Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στις κάλπες την Κυριακή οι Τούρκοι

Υπό τη σκιά της αποκάλυψης περί σχεδίου της κυβέρνησης Ερντογάν για πρόκληση εμπόλεμης κατάστασης με τη Συρία

Υπό τη σκιά της αποκάλυψης περί σχεδίου της κυβέρνησης Ερντογάν να προκληθεί εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία ενόψει των εκλογών ψηφίζουν αύριο 52 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι για την ανάδειξη των τοπικών αρχών. Η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους λέγοντας ότι προκειμένου να διαλευκανθεί η «κατασκοπεία», όπως αποκαλεί τη διαρροή, μπορεί να ζητηθεί κατάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Την Πέμπτη το βράδυ διέρρευσε στο Διαδίκτυο ηχητικό ντοκουμέντο από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, του υφυπουργού Φεριντούν Σινορλίογλου, του υπαρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και του διοικητή της ΜΙΤ (υπηρεσία πληροφοριών) Χακάν Φιντάν. Η κυβέρνηση αναζητεί τώρα τους δράστες, καθώς το ηχητικό ντοκουμέντο είναι προϊόν λαθραίας καταγραφής της σύσκεψης.

Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είπε σήμερα αναφερόμενος στην υπόθεση της διαρροής ότι «οπωσδήποτε θα καταθέσει και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου» (ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος).

Ο Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση ενόψει των εκλογών μπορεί να διατάξει εισβολή στη Συρία για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Εδώ και 15 μέρες οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση του «κάστρο Τζαμπάρ» που βρίσκεται στη Συρία, στις όχθες του Ευφράτη αλλά θεωρείται, με βάση διεθνείς συμφωνίες, τουρκικό έδαφος, η Τουρκία θα απαντήσει. Το «κάστρο» φρουρείται από Τούρκους στρατιώτες. 

Οι δηλώσεις των αξιωματούχων και τα δημοσιεύματα του Τύπου κάνουν λόγο για ενδεχόμενο επίθεσης εναντίον του κάστρου, καθώς στην περιοχή όπου βρίσκεται αυτό, είναι σε εξέλιξη συγκρούσεις μεταξύ των καθεστωτικών δυνάμεων τη Συρίας και ισλαμιστών.
Ο υπουργός Ενέργειας είπε πως ο Κιλιτσντάρογλου «γνώριζε», εννοώντας την καταγγελία που είχε κάνει ο τελευταίος.

Τοπικές είναι μεν οι εκλογές, αλλά έχουν εξελιχθεί σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Το κριτήριο επιτυχίας για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι το 38,39% που είχε συγκεντρώσει στις δημοτικές εκλογές του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου