Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δήλωση στήριξης του Μ. Μεταξά στην υποψηφιότητα Α. Καλαφάτη

Δήλωση στήριξης του Μ. Μεταξά στην υποψηφιότητα Α. Καλαφάτη
Απέβαλα από την ενεργό πολιτική ζωή του τόπου τον εαυτό μου παραιτούμενος από την θέση του Δημάρχου το καλοκαίρι του 2008 για λόγους αρχής για να συνεχίσω την πορεία μου αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του πλέον δύσκολου αλλά και συνάμα τιμητικού ρόλου στην κοινωνία μας που δεν είναι άλλος από τον ρόλο του ενεργού πολίτη. Επέλεξα συνειδητά τον δικό μου δρόμο άλλοτε μόνος και άλλοτε μετά πολλών αγαπημένων μου φίλων για να κάνουμε εκείνα που εμείς θεωρούμε αναγκαία και ουσιώδη έτσι όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε.

Από την θέση του ενεργού πολίτη στάθηκα επώνυμα απέναντι σε ότι θεωρώ ότι μας πληγώνει και μας προσβάλει όχι πάντοτε χωρίς προσωπικό κόστος θέτοντας σε δοκιμασία πολλές φορές φιλικούς και συγγενικούς μου δεσμούς.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές δυστυχώς τείνουν να εξελιχθούν σε μια επώδυνη περίοδο που θα δοκιμασθούν ιδεολογίες ,πιστεύω, συμπεριφορές, φιλίες χρόνων ακόμη και συγγένειες. Για όσους με ξέρουν καλά γνωρίζουν πως οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου που με σέβονται και επέλεξαν ως όφειλαν την δική τους ξεχωριστή πορεία είναι προφανές ότι θα εξακολουθήσουν να είναι ακόμη ποιο πολύ φίλοι μου και αγαπημένοι μου συγγενείς και μετά από τις εκλογές γιατί έτσι μάθαμε να λειτουργούμε μαζί χρόνια τώρα. Για όσους δεν το ξέρουν και έχουν μάθει να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο καλό είναι να το γνωρίζουν.

Και τώρα στο προκείμενο: Έχω μάθει στην ζωή μου να παίρνω τις αποφάσεις μου έτσι όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι, απολογούμενος καθημερινά στο εαυτό μου, στην οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συμπατριώτες μου αλλά κυρίως στην συνείδησή μου.

Στάθηκα πάντα απέναντι χωρίς δεύτερη σκέψη σε όσα θεωρώ σύμφωνα με τα δικά μου πιστεύω ότι μας πληγώνουν και μας προσβάλουν ατομικά άλλα και ως κοινωνία και τοποθετήθηκα πάντοτε με παρρησία στην ώρα τους αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών μου.

Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και τις ιδέες μου έτσι όπως εγώ τις καταλάβαινα και συνάμα στάθηκα δίπλα στους φίλους μου και ιδιαιτέρως με όσους πίστευα ότι έχουν στοχοθετηθεί από το εκάστοτε σύστημα εξουσίας επειδή περίσσευαν πάνω στην προκρούστια κλίνη της μίζερης νεοελληνικής μας πραγματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό δεν δίστασα ως ενεργός πολίτης να υπερασπισθώ τον σημερινό υποψήφιο Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο όταν δεχόταν τόνους λάσπης για να αποτρέψουν την κάθοδό του στις εκλογές του 2010. Το ίδιο έκανα όταν κλήθηκα να υπερασπίσω τον εαυτό μου αλλά κυρίως τον φίλο μου Κώστα Ζαπάντη στο σύγχρονο Πραιτόριο που έστησαν οι τότε θύτες που σήμερα έγιναν τα θύματα αυτών των πολιτικών. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο στάθηκα δίπλα στον Μάρκο Κοτσιλίνη όταν βρέθηκε απέναντι στις ίδιες πολιτικές συμπεριφορές μόνος του μέσα στην ερημία του πλήθους. Το ίδιο θα κάνω και τώρα υπερασπιζόμενος τον νυν Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση που ναι μεν πληρώνει τις επιλογές του αλλά ούτε το αξίζει, ούτε πρέπει να επιχαίρεται κανείς για τα πρωτόγνωρα πολιτικά ρεσάλτα και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των συνεργατών του. Το κάνω τώρα γιατί το οφείλω τόσο σε αυτόν (όσο και σε πολλούς άλλους που δεν είναι η στιγμή να τους αναφέρω) για τον συντεταγμένο αγώνα που δώσαμε μαζί εκείνα τα χρόνια για την πρόοδο της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης. Στο πρόσωπό του είναι αλήθεια ότι έβρισκα πάντα έναν θερμό υποστηρικτή. Προσωπικά του οφείλω ένα ακόμη ευχαριστώ γιατί εκείνο το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου του 2011 μου έδωσε άθελά του την ευκαιρία να μετρήσω τους πραγματικούς μου φίλους και όσους ενώ γνώριζαν την πάσα αλήθεια λάκισαν η σκοπίμως σιώπησαν.

Απέναντι σε μια στοχευμένη και ισοπεδωτική κριτική των τελευταίων χρόνων που εκπορεύτηκε από το Μέγαρο και όχι μόνο με σκοπό τον διασυρμό και την δαιμονοποίηση όλων των εν δυνάμει πολιτικών τους αντιπάλων που υπηρέτησαν κατά καιρούς τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης προβάλλοντας τις όποιες λαθεμένες ή κατά φαντασία λαθεμένες επιλογές ή παραλήψεις μας που προφανώς έχουν γίνει, αλλά ξεχνώντας παραβλέποντας και υποτιμώντας σκοπίμως το όποιο θετικό έργο έχουμε προσφέρει την θεωρώ ότι είναι όχι μόνο ανιστόρητη, αλλά και συνάμα προσβλητική για όσους την αποδέχονται και την αναπαραγάγουν προς ικανοποίηση και μόνο μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας που φαίνεται ότι είχε επιλεγεί ως το κάδρο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Υπερασπιζόμενος την ανάγκη για συστράτευση όλων των δυνάμεων που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας και βιώνοντας ένα πρωτόγνωρο και προσυμφωνημένο πολιτικό αλισβερίσι που γίνεται κάτω από το τραπέζι καλούμε να πάρω θέση και να δημοσιοποιήσω την στάση μου.

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία πως μετά και τις πρόσφατες οβιδιακές μεταμορφώσεις με τις πρωτόγνωρες για την πολιτική ζωή του τόπου ομαδικές μεταγραφές – συναλλαγές(;) που είχαν δυστυχώς ως φαίνεται προαποφασιστεί και συντελέστηκαν εν μια νυκτί με ένα ομαδικό ρεσάλτο από τον έναν συνδυασμό στον άλλο, με τον τρόπο που έγιναν και στον χρόνο που το επέλεξαν για να το πραγματοποιήσουν μας αποκάλυψαν εν τοις πράγμασι το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου μας, δηλαδή ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

Έχοντας πάρει από πολύ ενωρίς τα μηνύματα για αυτές τις δυσοίωνες εξελίξεις προσπαθήσαμε μαζί με δεκάδες συμπατριώτες μας να προλάβουμε καταστάσεις και να συμβάλλουμε στην δημιουργία μιας πλατιάς συμπαράταξης όλων των προοδευτικών δυνάμεων φέρνοντας στο προσκήνιο το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Στην πορεία αυτή κάποιοι διαμόρφωσαν την δική τους ατζέντα με τις δικές τους ξεχωριστές απόψεις προτεραιότητες και προβληματισμούς και επέλεξαν την δική τους αυτόνομη πορεία. Εμείς πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και προτεραιότητες έτσι όπως αρχικά τις είχαμε προσδιορίσει. Είμαι αισιόδοξος γιατί αυτή η προσπάθεια παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος είχε εντυπωσιακή ανταπόκριση και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Για τους λόγους αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους που έχουν να κάνουν με όσα εγώ πιστεύω ότι οφείλω να προσφέρω στον τόπο μου θα σταθώ σε αυτές τις εκλογές ως ένας απλός αλλά ενεργός πολίτης δίπλα σε αυτόν που συναποφάσισαν όσοι είχαν την ευθύνη αυτού του εγχειρήματος, τον Αλέξανδρο Καλαφάτη, μια εμβληματική φυσιογνωμία της σύγχρονης πολιτικής ζωής των νησιών μας και ιδιαίτερα στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει συγκροτημένη άποψη, άρα μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς με πολιτικούς όρους μαζί του και έχει αποδείξει πως έχει εκείνες τις ικανότητες για να διοικήσει με επιτυχία τον Δήμο Κεφαλληνίας.

Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές μας διαδρομές ήταν διαφορετικές, άλλοτε ήταν σε μοναχικές και άλλοτε ήταν σε παράλληλες πορείες, ποτέ όμως δεν ήταν αντίθετες στο κοινό μας όραμα που ήθελε την Κεφαλληνία και την Ιθάκη να γίνουν ο καλύτερος τόπος για να ζήσουν να επενδύσουν και να μεγαλουργήσουν οι νέες γενιές των Κεφαλλήνων απανταχού της γης. Παρά τις όποιες μας πολιτικές διαφορές ουδέποτε ξέχασα πως πολλοί από εμάς του χρωστάμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αλέξανδρε κλήθηκες να ηγηθείς αυτής της προσπάθειας εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης τόσο σε Εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, μετά από πολλά χρόνια η ζωή το έφερε να ξαναβρεθούμε και πάλι μαζί. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πετύχει αυτή η προσπάθεια και θα σταθώ δίπλα σου με την ιδιότητα του απλού αλλά ενεργού πολίτη για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.
Μάκης Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου