Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ-ΚΙ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ-ΚΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕΚΙ
6 ΝΟΕΜΒΡΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
Στηρίζουμε με μαζική παρουσία εκπαιδευτικών
την κινητοποίηση των μαθητών ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων
την Τρίτη 15 Οκτώβρη 11 πμ
στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  TO INKEFALONIA.GR
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συζήτησε τα συμπεράσματα των πρόσφατων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που δίνουν νέες δυνατότητες για απάντηση στο ερώτημα τι αγώνες και τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα. Η ΓΣ υιοθετεί την εισήγηση του ΔΣ. Η αντοχή ενός μακρόχρονου αγώνα που έχουμε μπροστά μας απαιτεί καθαρή γραμμή αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, με την στρατηγική κεφαλαίου - ΕΕ και έχει σαν προϋπόθεση το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, τη δραστήρια και ενεργητική συμμετοχή όλων μας. Πολιτικοποίηση της πάλης, που δίνει διέξοδο και δύναμη στον αγώνα, είναι να πάρει δρόμο η κυβέρνηση και μαζί της η πλουτοκρατία που έχει την εξουσία και την οικονομία στα χέρια της.
Τα προβλήματα το επόμενο διάστημα στη ζωή μας και στο σχολείο θα οξυνθούν, η επίθεση πλουτοκρατίας-κυβέρνησης - ΕΕ θα δυναμώσει, έρχονται νέα μέτρα. Μέτρα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η ανασύνταξη του κινήματος, η οργάνωση σχεδιασμένων και σωστά προσανατολισμένων ενιαίων αγώνων αποτελούν μονόδρομο για να αποκρούσουμε την επίθεση, για να ανοίξουμε το δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα, για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τη θεωρία των δύο άκρων, μέσα από την οποία το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι αγώνες ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ταυτίζονται με τη δράση των τραμπούκων - φασιστών της Χρυσής Αυγής. Ο αντίπαλος είναι αδίστακτος και έχει σχέδιο και στόχο να τσακίσει το κίνημα. Το αποδεικνύει η άγρια τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι επιστρατεύσεις, οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών μαθητών και συνδικαλιστών, σε βάρος του λαού της Χαλκιδικής που αντιδρά στο ρήμαγμα του τόπου του από τις μεταλλευτικές εταιρίες κλπ.
Η συνολική επίθεση στο χώρο της παιδείας εκφράζεται με την υλοποίηση του νέου σχολείου, με την εξαθλίωση των συναδέλφων που θα προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ - ΜΚΟ – κοινωφελούς εργασίας – ΟΑΕΔ, με το νέο γύρο υποχρεωτικών μετατάξεων και διαθεσιμοτήτων - απολύσεων που ετοιμάζονται. Η κυβέρνηση καμία διασφάλιση των θέσεων και της οργανικότητας δεν πρόκειται να εφαρμόσει. Ίσα – ίσα επιταχύνει τη βάρβαρη πολιτική της. Η αξιολόγηση δομών (τμημάτων, σχολείων) και εκπαιδευτικών είναι σε εξέλιξη. Επιπλέον, μέσω του απουσιολόγιου για τους εκπαιδευτικούς προχωρά σε νέο διασυρμό του κλάδου και σε καταστρατήγηση του εκπαιδευτικού ωραρίου, σε βάρος της ίδιας της μορφωτικής διαδικασίας. Η κινητικότητα γενικεύεται και στους αναπληρωτές (μετακίνηση εντός περιφέρειας) ενώ πλέον και με 12 ώρες μπορεί να προσλαμβάνεται κάποιος σαν ωρομίσθιος. Αυτό αποτελεί πιλότο για το που θέλουν να φθάσουν την εργασιακή μας εξαθλίωση.
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων για τη λίστα με την οποία 27 εκπαιδευτικοί στην Κεφαλονιά εμφανίζονται με μηδενικά ωράρια. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, που παρά τις διαρκείς συμπτύξεις τμημάτων δε στηρίζεται στην πραγματικότητα, είναι σκόπιμη για να προετοιμάσει το κοινωνικό έδαφος των υποχρεωτικών μετακινήσεων και των νέων απολύσεων. Η αλήθεια είναι ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό συνεχίζονται, ότι στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Υγείας δε διδάσκονται ούτε μία ώρα από το μάθημα που εξετάζονται πανελλαδικά, ότι η στελέχωση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης είναι προβληματική. Η ενισχυτική καρκινοβατεί. Οι καταργήσεις δεκάδων τμημάτων (επιλογών) στο Νομό έχουν στόχο να διαμορφώσουν νέες τεχνητές υπεραριθμίες και ανοίγουν δρόμο για κατάργηση όλων των περιφερειακών σχολείων. Την ίδια ώρα παραμένουν προβλήματα με τις μεταφορές των μαθητών, τις ιατρικές τους εξετάσεις. Η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων έρχεται ξανά, με δραματικό τρόπο, στην επικαιρότητα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
√ Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα αξιοποιώντας και την πείρα από την πρόσφατη απεργία, με Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη, όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ με απόφασή της Γενικής της Συνέλευσης σε κάθε περίπτωση πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για τη μέρα εκείνη, την οποία προετοιμάζουμε με όλες τις αναγκαίες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για να μην υπάρχει κανένα σχολείο με κενά, για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, για να δρομολογηθεί η μεταφορά των μαθητών, για να μη μετακινηθεί - απολυθεί κανένας συνάδελφος κλπ.
Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας με επισκέψεις στα σχολεία, συσκέψεις κλπ.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο σε από κοινού πρωτοβουλία για πρόσκληση όλων ανεξαιρέτως των σωματείων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.
√ Στη βάση αυτή, επιδιώκουμε η Γενική αυτή Απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και ΕΕ, να τους ανατρέψει. Τέτοια Γενική Απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
√ Παίρνουμε πρωτοβουλίες μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Προβάλουμε στους μαθητές μας την αληθινή ιστορία – ιδιαίτερα σήμερα που η Χρυσή Αυγή, οι πολιτικοί απόγονοι των «εθνικοφρόνων» δοσίλογων παριστάνουν τους πατριώτες και οι θύτες χρυσαυγίτες - ναζιστές εξομοιώνονται με τα θύματα.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίζουμε:
Στέλνουμε επιγραμματικό κείμενο - μήνυμα της ΕΛΜΕ για την επέτειο, για να διαβαστεί κατά τις σχολικές γιορτές.
Η Πολιτιστική Λέσχη στην οποία συμμετέχει η ΕΛΜΕ-ΚΙ και το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζει από αυτή την Πέμπτη και για τρεις συνεχόμενες προβολές αντιφασιστικό αφιέρωμα. Ξεκινώντας με την ταινία του Μιχαήλ Ρομ «Ο αληθινός φασισμός». Ώρα έναρξης προβολής 8:45 μμ στο Εργατικό Κέντρο.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ να δει συγκεκριμένα άλλες δραστηριότητες που μπορούμε να αναλάβουμε (επισκέψεις σχολείων σε τόπους θυσίας αγωνιστών, τοποθέτηση πλάκας εκτελεσμένων μαθητών 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Αργοστολίου).
√ Όχι στο αίσχος και το δουλεμπόριο των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Διαμορφώνουν μία ακόμα κατηγορία ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικούς με μισθό 490 ευρώ! Να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς. Πλήρη εργασιακά-μισθολογικά-ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και τοπικά στη ΔΔΕ.
√ Κανείς συνάδελφος να μην υπογράψει το ατομικό δελτίο απουσιών και κανείς διευθυντής να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε καταχώρηση στη σχετική βάση δεδομένων.
√ Στηρίζουμε τις προσπάθειες των μαθητών μας να οργανώσουν τη δράση τους μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, καθώς και για πολιτιστική δράση και ψυχαγωγία. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για συντονισμό με γονείς – μαθητές και κορύφωση στις 6 Νοέμβρη. Όλα τα σχολεία στο δρόμο. Στηρίζουμε με μαζική παρουσία εκπαιδευτικών την κινητοποίηση των μαθητών ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων την Τρίτη 15 Οκτώβρη 11 πμ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Δήμο Κεφαλονιάς και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Αργοστόλι 15 Οκτώβρη
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου