Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ





ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Κεφαλονιας
κ. Α. Παρίση

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Πρόεδρο Δημορικού Συμβουλίου
κ. Ν. Ανουσάκη

ΘΕΜΑ: «Καταργήσεις και συμπτύξεις τμημάτων επιλογής στα Γυμνάσια και Λύκεια της Κεφαλονιάς»


Με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υλοποιούν την γραμμή της ΕΕ και συγκεκριμένα βάζουν μαχαίρι στα τμήματα, κυρίως των περιφερειακών σχολείων και των ΕΠΑΛ. Προχωρούν σε μαζικές καταργήσεις και συμπτύξεις τμημάτων.

Με τον τρόπο αυτό κατασκευάζονται νέα τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών.

Με τον «εξορθολογισμό» δεν αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις σε ΕΠΑΛ. Την ίδια ώρα δυο μόνιμοι εκπαιδευτικοί του τομέα Υγείας του ΕΠΑΛ είναι σε διαθεσιμότητα. Ούτε λύνεται το πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
Αποδεικνύεται ότι ένα μόνο εξυπηρετεί αυτή η επιλογή : να πεταχτούν μαθητές στο δρόμο και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για καταργήσεις κατευθύνσεων. Εάν με τα ίδια κριτήρια που σήμερα «αξιολογούνται» οι δομές των μαθημάτων επιλογών «αξιολογηθούν» οι κατευθύνσεις (15 μαθητές για να υπάρξει τμήμα) τότε σημαίνει πως όλα τα περιφερειακά Λύκεια αυτόματα κλείνουν. Χωρίς να απαιτηθεί ειδική απόφαση. Κι αυτά με τον υπάρχοντα αριθμό μαθητών κι όχι με εκείνον που θα απομείνει με την εφαρμογή του «νέου» Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Δίπλα στο χτύπημα της μόρφωσης δρομολογείται η συνολική αξιολόγηση δομών για την εκπαίδευση, όπως και σε όλο το δημόσιο, από την οποία θα προκύψουν νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Αυτό το στόχο, της μόνιμης κινητικότητας, της άρσης κάθε έννοιας μονιμότητας και σταθερότητας στην εργασία, της ελαστικοποίησης και της μερικής εργασίας και αμοιβής σχεδιάζουν μονοπώλια- κυβέρνηση και ΕΕ.

Η Δημοτική αρχή Κεφαλονιάς παρά την δέσμευση του αντιδημάρχου Β. Καμπίτση στην κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας δεν έχει κάνει το παραμικρό, στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική.

Να μην μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Να απαντήσουμε στον πόλεμο τους με πόλεμο και ενιαίο αγώνα που θα στοχεύει τον πυρήνα των αναδιαρθρώσεων : την ΕΕ και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς μετά και την σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών ζητάμε να πάρει θέση στην συνεδρίαση της 22.10.2013 και να απαιτήσει :

1. Να μην κλείσει κανένα τμήμα από όσα λειτουργούν σήμερα και να εγκριθεί η λειτουργία όλων.
2.Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα γενικής παιδείας με 20 το πολύ μαθητές, όλες οι κατευθύνσεις και οι επιλογές ανεξάρτητα από αριθμό μαθητών.
3.Κανένας εκπαιδευτικός δεν πλεονάζει.
4.Τοποθέτηση και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών-συμπλήρωση σε μέχρι δυο το πολύ σχολεία.
5.Αμεση κάλυψη του συνόλου των πραγματικών αναγκών των σχολείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αργοστόλι 21 Οκτώβρη 2013

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου