Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Κεφαλονιάς απουσιάζει από το «πράσινο ταμείο»!

Ο Δήμος Κεφαλονιάς απουσιάζει από το «πράσινο ταμείο»!
Ανακοίνωση- καταγγελία του Μάρκου Κοτσιλίνη.

Με πρόσφατη απόφαση  του χρηματοδοτικού προγράμματος  ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, εντάχθηκαν  έργα και μελέτες  για το 2013 συνολικού  ύψους 4.023.143,56 ΕΥΡΩ (ΑΔΑ :ΒΛΛ946Ψ844-ΥΟΔ)  στον άξονα «ολοκλήρωση εκκρεμών πολεοδομικών μελετών».

Με την πρόσφατη απόφαση  εντάχθηκαν 61 Δήμοι με ποικιλία θεμάτων , όπως μπορεί να αναγνώσει κανείς στον συνημμένο πίνακα . Ο Δήμος Κεφαλονιάς απουσιάζει και από αυτήν την  λίστα.

Είναι γνωστό ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τα πρόστιμα αυθαιρέτων και έχει εντάξει έργα και μελέτες από το 2012. Είναι αυτονόητο πως έπρεπε να προετοιμαστεί και να συμμετέχει στις προκηρύξεις, που δημοσιευόταν κατά καιρούς.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς  κατάφερε να εντάξει μέχρι σήμερα, στο Πράσινο Ταμείο, ΜΟΝΟΝ το έργο «Αναβάθμιση φωτισμού κοινοχρήστων χώρων-παραλία Αργοστολίου για την εξοικονόμηση ενέργειας» προϋπολογισμού 70.804,95 ΕΥΡΩ με τον ΦΠΑ.!

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της απουσίας του Δήμου από τα χρηματοδοτικά προγράμματα έργων και μελετών. Παρά τις εξαγγελίες, η Δημοτική αρχή δεν κατάφερε, όχι μόνον να προγραμματίσει  νέο έργο  στην Κεφαλονιά, αλλά  ούτε να συμμετέχει σε μικρά χρηματοδοτικά προγράμματα, που αποτελούν «ψωμοτύρι»  για όσους γνωρίζουν την πρακτική και  τους κανόνες της Αυτοδιοίκησης.

Αποτέλεσμα είναι το μεγάλο κενό παραγωγής έργων, η κατασκευή  των οποίων, εκτός των άλλων, θα βελτίωνε την οικονομική κατάσταση  σε εποχή κρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου