Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!!,, ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


Την πρόβλεψη ότι τα φορολογικά έσοδα της χώρας από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε βάθος 25 έως 30 ετών θα ανέλθουν στα 150 δισ. ευρώ -χωρίς να υπολογίζονται στο νούμερο αυτό οι έρευνες που συντελούνται σε αυτή την περίοδο και δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων-  έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο υπουργείο Περιβάλλοντος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και συγκεκριμένα με τον υπουργό  Γιάννη Μανιάτη, τον Αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη και τον υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για το στάδιο επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων σε Ιόνιο και νότια Κρήτη που πραγματοποίησε η PGS.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι τα δημόσια έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα αξιοποιηθούν για την στήριξή του ασφαλιστικούς συστήματος κατά τα πρότυπα της Νορβηγίας αλλά και για τη χρηματοδότηση δημοσίων υποδομών και έρευνας.
Έπειτα από την ενημέρωση που είχε από τον κ. Μανιάτη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα αποκτά μια νέα αφετηρία για το μέλλον της και ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου και του Ιονίου.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία για μείωση 15% που επιτεύχθηκε με τη Gazprom, που προμηθεύει τη χώρα με φυσικό αέριο, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2013 και που, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, δίνει σημαντική ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ενδιαφερόμενους για την παραχώρηση περιοχών ερευνών στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα είναι σε πολύ καλό δρόμο, διευκρινίζοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση οι όποιες συμφωνίες θα κατατεθούν προς κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο.
samaras-maniaths

Πηγή: protothema.gr ΚΑΙ http://e-kefalonia.net

2 σχόλια:

  1. OXI! Do not turn the Ionian into a drill zone! There can be a catastrophe...like in the Gulf of Mexico...do you think the tourists will come if the beaches are covered with crude oil? Of course Samaras would be in the pocket of the Oil and Gas industry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Τα πετρέλαια λοιπόν:
    Ένα από τα αίτια του κακού στην Ελλάδα, ίσως αυτή τη περίοδο το κυριότερο.
    Καιρό τώρα έχω προβληματιστεί με αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις.
    Από τη μία πλευρά το ενδιαφέρον της κρατικής επιχείρησης έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων που αφ΄ενός έχει χαρτογραφήσει όλη τη Κεφαλονιά όσον αφορά το υπέδαφος σε συνεργασία με τους Ιταλούς (ρήγματα κλπ που δε γνωρίζω κατά πόσο αυτή η χαρτογράφηση είναι σε γνώση των σεισμολόγων γιατί δε γνωρίζω αν βγήκε «προς τα έξω») πραγματοποίησε δε αρκετές σεισμικές έρευνες (κόλπος Αργοστολίου μέσα - έξω και ευθεία Σάμης –Αιτωλοακαρνανίας) σε μικρά σχετικά βάθη, τα αποτελέσματα των οποίων πιστεύω ότι είναι αδύνατον να μη ξεπουλήθηκαν από «γκόλντεν μπόυς».
    Η συνέχεια ήταν το ψάξιμο του Οδυσσέα από τη Fugro πολυεθνική για τέτοια ψαξίματα (εταιρία με πάνω από 20.000 υπαλλήλους) που όλως τυχαία έψαχνε και το βυθό στο Ρίο – Αντίρριο για το στήσιμο της γνωστής γέφυρας, που όλως τυχαία έψαχνε για την Ατλαντίδα μεταξύ Κύπρου – Συρίας, που όλως τυχαία έψαχνε για τι μυστικό των Μάγια στο κόλπο του Μεξικού.
    Μετά πλακώσανε οι Νορβηγοί μαζί σχετικά με το ΔΝΤ, όλως τυχαία και αυτοί.
    Και μέσα σε όλα αυτά ως τελείως άσχετοι πλακώσανε οι Εμήριδες και δεν αφήσανε νησάκι για νησάκι από τις Εχινάδες! Θα χτίσουνε λέει πολυτελείς καλοκαιρινές εγκαταστάσεις για εκμετάλλευση.
    Αυτά όλα μαζί δε δένουνε.
    Ή πετρέλαια δεν έχουμε, ή έχουμε περισσότερα από ότι μας λένε.
    - Νεότερος γαρ που γύρναα γύρω – γύρω εμπλουτσάριζα τσι ποδάρες μου καλοκαίρι στη παραλία ενός ξενοδοχείου στη Κινέττα το «Χανικιάν» νομίζω.
    Επειδή μάλλον έχω το διάολο μέσα μου αρωτάω ένα γκαρσόνι που μου έφερνε το καφέ μου.
    Ρε φίλε του λέω εδώ είναι χαρά θεού, πως διάολο εχτίστικε διυλιστήριο εδώ δίπλα και τα έχει κάμει ολίγον τι σκατά? Πως πουλήσατε τα οικόπεδα?
    Πονεμένη ιστορία ρε φίλε μου λέει. Πούλησε και ο πατέρας μου γιατί τα αγόραζε κάποιος για να φτιάξει ξυλουργικό εργοστάσιο.
    Θα βρεί και δουλειά το χωριό σκεφτήκανε, καλά λεφτά δίνανε και έγινε ό,τι έγινε. Επειδή δε τον πολυπίστεψα το διασταύρωσα!
    Αυτή η ιστορία δε μοιάζει λίγο με ότι συμβαίνει εδώ κοντά μας?
    Κάτι δε μου «βγαίνει» και μη με πείτε γρουσούζη.

    Πολύ φοβάμαι ότι μετά τη πράσινη ενέργεια που «ομόρφυνε» τσι κορφές των βουνών μας, θα έχουμε και τη μαύρη ενέργεια που θα «ομορφύνει» τσι παραλίες μας.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή