Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Εν πλω προς την Ιθάκη


Ήταν ένα μικρό  μικρό καράβι  πολυταξιδεμένο …..
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Το καράβι του Οδυσσέα κατασκευάστηκε και έτοιμο πια, πήρε τη θέση του στη Μαρίνα του Φλοίσβου, αποτελώντας ένα πρωτότυπο αξιοθέατο: Και με αυτόν τον τρόπο το Εθνικό Θέατρο επέλεξε να ενημερώσει το κοινό για την παράσταση της «Οδύσσειας» του Ομήρου που αποτελεί το βαρύ του πυροβολικό για τη φετινή σεζόν.
«Ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τα εξαιρετικά νοήματα τέτοιων σπουδαίων έργων», είπε ο Ρόμπερτ Γουίλσον, μετρ των φωτισμών, των χρωμάτων και της μινιμαλιστικής σκηνογραφίας, ο οποίος ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή γι’ αυτόν, η ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο κείμενο. «Η προσέγγισή μου είναι διαφορετική, πρόκειται για ένα θέατρο φόρμας, ένα φανταστικό ταξίδι μέσα στο χρόνο.
Είχα την ευκαιρία να δω πριν από κάποια χρόνια το έργο -στην ελληνική γλώσσα. Ηταν απαίσιο, δοσμένο με πολύ βαρύ τρόπο. Σκεφτόμουν τι θα έλεγε ένα παιδί βλέποντας αυτή την παράσταση. Νομίζω ότι θα βαριόταν όσο και εγώ. Για μένα είναι ένας μύθος για όλη την οικογένεια.
Η δουλειά μου είναι, κυρίως, οπτική, οπότε, ανεξάρτητα από την κατανόηση της γλώσσας, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την εικόνα. Βλέπω τη σιωπή στις σκηνές και αργότερα βάζω τα λόγια. Στο δικό μου θέατρο, αυτό που βλέπουμε είναι εξίσου σημαντικό μ’ αυτό που ακούμε», είπε ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης, που υπόσχεται να φωτίσει το κλασικό κείμενο, συνδυάζοντας το μύθο με την πραγματικότητα με αρωγούς την κίνηση, τον ήχο και το φως.
λέει ο  διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, Ρόμπερτ Γουίλσον.
…..και η Οδύσσεια μια μεγάλη ιστορία αγάπης γνώσης και περιπέτειας
ενός  τολμηρού όντος του ανθρώπου  στο ταξίδι του
για την  αθανασία   την  ολοκλήρωση και την όρθια  εξεγερμένη ανθρωπιά
σύνδεσμο απόΟμηρικά Έπη Homer Papers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου