Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ITHACANET


Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος τι έγινε χτες στη μικρή μας πόλη, πρέπει να ξέρει "ιστορία". Κάποιοι θα νομίσουν ότι η "ιστορία" είναι ασήμαντη και αφορά ένα κάποιο τόπο και όχι αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Ίσως. Όμως, η απογοήτευση, η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, η άποψη ότι "δεν γίνεται τίποτα, όσο κι αν προσπαθήσουμε" είναι καταστάσεις διάχυτες σε όλη την Ελλάδα.
Η "προϊστορία"
Στην πόλη μας, για χρόνια υπήρχε ο "Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς". Ήταν μόνο της πόλης κι ας λέει "Κεφαλονιά".
Στη δεκαετία του 80 πέρασε υπό τον έλεγχο του συνδικαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Στις αρχές της δεκαετία του 90, αδράνησε.
Κάπου εκεί, μια ομάδα εμπόρων ίδρυσε τον "Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου Η ΚΡΑΝΗ".
Στο δεύτερο μισό της δεκαετία του 90, το Επιμελητήριο με τον τότε δήμαρχο είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργηθεί ένα πολυμετοχικό Εμπορικό Κέντρο, σε οικόπεδο του Δήμου, με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και τους συμμετέχοντες επαγγελματίες στο κεφάλαιο. Την ιδέα υιοθέτησε και ο "Εμπορικός Σύλλογος Η ΚΡΑΝΗ" και άνοιξε άτυπο κατάλογο εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σε λίγες μέρες είχε εγγραφεί ικανός αριθμός, κάτι που έδειχνε ότι το σχέδιο ήταν βιώσιμο. Θα ήταν το πρώτο Εμπορικό Κέντρο στην Ελλάδα. Πολύ αργότερα ακολούθησαν οι πολυεθνικές αλυσίδες.



ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Ου κλάψεις . Ου φοβηθείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου