Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

3 Ψηφίσματα 18ου Συνεδρίου Ο.ΚΕ.Σ.Α.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ 
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Το ΔΣ της Ο.ΚΕ.Σ.Α. δημοσιοποιεί 3 ψηφίσματα του 18ου Συνεδρίου της, στις 19-2-2014,
με τα οποία εκφράζονται:
-Η συμπαράσταση στο σεισμόπληκτο λαό της Κεφαλλονιάς,
-Οι ευχαριστίες προς τους Μπ. Χαραλάμπους, Ν.Μωραϊτη και Ά. Γκερέκου,
-Η αποδοκιμασία και καταδίκη επίβουλων πράξεων από δικομανείς σε βάρος της
Ο.ΚΕ.Σ.Α. και Στελεχών της.
Ψήφισμα 1ο
Αλληλεγγύη στο σεισμόπληκτο λαό της Κεφαλλονιάς.

Το 18ο Συνέδριο της Ο.ΚΕ.Σ.Α. εκφράζει τη βαθιά συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς.
Καλεί την Πολιτεία, με πλήρη σεβασμό προς την αξιοπρέπεια και τα αισθήματα των συμπατριωτών μας  Κεφαλλονιτών, να λάβει άμεσα μέτρα για τη δημιουργία αξιόπιστου και αδέκαστου κεντρικού μηχανισμού έξω  από κομματικά στεγανά ώστε, η προσφερόμενη βοήθεια, να φτάνει έγκαιρα σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών με διαφανή κριτήρια. Οι εξαγγελίες αρωγής προς τους πληγέντες  συμπατριώτες μας πρέπει να περαιωθούν χωρίς καθυστερήσεις διαφορετικά η Κυβερνητική βοήθεια, με την  απόφαση για στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό της 26ης  Ιανουαρίου’ (και τους μετασεισμούς μέχρι της 7 Φεβρουαρίου 2014) που είναι πράγματι ζωτικής σημασίας για
τους πληγέντες, κινδυνεύει να είναι μόνο στα χαρτιά και να μείνει εικονική πραγματικότητα.
Επίσης, το Συνέδριο καλεί τη συνολική Αυτοδιοίκηση και όλους τους Φορείς να δρουν οργανωμένα και άμεσα ώστε, εκτός τις άμεσες ανάγκες, οι λύσεις να είναι επιστημονικές και να ανταποκρίνονται στα ιστορικά  δεδομένα.


Ψήφισμα 2ο
Ευχαριστίες προς τους: Μπ. Χαραλάμπους, Ν.Μωραϊτη και Α. Γκερέκου,
Το 18ο Συνέδριο της Ο.ΚΕ.Σ.Α. εκφράζει ευχαριστίες προς τους Μπάμπη Χαραλάμπους, Ν.Μωραϊτη και  Αγγελική Γκερέκου οι οποίοι, το 2011, ως Βουλευτές του ΚΚΕ οι δύο πρώτοι και του ΠΑΣΟΚ η δεύτερη, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις προς τον ΥΠΕΚΑ για τα υπόλοιπα 25 εκ. δρχ. του ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΤΕΡΠΣ από το 1997.
Με τις πράξεις αυτές των 3 βουλευτών το 2011 επιβεβαιώθηκε πλήρως, και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι  ουδέποτε είχαν χαθεί αυτά τα “25 εκ. δρχ.”, ως υπόλοιπο από τη συνολική επιχορήγηση των 30 εκ. δρχ. για την  αναπαλαίωση του τριώροφου Κτιρίου επειδή χαρακτηρίστηκε Παραδοσιακό-Διατηρητέο. Έτσι, προσφέρεται η  δυνατότητα στην ΟΚΕΣΑ να επαναδιεκδικήσει αυτό το ποσό επειδή, το 2011, με απόφαση της Υπουργού,
μεταφέρθηκαν στο Πράσινο Ταμείο επειδή βρίσκονταν σε “αδράνεια” από το 1999.

Ψήφισμα 3ο
Αποδοκιμασίας και καταδίκης επίβουλων πράξεων,
από δικομανείς, σε βάρος της ΟΚΕΣΑ και Στελεχών της.
 Το 18ο Συνέδριο αποδοκιμάζει και καταδικάζει κάθε επιδίωξη χρησιμοποίησης της ΟΚΕΣΑ και
δικαστικής εμπλοκής της με τις αγωγές ή τις προσεπικλήσεις κλπ που, ενώ δεν ευθύνεται διόλου η ίδια με  αποφάσεις ή πράξεις των οργάνων της, στοχεύουν στην πρόκληση σύγχυσης, στη συκοφάντηση, στην  αποδυνάμωση, στην οικονομική αφαίμαξη και τελικά διάλυσή της Ομοσπονδίας και τη συκοφάντηση στελεχών της. Ιδιαίτερα καταδικάζει και την πλήρως αναληθή, υπονομευτική και κακόβουλη αγωγή (.......) κατά του 18ου  Συνεδρίου της ΟΚΕΣΑ και των προσπαθειών της ΟΚΕΣΑ να λειτουργήσει και να πορευτεί τηρώντας τις  προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Αυτή δε η κακοβουλία ενισχύεται και με την ιδιαίτερα  καθοριστική προσωπική ευθύνη(.......) με πράξεις ή παραλήψεις, για την αρνητική κατάσταση της ΟΚΕΣΑ  (.........). Κυρίως, για την οικονομική και ηθική ζημιά που έχει υποστεί από τη μη είσπραξη των “25 εκατ.  δρχ.” κλπ, τη δυσφήμηση ότι έχει διαλυθεί η ΟΚΕΣΑ κλπ.
Εντέλλεται το νέο ΔΣ να αντιμετωπίσει, άμεσα, δραστικά και με κάθε μέσο όλες αυτές τις επίβουλες
πράξεις από όπου και αν προέρχονται.
Το 18ο Συνέδριο καλεί σε ενότητα, δημιουργικό διάλογο και συμπόρευση ώστε οι Κερκυραίοι της Αττικής  με τις συλλογικότητες τους να δρουν και δημιουργούν για την Κέρκυρα, τα Επτάνησα και την Αττική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου