Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΗ


Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο λαός της Κεφαλλονιάς αποφάσισε πως δεν μπορεί άλλο πλέον να δέχεται - ανέχεται τον ζυγό της καταπίεσης που εφάρμοζαν για τόσα χρόνια οι κατέχοντες την τοπική εξουσία.
 Οι οποίοι ασκούσαν εξουσία απολυταρχική - κομματική - και διατηρώντας την μαύρη βίβλο. Κουράστηκε ο κόσμος από όλα αυτά και βλέποντας το τι γινόταν στην κεντρική πολιτική σκηνή αποφάσισε πως είχε πλέον φτάσει η ώρα να αποτινάξουν τον ζυγό.
 Ήταν μια επαναστατική δράση αυτή και έφερε την αλλαγή της εξουσίας, αλλαγή κυρίως στο σκεπτικό - στην εφαρμογή και στην αντίληψη της εξουσίας.
 Πολλοί έλεγαν πως θα είναι μια από τα ίδια και ο Παρίσης..έφταναν σε τέτοιο σημείο που να τον λοιδορούν για τα πάντα..δεν έπιανε τίποτε - δεν μπορούσαν να περάσουν στον κόσμο τα όσα ήθελαν, και αυτό διότι ο Παρίσης είναι δικός μας άνθρωπος, ζει ανάμεσα μας, ζει τις ανάγκες και τα προβλήματα μας.
 Αυτό το γνώριζαν πολύ καλά όλοι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί αντίπαλοι του, αυτό ήταν και παραμένει να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο τους για να τον ¨χτυπήσουν ¨.

.Ο Παρίσης αντέχει, όχι γιατί είναι δυνατός η έχει γνωστούς η ότι άλλο μπορεί να φέρει ο κάθε ένας στον νου του, αντέχει γιατί έχει την αγάπην του κόσμου, αντέχει γιατί ζει με τον κόσμο, από την Κεφαλονίτισσα και από τον Κεφαλλονίτη αντλεί την δύναμη του και αυτός ο κόσμος είναι που τον ενδυναμώνει να προχωρήσει.
 Οι προκατέχοντες όμως δεν μπορούν τόσο εύκολα να δεχθούν ότι η Κεφαλονίτισσα και ο Κεφαλλονίτης θα μπορούν να συνεχίζουν να ζούν ελεύθεροι και χωρίς να σκύβουν στους ¨αρχόντους ¨ ! !
 Έτσι λοιπόν είχαν φροντίσει - κατά πως φαίνεται - να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, δικά τους γεννήματα στον συνδυασμό του Παρίση, οι ίδιοι φρόντισαν να εκλεχθούν και από εκεί και πέρα γνώριζαν πως και με ποίο τρόπο θα " εξαφανίσουν " τον Παρίση, κάτι που στην κυριολεξία σημαίνει εξαφανίζω τον απλό Κεφαλλονίτη.
 Δεν μπορούν να το ξεπεράσουν ότι υπάρχει ανοικτή πόρτα για όλους στο γραφείο του Δημάρχου !! , δεν μπορούν να το δεχθούν ότι και ο απλός κάτοικος αυτού του νησιού εξυπηρετείται χωρίς να δεσμεύεται για μια ζωή !  ! , δεν μπορούν να κατανοήσουν πως γίνεται να υποστηρίζουμε κάποιον χωρίς να μας ανήκει κομματικά - κοινωνικά - ταξικά  !  ! .
Έτσι λοιπόν, από ότι τελικά διαφαίνεται έβαλαν σε εφαρμογή το αρχικό τους σχέδιο - βέβαια έτσι εμφανίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων - αυτό όμως δεν τους απασχολεί καθόλου, κάποια στιγμή και τους δικούς τους, τους καίνε !  - και αν φέρουμε πίσω τον χρόνο θα δούμε ότι όλοι όσοι αυτή την στιγμή αποχωρούν ( επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο ) από τον Παρίση, θα διαπιστώσουμε πως όλων αυτών το έργο είναι μηδενικό ! ! 
Οι ίδιοι αυτές τις υποσχέσεις είχαν δώσει στους εκλέκτορες τους, αυτές εφάρμοσαν ! ! 
Ασφαλώς αυτό είναι καθαρμός για τον Παρίση και τον συνδυασμό Ισχυρή Κεφαλλονιά, και σε τίποτε δεν πρέπει να στεναχωρεί η να απογοητεύει, το αντίθετο μάλιστα να ευχαριστεί και να αισιοδοξεί. 
Όλοι γνωρίζουν πως και με ποίες μεθόδους διατηρούσαν την εξουσία για τόσα πολλά χρόνια οι σημερινοί ¨σωτήρες ¨ της Κεφαλλονιάς, το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι, ότι υπάρχουν και σήμερα νέοι και παλαιοί υποψήφιοι που μεταχειρίζονται τον πολίτη ως έρμαιο ψηφοφόρο..υπενθυμίζοντας του τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην όποια εξυπηρέτηση.
 Όλοι αυτοί οι εξουσιάζοντες δεν εξυπηρετούν τον πολίτη, όλοι αυτοί χρησιμοποιούν την όποια ανάγκη έχει ο πολίτης, με μοναδικό σκοπό να διατηρηθούν αυτοί στην εξουσία. Θέλουν ανελεύθερους - φοβισμένους - τρομοκρατημένους τους  κάτοικους αυτού του τόπου, για αυτό και εφαρμόζουν οι ίδιοι πολιτικές Αρμοστή !  ! 
Θα αρχίσουν να τηλεφωνούν και να υπενθυμίζουν τις " ευεργεσίες "  που είχαν κάνει στον κάθε ένα από τους κατοίκους, για τον δρόμο, την λακκούβα, το νερό, το παιδί στην εργασία, το ρεύμα, κ.λ.π.
 Η μαύρη βίβλος των όποιων εξυπηρετήσεων θα ανοίξει πάλι και ως ιεροεξεταστές θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στην εξουσία, θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν χρονικά την Κεφαλλονιά στα μαύρα χρόνια του μεσαίωνα.
 Τους πονά τόσο πολύ που, αν οι σημερινές μετακινήσεις γινόντουσαν πριν από μερικά χρόνια, η θα τους είχαν εξοστρακίσει η θα τους είχαν χτίσει σε τοίχους !  ! 
Σήμερα όμως προκειμένου να φέρουν τον λαό πάλι κάτω, εκεί που πιστεύουν ότι ανήκει και εκεί όπου τον είχαν στο μηδέν - στην απαξίωση - στο έλεος και στην εξάρτηση, ενώνονται και σχηματίζουν ομάδες και μάλιστα συναγωνίζονται για το ποίος από αυτούς θα είναι πιο δημοκρατικός ! ! !
 Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι πάνσοφες λαϊκές παροιμίες και έτσι έστω και απλά να τις θυμόμαστε δεν έχουμε λόγο να λαμβάνουμε κανέναν από όλους αυτούς στα σοβαρά. 
"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του"
Έχετε πλέον καταταχθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει, ασφαλώς και θα χρησιμοποιήσετε κάθε μέσον που έχετε στην διάθεση σας, αυτό όμως δεν θα το κάνετε για το καλό του κόσμου, αλλά για να επανέλθετε στην εξουσία και να εφαρμόσετε ξανά την τυραννία.
Δεν υπάρχει χώρος πλέον για αυτού του είδους τις πολιτικές, ο κόσμος απελευθερώθηκε και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αφαιρέσει την ελευθερία του.
Και μία παρατήρηση, θα είναι τελείως συμπτωματικό το πως σταυρώνει τα δάχτυλα ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων - με τον διασπαστικό τίτλο του συνδυασμου-; η θέλει να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στην καγκελάριο που συμπτωματικά και αυτή σταυρώνει τα δάκτυλα με τον ίδιο τρόπο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου