Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία μαθητών - Καθιστική διαμαρτυρία επί της Λεωφ. Βεργωτή


Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία μαθητών - Καθιστική διαμαρτυρία επί της Λεωφ. Βεργωτή
Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται να έχουν πάρει οι μαθητές της Κεφαλονιάς, οι οποίοι βλέποντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να ξεσηκωθούν και να κατέβουν στους δρόμους.

Σήμερα από το πρωί, μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση και εν συνεχεία πορεία έλαβε χώρα στο Αργοστόλι, με τους μαθητές να κερδίζουν τις εντυπώσεις για την μαχητικότητά τους στα δίκαια αιτήματα που έχουν.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Μαθητές από τα σχολεία της Σάμης, των Κεραμειών, της Πάστρας και του Αργοστολίου ήταν εκεί για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Παιδείας.
Τα «είπαν» σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο
Έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, οι μαθητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προηγουμένως βέβαια μία αντιπροσωπεία είχε συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά, ενώ λίγο αργότερα τα «είπαν» και στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.
Στη συγκέντρωση μίλησαν, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Κεραμειών κ. Σία Λαδά, εκπρόσωποι των Μαθητών από τη Σάμη, την Πάστρα, τις Κεραμειές, ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Σταμάτης Δούκας, όπως και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος.
Οι μαθητές μεταξύ άλλων ζητούν:

Την Απόσυρση του Νόμου για το Νέο Σχολείο
Την απόσυρση του Σχεδίου Αθηνά
Άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων
Άρση απολύσεων διαθεσιμοτήτων καθηγητών
Κατάργηση των τρίχρονων Πανελλαδικών εξετάσεων
Επαναφορά των ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ
Κατάργηση της μαθητείας των ΕΠΑΛ
Δωρεάν και Ασφαλή Μεταφορά για όλους
Διαχωρισμός των λεωφορείων πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ασφαλή σχολικά κτίρια
Καθιστική διαμαρτυρία και κλείσιμο της Λεωφόρου Βεργωτή
Μετά τη συγκέντρωση οι μαθητές ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου, ενώ για περίπου 15 λεπτά έκαναν καθιστική διαμαρτυρία επί της Λεωφόρου Βεργωτή στο ύψος του Δημοτικού Θεάτρου κλείνοντας την κυκλοφορία.
Εν συνεχεία η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο και μία αντιπροσωπεία μαθητών από όλα τα σχολεία εισήλθε στο δημαρχείο και εξέφρασε τα πολλά προβλήματα (κτιριακό) στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.
Παρακάτω βίντεο από την συγκέντρωση και πλούσιο φωτορεπορτάζ

Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου