Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θα είμαι εκεί για την Κεφαλονιά

kefalonia-badminton
Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM για τις δύο συναυλίες αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που επλήγησαν από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου. Οπως αναφέρει ο διευθυντής του Βήμα FM Βασίλης Χιώτης, «μέσα στις πρώτες 10 ημέρες έχουν πωληθεί τα μισά εισιτήρια, πάνω δηλαδή από 2.400. Μένουν ακόμα βέβαια δύο εβδομάδες γι’ αυτή τη διπλή μουσική γιορτή και ευελπιστούμε ότι ως τότε θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις».
Ολα τα έσοδα από τις δύο αυτές συναυλίες αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο θέατρο Badminton, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Μαρτίου, θα προσφερθούν για την αποκατάσταση του Γηροκομείου Παλικής. «Αυτό που είχε μείνει “ορφανό” και θέλαμε να πάρουμε υπό την προστασία μας, μετά την επικοινωνία μας με τις Αρχές του νησιού, ήταν το Γηροκομείο Ληξουρίου. Ενα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πρέπει να στεγάσει άμεσα ανθρώπους που φιλοξενούνται σήμερα σε μοναστήρια, γυμναστήρια και σκηνές» εξηγεί ο κ. Χιώτης.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία με τη δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς από πλευράς μας. Πάντα είναι στον προσανατολισμό μας, εκτός από το πολιτιστικό και το κοινωνικό έργο του θεάτρου» λέει στο «Βήμα» ο Γιώργος Γιώργας, από το θέατρο Badminton.
Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει καταλυτικά με το έργο της «η συντριπτική πλειονότητα του άνθους του εν ενεργεία ελληνικού τραγουδιού», όπως τη χαρακτηρίζει ο Θάνος Μικρούτσικος. Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια που οι ίδιοι θα έχουν επιλέξει, «εγώ απλώς θα τα βάλω σε μια τάξη» εξηγεί ο συνθέτης.«Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει ο κατάλογος, αλλά νομίζω ότι θα ακούσουμε εξαιρετικά τραγούδια γιατί όλοι αυτοί έχουν γράψει και έχουν τραγουδήσει την άμμο της θάλασσας» επισημαίνει ο κ. Μικρούτσικος, ο οποίος φέρει και την καλλιτεχνική διεύθυνση των συναυλιών.
Οι καλλιτέχνες για το νησί
Ο Διονύσης Σαββόπουλος συμπτύσσει μέσα σε τέσσερις φράσεις τον λόγο της μεγάλης συμμετοχής των καλλιτεχνών στην πρωτοβουλία του Βήμα FM: «Τι είναι το καλύτερο για τον καθένα; Να είναι χρήσιμος. Να γιατί ανταποκρινόμαστε με προθυμία στην πρόσκληση του Βήμα FM. Θα είμαστε εκεί· ελπίζω και εσείς, γιατί χωρίς τον άλλον είμαστε ένα τίποτα».
Ολοι οι καλλιτέχνες μιλούν στο «Βήμα της Κυριακής» με λόγια ζεστά για το νησί του Ιονίου που επλήγη από τον σεισμό. «Είναι ένα νησί που το υπεραγαπώ, το έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και για διακοπές όχι μόνο για δουλειά και ήταν σαν να έχει πληγεί κάτι πάρα πολύ οικείο και δικό μου» σχολιάζει η Ρίτα Αντωνοπούλου,πάντοτε παρούσα σε διοργανώσεις για τη στήριξη συνανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Ιδιαίτερη είναι και η σχέση του Μανώλη Μητσιά με την Κεφαλλονιά: «Υπήρξε σταθμός στην καριέρα μου. Με την “Κεφαλλονίτισσα” με γνώρισε και με αγάπησε όλος ο κόσμος. Είναι ένα υπέροχο νησί, ένας τόπος όπου χαίρεσαι να πηγαίνεις. Οι Κεφαλλονίτες είναι ένας λαός εξωστρεφής που τραγουδάει συνέχεια, σου κάνει ευχαρίστηση να μιλάς μαζί τους».

«Τους Κεφαλλονίτες τους ξέρω σαν συγγενείς. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι τόσο ευαίσθητη στους σεισμούς στάθηκε η αφορμή της ύπαρξής μου. Γιατί με τους μεγάλους σεισμούς του 1953 η οικογένεια του πατέρα μου πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε και βρέθηκε στην Αθήνα. Αυτό στάθηκε η αφορμή να γνωρίσει τη μητέρα μου, που ήρθε από την Ικαρία» λέει στο «Βήμα» ο τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Οσο για τον Θάνο Μικρούτσικο, η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήρθε λίγο μετά τον σεισμό του 1953, όταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, «μετανάστευσε» η Λίζα Σινιγάλια. «Ηταν η πρώτη γυναίκα που μου έκανε για έξι χρόνια πιάνο και στην ουσία ήταν η γυναίκα που έβαλε το χέρι της στην πορεία μου» δηλώνει.
«Είναι πολύ τιμητικό να συμμετέχεις σε τέτοιες λογικές ανιδιοτέλειας και επίσης είναι πολύ όμορφο που ο Βήμα FM τα τελευταία χρόνια διακρίνεται σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ο,τι μας μένει στη ζωή είναι η προσφορά στην ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη» σημειώνει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Η νεαρή τραγουδίστρια Μαριέττα Φαφούτη, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι «το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε την κοινωνία μας να νιώθει μόνη της σε τέτοιες περιπτώσεις».
«Επειδή μου έχουν δοθεί πάρα πολύ απλόχερα πράγματα από τον Θεό, τον κόσμο, τους γύρω μου, στο Σύμπαν αισθάνομαι πάντα την ευθύνη να δώσω κάτι πίσω όσο μπορώ και να ανταποκριθώ όταν μου ζητηθεί» σχολιάζει ο μουσικός Πάνος Μουζουράκης.
Συμμετέχουν
Εκτός από τους προαναφερθέντες καλλιτέχνες, το «παρών» στις συναυλίες αλληλεγγύης θα δώσουν και οι Χάρις Αλεξίου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Σαββέρια Μαργιολά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φαραντούρη, Ραλλία Χρηστίδου. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μπέζος.
«Το νησί είναι ασφαλής προορισμός»
Κυρίαρχο μέλημα των τοπικών Αρχών του νησιού, εκτός βέβαια από την υλική και ψυχολογική αποκατάσταση των πληγέντων, αποτελεί και η ενίσχυση της τουριστικής προβολής. «Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί μας. Πρέπει να αναδείξουμε όλοι μας την εικόνα ότι το νησί είναι ένας ασφαλής προορισμός ακόμα και σε αυτές τις καταστάσεις. Προσπαθούμε μαζί με το υπουργείο Τουρισμού να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας σε όλες τις εκθέσεις» λέει στο «Βήμα» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κεφαλλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος.
Οπως σημειώνει, «μέσω της τέχνης χαϊδεύετε τις πληγές του νησιού και αυτό είναι ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσαν να κάνουν για όλους μας. Είναι κάτι με το οποίο πραγματικά αγγίζουν την καρδιά μας, γιατί η Κεφαλλονιά είναι το συνώνυμο της τέχνης και του πολιτισμού, όπως όλη η χώρα μας φυσικά».
«Κάποιος μου είχε πει ότι η μούσα του Εγκέλαδου είναι η Κεφαλλονιά, γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο όμορφη. Η καλύτερη κίνηση αλληλεγγύης είναι για μένα να προτρέψουμε τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί και το Πάσχα και το καλοκαίρι, γιατί σε λίγο καιρό αυτή η παρένθεση των σεισμών θα είναι μία ακόμα ανάμνηση» υπογραμμίζει η κεφαλλονίτικης καταγωγής Μαρία Φαραντούρη.
Εναν μήνα μετά τον πρώτο σεισμό, οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς έχουν αρχίσει να ανακτούν τις δυνάμεις τους χάρις και στο μεγάλο κύμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.«Θα ξαναβρούμε γρήγορα τους ρυθμούς μας και είμαστε βέβαιοι πως αυτές οι δίδυμες συναυλίες θα είναι πολύ καλό σημείο επανεκκίνησης για την Κεφαλλονιά που όλοι γνωρίζουμε, την όμορφη, τη ζεστή, την εγκάρδια» καταλήγει ο κ. Κεκάτος.
πότε & πού:Προπώληση εισιτηρίων (οι τιμές αρχίζουν από 15 ευρώ): Θέατρο Badminton, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, www.abcd.grwww.viva.gr, τηλ. κρατήσεων: 210-8840.600 και 11876.
Πηγή: tovima.gr  KAI  E-KEFALONIA.NET


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου