Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
15    Οκτώβρη 2013
ΠΡΟΣ
1.Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ.Μηλιώτη, 
2.Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων κ.Σπύρου,
Κύριε Πρόεδρε,
Κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΠΣΙΝ η παράταξή μας της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ θα εισάγει να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, με βάση την επιστολή-εισήγηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας , η οποία  έχει ως εξής:


«ΠΡΟΣ:
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Υπόψη Αντιπεριφερειάρχη
κου. Χ. Σκούρτη
Οι θέσεις μας, ως Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες αναλύονται ως εξής:

Σύμφωνα με την Εργατική Νομοθεσία, η Κυριακή και οι αργίες είναι ημέρες ανάπαυσης των εργαζομένων σε όλα τα είδη καταστημάτων με Νόμο που ισχύει από το 1910. Σε Εθνική κλίμακα έχει καθιερωθεί με την ψήφιση του Ν.3377/2005 ενιαίο πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους, το οποίο για τις καθημερινές λήγει στις 21.00, τα Σάββατα στις 20.00 ενώ τις Κυριακές παραμένουν κλειστά.
Επομένως, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απασχόληση εργαζομένων κατά τις Κυριακές ή αργίες και ζητάμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να εκδώσει ψήφισμα, το οποίο θα καταγγέλλει συνολικά τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής – αργίας, που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση, με το Ν. 4177/13, τόσο σε ό,τι αφορά τις εφτά Κυριακές, που προβλέπονται εκ του Νόμου, όσο και για τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, των οποίων η αρμοδιότητα απόφασης εκχωρείται στους Αντιπεριφερειάρχες.
Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα που θα έχει για τους εργαζόμενους, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακής θα είναι καταστροφικά. Είναι επίσης δεδομένο ότι η αμοιβή των εργαζομένων που τυχόν θα εργαστούν τις παραπάνω Κυριακές δεν εξασφαλίζεται από κανένα Νόμο, μιας και απουσιάζει παντελώς ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο.
Για το Δ/Σ
Η Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας
Σ. Λίβερη                                ΙΧαλικιόπουλος»

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ
 
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
«Mε λογισμό και τ΄ όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός
eptanisiaki anagennisi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου