Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: 1η Αρχή:Σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος ++ 2η αρχη++3η αρχη

3η Αρχή: Διαφάνεια


Η  3η αρχή είναι η διαφάνεια. Αλέκος Καλαφάτης: "Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σε όλη μου την πολιτική πορεία η διαφάνεια υπήρξε το πρώτο και το κυριότερο συστατικό. Όλες οι διαδικασίες, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες του Δήμου, πρέπει να μη φέρουν ούτε ίχνος επιληψιμότητας, πρέπει να είναι καθαρές, πρέπει να είναι  καθαρές ακόμη και στον κακοπροαίρετο.Δεν μπορεί η κοινή γνώμη να δηλητηριάζεται από φήμες ότι κάποια παιχνίδια οικονομικής φύσεως, είναι στημένα. Αυτό διαλύει την αξιοπιστία του Δήμου   και χάνεται η ψυχική και πολιτική επαφή που πρέπει να πρέπει να έχει ο Δήμος ως φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με τον πολίτη. Όταν χαθεί αυτό χάθηκε όλο το παιχνίδι της Αυτοδιοίκησης. Μπορεί να μιλάμε για τοπικά οπλαρχηγεία αλλά  δεν θα μιλούμε για οργανωμένο Δήμο για Δήμο που εκφράζει το σύνολο του λαού μας."

Πέμπτη 24.04.14
new  ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: 2η Αρχή: Οικονομική Εξυγίανση Δήμου
 
                                                                           - 
Διαβάστε περισσότερα...

 https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10155713_766817066669984_5796291060550656028_n.jpg
Από το πρόγραμμα των 10 αρχών που ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέκος Καλαφάτης:

1η Αρχή:Σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος


Η 1η αρχή: Σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος: 
"Ο Δήμος μας πρέπει να είναι υπόδειγμα λειτουργίας για την Αυτοδιοίκηση.  Πρέπει οι ξένοι που μας επισκέπτονται να ξέρουν  ότι πάνε σε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, ο οποίος λειτουργεί και ο οποίος έχει συγκεκριμένη γραφειοκρατία, συγκεκριμένη ιεραρχία, και τα πολιτικά παιχνίδια μένουν έξω από τη δουλειά των εργαζομένων.Αυτό δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα όταν πρακτικές έχουν ξεσυνηθίσει την πολιτική αυτή λειτουργία όπως την περιγράφω.


Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε αυτό το Δήμο. Όταν έρχονται εδώ Ευρωπαίοι και από τα άλλα μέρη του κόσμου, έρχονται άνθρωποι και μας επισκέπτονται , θέλουμε ο Δήμος να είναι η αντανάκλαση της ποιότητας της κεφαλλονίτικης ζωής.
Όπως εμείς πάμε έξω καμιά φορά και βλέπουμε πως λειτουργεί ένας Δήμος και μένουμε εκστασιασμένοι και λέμε τι ωραία που λειτουργούν. Έτσι πρέπει να έρχονται και οι ξένοι στον τόπο μας αλλά και οι Έλληνες και οι Κεφαλλονίτες και να λένε μπράβο  εκεί υπάρχει ένας Δήμος, ένας Δήμος σωστός, ένας Δήμος που ανταποκρίνεται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα." 

Αυτά είναι τα ακριβή λόγια του Καλαφάτη όταν παρουσίασε την 1η Αρχή Λειτουργίας του Δήμου.
 Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωμένη Τετράπολη" αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας ενός δήμου σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Τι θα πει αυτό πρακτικά; Πρέπει ο Δήμος να οργανωθεί σε όλους τους τομείς. Προφανώς και έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ωστόσο, οι ελλείψεις, η προχειρότητα και τα κακώς κείμενα δεν λείπουν. Κάθε άλλο! Πρέπει να αρχίσει η οργάνωση από τα πολύ απλά.

Για παράδειγμα, τα συνεργεία καθαριότητας και οι εργάτες του Δήμου πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών ανά περιοχή. Έτσι δε θα μπαίνει στη διαδικασία ο πολίτης να απευθυνθεί στον Αντιδήμαρχο ή στον ίδιο τον Δήμαρχο για τα αυτονόητα. Μια τέτοια παρέμβαση διαταράσσει την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος και τη λειτουργία των συνεργείων του δήμου ενώ παράλληλα, εξυπηρετεί μικροπολιτικές συναλλαγών και προσωπικών εξυπηρετήσεων που πρέπει να εκλείψουν από το δήμο ανεξαρτήτως προσώπων (στην επικοινωνία και την αμεσότητα της σχέσης πολιτών με την Δημοτική Αρχή θα γίνει εκτενέστερη αναφορά σε άλλο σχόλιο αφού αποτελεί μία από τις βασικές αρχές λειτουργίας του δήμου)
 Πηγή : http://peratzada.blogspot.gr kai  kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου