Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το Δημοτικό Γηροκομείο ή παράρτημα ….. της Ζακύνθου;



Υφυπουργός Πρόνοιας στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς για το Τζανετάτειο Γηροκομείο Σάμης:
Το Δημοτικό Γηροκομείο ή παράρτημα ….. της Ζακύνθου;


του Μάκη Φόρτε*

Στις 17/2 επισκέφθηκε την Κεφαλονιά ο Υφυπουργός Πρόνοιας κ. Κεγκέρογλου, οπότε και του τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης του Γηροκομείου στη Σάμη δωρεά της οικογένειας Τζανετάτου σε συνδυασμό με την ασφαλή λειτουργία του ιστορικού Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, που στεγάζεται μετά τους πρόσφατους σεισμούς στον ξενώνα του μοναστηριού του Αγίου Ανδρέα.
Με έγγραφο του στις 19/2 ο Υφυπουργός προς τον Δήμαρχο (τον αντιπεριφερειαρχη και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Ιονίων Νήσων που εδρεύει στη Ζάκυνθο) και επικαλούμενος σχετικό έγγραφο αίτημα του αντιπεριφερειαρχη, του ζητά «να λάβει ο Δήμος τις απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να αξιοποιηθεί το εν λογω κτήριο και μάλιστα στην κατεύθυνση να καλυφθουν οι άμεσες ανάγκες που πρόεκυψαν από την ακαταλληλότητα του Δημοτικού Γηροκομείου».

Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι υπάρχει σύγχυση από τον Υφυπουργό μεταξύ του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και του Γηροκομείου Ληξουρίου, το πιθανότερο γιατί οι τοπικές αρχές δεν ήταν σαφείς στο τι ζητούσαν.
Ανεξάρτητα πάντως με την ανεπάρκεια να διατυπωθεί ακόμη και ένα απλό αίτημα προς τον Υφυπουργό για την αξιοποίηση της δωρεάς Τζανετάτου, η ουσία της υπόθεσης είναι ότι είκοσι ήμερες μετά από την επιστολή στο Δήμαρχο δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη της πρότασής του να αξιοποιηθεί από το Δήμο Κεφαλονιάς το κλειστό Γηροκομείο της Σάμης.
Η δε εναλλακτική αξιοποίηση του Γηροκομείου της Σάμης όπως διατυπώνεται από τον Υφυπουργό, θα είναι ό,τι το χειρότερο για το  κοινωνικό πρόσωπο της Κεφαλονιάς και εκθέτει το Δήμο:
«Σε περίπτωση που ο Δήμος δεν κρίνει, για τους δικούς του λόγους σκόπιμη την αξιοποίηση του κτηρίου, μπορούμε να εξετάσουμε εναλλακτικά την ενδεχόμενη παραχώρηση του κτηρίου από τους ιδιοκτήτες της γης με τη συγκατάθεση φυσικά του δωρητή, στο Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να λειτουργήσει ως Παράρτημα Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων» !!! Με απλά λόγια, αν δεν επιλέξει ο Δήμος να αξιοποιήσει κάποιο (από τα υπάρχοντα) Γηροκομείο το κτίριο Τζανετάτου, τότε θα λειτουργήσει ως παράρτημα .... ενός Ζακυνθινού ιδρύματος !!!
Μια εξέλιξη στίγμα και όνειδος για την τεράστια ιστορία κοινωνικής ευαισθησίας των Κεφαλονιτών.
Ο Δήμαρχος κ. Αλέκος Παρίσης οφείλει άμεσα να βρει λύση για το Τζανετάτειο Γηροκομείο και ταυτόχρονα για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.
Η πρόταση του Υφυπουργού δίνει προσωρινή έστω λύση και για τα δύο ιδρύματα (τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου), αφού από τον Πρόεδρο του Γηροκομείου Ληξουρίου έχει αποκλειστεί η χρήση του Τζανετάτειου ιδρύματος.
Η σιγή από την πλευρά του Δημάρχου στην πρόταση του Υφυπουργού δημιουργεί ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που έχει κρατηθεί μυστική η επιστολή από το δημοτικό συμβούλιο και τους Σαμικούς.
* Δήμαρχος Αργοστολίου από το 1995 έως το 2006 και σήμερα περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου