Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εναρξη Προγράμματος Σχολών Γονέων στα Βλαχάτα.

'Εναρξη Προγράμματος Σχολών Γονέων στα Βλαχάτα.
Η  Σχολή Γονέων  ενημερώνει για την έναρξη του προγράμματος "Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα " 25 ωρης διάρκειας στην περιοχή των Βλαχάτων.
Συγκεκριμένα με έναρξη από την επόμενη Τρίτη 01/04/2014 και κάθε Τρίτη 17:00-20:00, θα πραγματοποιείται στα Βλαχάτα, ομάδας επιμόρφωσης γονέων, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων.
Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 25 ώρες και θα διαρκέσει από 01/04/2014 έως 10/06/2014. ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις.

Την ομάδα θα συντονίσει η ψυχολόγος, Βαλλιανάτου Χριστίνα.


Η υλοποίηση των προγραμμάτων έγινε εφικτή με την βοήθεια της Διευθύντριας του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και του Δήμου.
Σκοπός των προγραμμάτων των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Αναλυτικότερα τα προγράμματα στοχεύουν στο να :
•    Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
•    Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
•    Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
•    Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να  βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου,  δημοτικού,  γυμνασίου και  λυκείου
Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Τρίτη 01/04/2013 καθώς η ομάδα θα μπορεί να δεχτεί νέα μέλη μέχρι τη 3η συνάντηση.
Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη εκπαίδευσης Κατάκαλου Έλενα στο τηλέφωνο 6978406258 ή στο e-mail:sxoligoneonkefaloniasithakis@yahoo.gr
Βρείτε μας και στο facebook/Σχολή Γονέων Νομου Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου