Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Βραβεία» και ΒΡΑΒΕΙΑ! - ANAΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ IONIANPRESS

«Βραβεία» και ΒΡΑΒΕΙΑ!
O Δήμος αποφάσισε, λέει, να βραβεύσει ένα Ζακυνθινό Δημοσιογράφο, επειδή "πρόβαλε τη Κεφαλονιά"!  Να πούμε, καλά κάνει; Ας το πούμε..
Δεν είναι η πρώτη (ούτε η τελευταία, δυστυχώς) φορά, που ο Δήμος Κεφαλονιάς παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Όταν είναι για "εξω από δω", δημοσιογράφους, οι δημοτικοί μας άρχοντες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να "αναγνωρίσουν" προσφορά, να "τιμήσουν" πρόσωπα και να "βραβεύσουν" δημοσιογράφους.. Εκεί που έχουν το πρόβλημα και αποδεικνύονται "μικροί" και υστερόβουλοι πολιτικά (το "πολιτικά" πάει και στα δύο) είναι οι σχέσεις τους με τα τοπικά Μέσα και τους Κεφαλονίτες δημοσιογράφους! Γιατί εδώ, οι.. απαιτήσεις είναι πέρα για πέρα διαφορετικές!

Εδώ, η "προσφορά" έχει ένα εντελώς διαφορετικό νόημα. "Προσφέρει" αυτός που...προσφέρεται! Και "αναγνωρίζεται" εκείνος που θέττει τη "γραφίδα" του, στην υπηρεσία του τάδε ή το δείνα τοπικού αρχοντίσκου.
Προβάλλεις και εξυμνείς τον Αρχηγό η/και τους περι αυτόν; Είσαι ο καλύτερος, ο εγκυρότερος, ο ... κοσμοπολίτης, ο "πρώτος"! Άλλα, έτσι και τολμήσεις να αμφισβητήσεις και να σχολιάσεις αρνητικά, τις προθέσεις τους, τις ενέργειές τους και το γενικότερό τους έργο, τότε, δεν μπορεί να είσαι παρά "λαμόγιο", "λέρα", "αλήτης", "μ@λ@κ@ς"! Κοσμητικά επίθετα που αντικαθιστούν ακόμα και το.. όνομά σου, σε συζητήσεις μεταξύ των μελών της παρέας... Γιατί έτσι έχουν μάθει να κρίνουν, να συνδιαλέγονται και να εκφράζονται. Γιατί αυτό τους υπαγορεύει η παιδεία τους, η κοινωνική και .. άλλη μόρφωσή τους, η (ανύπαρκτη) κουλτούρα τους.
Και όμως. Οι κεφαλονίτες δημοσιογράφοι, στο σύνολό τους, αγωνίζονται καθημερινά και τις περισσότερες φορές κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, καθυβριζόμενοι, απειλούμενοι και κάποιες φορές ακόμα και εκβιαζόμενοι...Και χάρη σ' αυτούς και τη δουλειά τους, οι Κεφαλονίτες γνωρίζουν τι σύμβαίνει σε τούτο το νησί και όχι μόνο.. 
Αν θέλουν λοιπόν να βραβεύσουν δημοσιογράφους για υπηρεσίες στη Κεφαλονιά και τους κεφαλονίτες (και οχι στους.. ίδιους), υποψήφιοι υπάρχουν πολλοί!
Να δώσουμε εδώ μερικά ονόματα; Για λόγους ευγενείας, αρχιζουμε με εκείνο μιας κυρίας: Η Ελευθερία Κουλουριώτη. Που, αν και μη "κεφαλονίτισσα" στο "ξεκίνημα", ήρθε στο νησί μας, εγκαταστάθηκε εδώ, αγάπησε μέχρι λατρείας τόπο κι ανθρώπους και κάθε μέρα, τόσα χρόνια, δίνει τον αγώνα της απο μικροφώνου, με τη φιλοδοξία και το όραμα ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους.. Ο Δημήτρης Αλοίζος, από την εποχή που το COSMOS 965 ήταν ακόμα στον Πόρο, ήταν στη πρώτη γραμμή της ενημέρωσης εκδίδοντας ταυτόχρονα και τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα. Και τώρα που ο σταθμός βρίσκεται πλέον στο Αργοστόλι, συνεχίζει ακουραστος, με πάθος και μεράκι, την ενημερωτική του, αγωνιστική πορεία, ακόμα και σε βάρος της προσωπικής του υγείας... Ο Σάκης Βούτος, χρόνια τώρα, δίνει το δικό του αγώνα, με τον γνωστό μαχητικό του τρόπο, από το μικρόφωνο του ΙΟΝΙΑN GALAXY. Και στα έντυπα μέσα;
Οι εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΠΕΝΑ και ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, πάντα στη πρώτη γραμμή, η κάθε μια με το δικό της ύφος, το δικό της στυλ, προσπαθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ενημερώνουν τους συμπατριώτες μας για ότι συμβαίνει στα νησιά μας, δημοσιοποιώντας παράλληλα, αιτήματα, καταγγελίες και προβλήματα συμπατριωτών μας και ευρύτερων κοινωνικών ομάδων.. Και τέλος, οι «αφανείς» ήρωες. Οι τεχνικοί των ΜΜΕ..Τα ..."σκυλιά" του χώρου.  Ο Αγέραστος και ακουραστος Γιάννης Παπαδάτος, μέχρι πριν λίγο, ανταποκριτής αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών και τεχνικός της ΕΡΤ. Και δίπλα του, ο Χριστόφορος Κομπορόζος,  ο Γιώργος  Παυλάτος και άλλοι.... Που με βροχές, τσουχτερό κρυο, αέρα, χιόνια και πάγο πολλές φορές, ανεβαίνουν στη κορυφή  του Αίνου, για να έχουμε όλοι εμείς εικόνα και ήχο, στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνά μας!
Και ο Δήμος μας, βραβεύει ξένους! Επειδή κάνανε ένα ρεπορταζακι για τη Κεφαλονιά και προβάλανε κάποιους από τους τοπικούς μας άρχοντες...
Ενώ, δεν θα πρεπει να μην αναφέρουμε και το ότι, αν θέλανε να βραβεύσουνε κάποιους "μεγάλους" δημοσιογράφους, Πανελλήνιας εμβέλειας, υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί! Για παράδειγμα θα δώσουμε εδώ δυο ονόματα: Νίκος Μελέτης και Έρικα Βαλλιάνου.. ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ! που πραγματικά έχουν συνεισφέρει στο δημοσιογραφικό χώρο...
Όμως είπαμε.. (Και φυσικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάποιες πραγματικά κακές γλώσσες που λένε πως, αυτοί που βραβεύονται, ήρθαν στη Κεφαλονιά και έλαβαν και αμοιβή γι' αυτό ενώ, είχαν το χρόνο να περιδιαβάσουν το Αργοστόλι και άλλες πόλεις, αλιεύοντας διαφήμιση, για το συγκεκριμμένο τηλεοπτικό κανάλι, λέγοντας μάλιστα πως είναι και το «μοναδικό τοπικο»! Ακουσον - άκουσον τι τολμούν και κυκλοφορούν μερικοί απαράδεκτοι!)
(Ο γράφων δεν αναφέρει καν το ονομά του, ανάμεσα σε εκείνα των παραπάνω υποψηφίων. Αφού, είναι γνωστό πως οι κρατούντες αντί για.. βραβείου θα προτιμούσαν να τον δουν.. κρεμασμένο στη κεντρική πλατεία του Αργοστολίου. Κάτι που αποτελεί γι΄αυτόν,τον μεγαλύτερο και αξιότερο τίτλο τιμής και το πιο μεγάλο βραβείο !) Κάτι σαν υστερόγραφο- μήνυμα προς τον κ. Γεωργιάδη Εγώ, αν ήμουν στη θέση του, και γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, δεν θα αποδεχόμουν το "βραβείο"... Η θα το "αφιέρωνα" αμέσως μετά την απονομή του, σε όλους τους κεφαλονίτες δημοσιογράφους... Αλλά, εγώ είμαι εγω... Φώτης Χαλιώτης ionianpress
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 18:18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου