Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Διήμερη περιοδεία Θόδωρου Γαλιατσάτου στην Κέρκυρα



Κέρκυρα, 13/3/2014

clip_image002clip_image004clip_image006clip_image008clip_image010

Στην Κέρκυρα βρέθηκε το διήμερο 11-12 Μάρτη ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Θόδωρος Γαλιατσάτος.


Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΑΝ.Α.Σ.Α αλλά και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, παραβρέθηκε την Τρίτη 11/3 το πρωί στα Δικαστήρια Κέρκυρας, όπου εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους απολυμένους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ. Η αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ βαθμού, καθίσταται θύμα των μνημονιακών πολιτικών, με περικοπές πόρων και προσωπικού, που την καθιστούν ανίσχυρη να εκτελέσει το έργο της και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών. Οι απολύσεις προσωπικού, που εργάζεται επί χρόνια και καλύπτει μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, πρέπει άμεσα να ανακληθούν. Η κυβερνητική πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ και ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων λειτουργίας τους, πρέπει άμεσα να ανατραπεί, τόνισε ο Θ. Γαλιατσάτος.

Ο Θ. Γαλιατσάτος περιόδευσε επίσης στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία) και την ΔΟΥ Κέρκυρας, καθώς και στις υπηρεσίες του Δημαρχείου (Μαράσλειο), όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και έγινε κοινωνός της αγωνίας τους για το εργασιακό τους μέλλον, της προσπάθειάς τους να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο φόρτο και τη σημασία του έργου τους, με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν λόγω των απολύσεων και των «διαθεσιμοτήτων». Εντυπωσιακό (αρνητικά βεβαίως) είναι το γεγονός ότι πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας καλύπτεται από 5μηνίτες συμβασιούχους, νέους ανθρώπους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς προοπτική, με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, με πολλούς μάλιστα εξ’ αυτών να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι! Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, η κάλυψη των κενών, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα σε μια νησιωτική Περιφέρεια όπως τα Ιόνια, θα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής αλλά και Δημοτικής Αρχής, διαπίστωσε ο Θ. Γαλιατσάτος.

Το απόγευμα της Τρίτης 11/3 ο Θ. Γαλιατσάτος περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, στα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα. Στη συνομιλία του με μαγαζάτορες και εμπόρους, κυριάρχησαν τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με την μείωση του τζίρου, την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια, τα χρέη, τους πλειστηριασμούς, να οδηγούν πολλά καταστήματα σε κλείσιμο. Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, ραχοκοκαλιά της οικονομίας του νησιού μας, υφίστανται βαρύτατες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής.

Την Τετάρτη 12/3 το πρωί, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΑΝ.Α.Σ.Α βρέθηκε στο πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο «διπλό χαράτσι» (ΕΕΤΑ) που επιβάλλεται στην ύπαιθρο και τα χωριά της Κέρκυρας. Όχι μόνο είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό το γεγονός ότι, επί τόσους μήνες, δεν διορθώθηκε η κατάφορη αυτή αδικία, αλλά βεβαίως η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να ενταθεί, για την πλήρη κατάργηση του «χαρατσιού», μέτρου αντικοινωνικού που επιβαρύνει ισοπεδωτικά τα λαϊκά εισοδήματα και την λαϊκή κατοικία. Η λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να αποτρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που επεκτείνουν το «χαράτσι» σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες, στο σύνολο ουσιαστικά της όποιας μικρής ιδιοκτησίας, ενώ δεν θίγουν την πραγματικά μεγάλη ακίνητη περιουσία των «εχόντων».

Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης 12/3, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Θόδωρος Γαλιατσάτος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο περιόδευσαν στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κορισσίων. Σε Αργυράδες, Πετριτή, Μαραθιά, Μπούκαρη, Κουσπάδες, Άγιο Νικόλαο, Νεοχώρι, Περιβόλι, η υποδοχή των κατοίκων ήταν θετική. Οι αγωνίες που εξέφρασαν αφορούσαν κυρίως την πολιτική κατάσταση, τις βαριές συνέπειες της κρίσης που υφίστανται. «Δεν αντέχουμε άλλο», ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο στα χωριά και στα καφενεία. Διάχυτη ήταν η απαίτηση για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, για μια κυβέρνηση στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών. Και αυτό συνοδευόταν από την αναγνώριση ότι οι κάλπες του Μαΐου μπορούν και πρέπει, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο αλλά και στις ευρωεκλογές, να στείλουν μήνυμα και να εκφράσουν τη λαϊκή απαίτηση.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου