Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/3/2014 ΣΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ



Συνάδελφοι, Συναδέλφισες
Στρατηγική της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο δε χωράει το δικαίωμα της μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως δε χωράνε τα σύγχρονα δικαιώματα των ασθενών.
Συμφέρον του λαού δεν είναι να υπερασπιστεί το σημερινό χάλι στην Υγεία. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και υγειονομικό υλικό, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στην περίθαλψη και το Φάρμακο, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η λειτουργία του δημόσιου συστήματος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα χαράτσια στα νοσοκομεία και οι πληρωμές από τα Ταμεία, από τα λεφτά δηλαδή των εργαζομένων, δεν μπορούν να είναι ανεκτά.

Απάντηση σ' αυτήν την πραγματικότητα, που εμποδίζει την πρόσβαση του λαού σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα, δεν μπορεί να είναι οι προτάσεις δυνάμεων που στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και καλλιεργούν αυταπάτες ότι αυτή μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με το κρατικό σύστημα προς όφελος του λαού.
Συνολικά, η αναζήτηση λύσεων στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, όπως αυτά στην Υγεία, με άλλον τρόπο διαχείρισης, εντός της ΕΕ και με τα μονοπώλια απείραχτα, όχι μόνο δε λύνει προβλήματα αλλά οδηγεί στην επιδείνωσή τους. Δε χειραφετεί αλλά εγκλωβίζει το κίνημα στις επιλογές του κεφαλαίου, οδηγεί στην απογοήτευση.
Από δω προκύπτει η ανάγκη ο λαός, μαζί με τη δράση για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης, να οργανώσει την πάλη του με άξονα το αίτημα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην
να οργανώσει την πάλη του με άξονα το αίτημα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με βασικό στοιχείο την πρόληψη. Η συσπείρωση πάνω σ' αυτήν τη γραμμή μπορεί να πολλαπλασιάσει τη δυναμική του κινήματος, να βάλει εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για πιο ριζικές αλλαγές προς όφελος της εργατική - λαϊκής οικογένειας.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Ι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου