Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο Βλ.Πούτιν είναι γεμάτος εκπλήξεις !


Δεκάδες Ουκρανοί πεζοναύτες έχουν συλληφθεί και είναι αιχμάλωτοι

Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, παραδεχόμενη κατ' ουσίαν την ήττα της από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι απομακρύνει τα στρατεύματά της και τις οικογένειές τους από την Κριμαία.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν εξ εφόδου μια από τις τελευταίες εναπομείνασες ουκρανικές βάσεις που συνέχιζαν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί παρέμεναν πολιορκημένοι σε βάσεις στην Κριμαία, χωρίς να προβάλουν ένοπλη αντίσταση αλλά αρνούμενοι να παραδοθούν, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακηρύξει το δικαίωμα της Μόσχας να επέμβει στις αρχές του μήνα.

Η Μόσχα προσάρτησε και επίσημα τη χερσόνησο στη Ρωσική Ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα και οι δυνάμεις της καταλαμβάνουν τις τελευταίες ουκρανικές βάσεις τις τελευταίες ημέρες.

«Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων της Κριμαίας και να απομακρύνει τις οικογένειες των στελεχών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ μιλώντας στο κοινοβούλιο στο Κίεβο.

Η μετακίνηση των στρατευμάτων, πρόσθεσε ο ίδιος, αποφασίστηκε μετά τις απειλές των ρωσικών δυνάμεων κατά των ζωών των Ουκρανών στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και οπλοπολυβόλα, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, εισέβαλαν σε μια βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο λιμάνι Φεοντόσια νωρίς σήμερα, υπερφαλαγγίζοντας έναν από τους τελευταίους θύλακες ουκρανικής αντίστασης στην Κριμαία.

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί οι οποίοι βρίσκονταν στη βάση απομακρύνθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις για να ανακριθούν, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου