Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς


http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//E18019983CD9F913540156405C84EE18.jpgΕυνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς προωθεί το υπουργείο Παιδείας εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε οι υποψήφιοι που επλήγησαν από τους σεισμούς του Ιανουαρίου να μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Ειδικότερα, βάσει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που αναμένεται να έρθει στη Βουλή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς θα μπορούν να εισαχθούν σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων, σε ποσοστό 0,5%.
Στην ίδια ρύθμιση προβλέπονται και αλλαγές στη διαδικασία των μετεγγραφών πολυτέκνων, τριτέκνων και άλλων κατηγοριών, δεδομένου ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει κρίνει αντισυνταγματικό το ισχύον σύστημα εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ειδικότερα, πλέον όσοι υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες θα δίνουν κανονικά εξετάσεις με τους όρους που προβλέπονται για όλους τους υποψήφιους και ανάλογα με το τμήμα στο οποίο θα καταφέρουν να εισαχθούν, θα μπορούν ελεύθερα να μετεγγραφούν σε ένα ομοειδές του τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Δηλαδή θα μπαίνουν στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας με τα ίδια μόρια όλοι οι υποψήφιοι, αλλά εκείνοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα δικαιούνται ελεύθερης μετεγγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφασίσει ότι η εισαγωγή στα ΑΕΙ πρέπει να γίνεται με απολύτως καθαρό ακαδημαϊκά κριτήρια αξιολόγησης, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι να εξετάζονται μόνο ως προς την ικανότητά τους σε μαθήματα και δεξιότητες συναφείς προς το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ή της σχολής.
Πηγή: ΑΜΠΕ   kai   kefaloniapress
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου