Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Eν αναμονή δημοτικών και περιφερειακών εξελίξεων

  • Έχει δίκιο ο Μ. Φόρτες, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται, με τη μέθοδο των "επώνυμων" επιστολών, οι οποίες, στην πραγματικότητα, είναι ψευδώνυμες. Η βιομηχανία αυτή δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος που έχει την έδρα της. Οι επιστολές επιτίθενται κατά παντός πλην του Μεγάρου της μουσικής και πολιτικής παραφωνίας. Το ύφος και το ήθος σε όλο τους το Μεγαλείο!
  • Βρισκόμαστε σε διαδικασία δημιουργίας νέας δημοτικής κίνησης, η οποία μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στο τοπικό δημοτικό σκηνικό. Η πρωτοβουλία Κοτσιλίνη έχει φέρει σε επαφή 3 παλαιοδημάρχους και έναν νυν αντιδήμαρχο και δημιουργεί σοβαρό ρήγμα στο χώρο της συγκυβερνώσας πασοκονεοδημοκρατίας. Αν η πράξη ευοδωθεί, θα συρρικνώσει, καθοριστικά, τις δύο δημοτικές κινήσεις που προέρχονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Παρίση-Φόρτε).
  • Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με συναντήσεις, όπως έχουμε αναφέρει, ενός ευρύτερου του δικομματικού φάσματος, αλλά κάποιοι, νοιώθοντας ισχυροί, εγκαταλείπουν τους συνομιλητές που αντιστρατεύονται ή υποφέρουν από την πολιτική της συγκυβέρνησης. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Αν καταφέρουν να συγκεράσουν και να συνθέσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες, τότε, το μεγαλύτερο κομμάτι των ανθρώπων της ΝΔ θα προσέλθει στη συμμαχία, με μια σειρά σημερινά στελέχη της δημοτικής αρχής να εγκαταλείπουν το τραίνο, που έχει για μηχανοδηγό τον Δ. Λυκούδη. Και κόβει σχεδόν στη μέση το ΠΑΣΟΚ.
  • Όσοι καταφέρθηκαν κατά των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν περάσει από τις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η μη αποδοχή προσωπικών αντιλήψεων (όχι κατά ανάγκη προσωπικών φιλοδοξιών) τους οδήγησε σε αμφισβητήσεις αρχών και διαδικασιών.
  • Πλείστοι εξ αυτών στο δημόσιο λόγο τους δεν λένε αυτό που πραγματικά έχουν συζητήσει ιδιωτικά ή δημόσια, όταν μισοκρύβονταν πίσω από "διαρροές". 
  • Εμείς που δεν έχουμε αρχές, μέση και τέλος, μένουμε με τις αξίες. Όπου μέγιστη "αξία" είναι η παραδαρμένη και απειλούμενη ζωή μας. Οι απόψεις μας, για το τι σημαίνει Αυτοδιοίκηση σε καιρούς Κατοχής δεν φαίνεται να αρέσουν κι έτσι έχει διακοπεί κάθε επαφή μαζί μας. (Και δεν είμαστε τίποτε περισσότερο από "οφειλέτες". Αυτό που είναι η πλειοψηφία του λαού, χάρις στις πολιτικές ΠΑΣΟΚ- ΝΔ). Επιλέγουν, ως "καταλληλότεροι", τη διαχείριση των χρεών του δήμου αντί για την αντιμετώπιση των χρεών των δημοτών.
  • Το ψεύτικο δίλημμα "μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί" είναι μία καραμέλα, που πιπιλίζεται στο στόμα και, τελικά, αποκτά την ελαστικότητα της τσίχλας και της συνείδησης ενός εκάστου.
  • Οι ασήμαντοι σε οργανωτικό μέγεθος ΑΝΕΛ βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης σε όλη την Περιφέρεια. Και θα επηρεαστεί, αρνητικά, ο Θ. Γαλιατσάτος που προσέβλεπε στην υποστήριξη τους. Μέλη των ΑΝΕΛ επιμένουν ότι η ανακοίνωση στήριξης Θ. Γαλιατσάτου από τους ΑΝΕΛ Λευκάδας είναι προϊόν της γραφίδας του τομεάρχη Λευκάδας - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου και δεν αποτελεί πραγματικό γεγονός. Και ετοιμάζουν την ανακοίνωση άλλου ψηφοδελτίου. Την ίδια ώρα, οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για επιθυμία των ΑΝΕΛ Κέρκυρας να στηρίξουν την υποψηφιότητα Γ. Καλούδη. Αυτό δημιουργεί "θέμα" σε όσους επιλέγουν τον πιο "καθαρόαιμο" κομματικό κ. Χ. Άνθη.  Στη διαδικασία εμπλέκεται ο συγχωριανός μας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Σίγουρα, όχι προς την κατεύθυνση στήριξης Θ. Γαλιατσάτου.
  • Δημοτικά και Περιφερειακά: Όλα είναι ανοιχτά.
  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  http://www.ithacanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου