Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δύο Κεφαλονίτες πρωταγωνιστές και στον πολιτισμό


Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Αγαθάγγελος Γεωργακάτος (διευθυντής χορωδίας Λυρικής Σκηνής)

Σταχτοπούτα-Ο θρίαμβος της καλοσύνης ή η εκδίκηση του καλού-

Δύο διάσημοι Κεφαλονίτες βασικοί συντελεστές στην πρώτη παράσταση της Λυρικής Σκηνής για τη σεζόν που μόλις άρχισε, και χάρισε στο αθηναϊκό κοινό μια Σταχτοπούτα για την οποία θα μιλάει σίγουρα για καιρό.
Με μια από τις πιο απολαυστικές κωμικές όπερες του Τζοακίνο Ροσσίνι ξεκίνησε η καλλιτεχνική περίοδος 2013-14 για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το διάσημο παραμύθι της Σταχτοπούτας μεταφέρεται σε ένα off Broadway θέατρο της Νέας Υόρκης στην εποχή της “Μεγάλης Ύφεσης”.

Την παράσταση σκηνοθετεί, στην πρώτη της συνεργασία με την ΕΛΣ η ανερχόμενη Ροδούλα Γαϊτάνου, η οποία έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία σε βρετανικά θέατρα μεταξύ των οποίων και η Royal Opera του Λονδίνου. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας, Γιώργος Πέτρου. Την Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο συμπατριώτης μας Αγαθάγγέλος Γεωργακάτος.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύουν οι διεθνώς καταξιωμένες μέτζο σορπάνο, η συμπατριώτισσα μας Ειρήνη Καράγιαννη και Μαίρη – Έλεν Νέζη. Στον ρόλο του Ντον Ραμίρο οι Αντώνης Κορωναίος και Βασίλης Καβάγιας, ενώ στον ρόλο του Νταντίνι οι Ντέιβιντ Μενέντεθ και Χάρης Ανδριανός.
Οι πολύ καλές κριτικές για τη παράσταση, ιδιαίτερα της 26/10, που πρωταγωνιστούσε η Ειρήνη Καράγιαννη, όλους εμάς τους Κεφαλονίτες μας γέμισαν ιδιαίτερη υπερηφάνεια: «…Όσον αφορά τους ερμηνευτές, κατόρθωσαν πιστοί στη σκηνοθεσία να αφήσουν την προσωπικότητα τους να λάμψει μέσα από τις ερμηνείες τους Στη σκηνή, η Αντζελίνα (Σταχτοπούτα) Eιρήνη Καράγιαννη, με απόλυτο έλεγχο, αυτοπεποίθηση και χωρίς υποκριτικές ευκολίες κινήθηκε ιδανικά στο ρόλο της, αναδεικνύοντας όμως μια Σταχτοπούτα που μπορεί να είναι χειραφετημένη, ξέρει να διεκδικεί και δεν χάνει την πίστη στον ίδιο της τον εαυτό (η σκηνή του τέλους χαρακτηριστική, με το επικό σχεδόν λευκό jumpsuit που σχεδίασε η Αλεξία Θεοδωράκη να αποδίδει όλο τον χάρτη της προσωπικότητάς της)...»

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους άξιους συμπατριώτες μας, που για άλλη μια φορά μας κάνουν περήφανους και γίνονται λαμπρά παραδείγματα επιτυχίας και ελπίδας για όλους μας και ιδιαίτερα για την νέα γενιά.
Ελπίζουμε ότι οι συμπατριώτες μας καλλιτέχνες θα μας δώσουν την χαρά να τους απολαύσουμε και στον τόπο μας.


Γιώργος Αποστολάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου