Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 



Δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν. Είναι ένα περιβαλλοντικό ολοκαύτωμα που μας απειλεί όλους. Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν πως ορισμέναφυτοφάρμακα είναι υπεύθυνα, αλλά οι εταιρίες χημικών χρηματοδοτούν ψευτο-έρευνεςγια να δώσουν λόγους στους πολιτικούς να αδρανήσουν. Αν αρκετοί από εμάς δεσμευτούμε να στηρίξουμε, μπορούμε να δημοσιεύσουμε την πρώτη, ανεξάρτητη και χρηματοδοτούμενη απ΄τους πολίτες έρευνα η οποία θα τα βάλει με τις μεγάλες εταιρίες χημικών.

Κάνε κλικ για να δεσμευτείς ό,τι ποσό μπορείς: 

€2    €3    €6    €12    €24
Δεσμεύσου ένα άλλο ποσό. 
Αυτή τη στιγμή, δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν. Ήδη στην Ευρώπη δεν θα υπάρχουν αρκετές μέλισσες για να γονιμοποιήσουν τις καλλιέργειες και στην Καλιφόρνια -- την πρώτη σε παραγωγή τροφίμων πολιτεία των ΗΠΑ -- πολλοί μελισσοκόμοι χάνουν το 40% των μελισσών τους κάθε χρόνο.

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα περιβαλλοντικό ολοκαύτωμα το οποίο μας απειλεί όλους γιατί χωρίς τη γονιμοποίηση των φυτών απ΄τις μέλισσες, τα περισσότερα απ’αυτά θα εξαφανιστούν και μαζί τους και το ένα τρίτο των τροφών μας.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τοξικά φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες και καταγγέλλουν την κατάχρησή τους απ’τον άνθρωπο. Αλλά όπως και με τις πετρελαϊκές εταιρίες που σαμποτάρουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έτσι και οι μεγάλες εταιρίες χημικών που πουλούν τα φυτοφάρμακα έχουν ανοίξει πόλεμο. Χρηματοδοτούν ψευτο-επιστημονικές έρευνες για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και για να δώσουν στους πολιτικούς την ευκαιρία να αδρανήσουν.

Οι επιστημονικές έρευνες κοστίζουν ακριβά. Το μοναδικό μοντέλο διαδικτυακής οργάνωσης του κινήματος του Avaaz είναι ίσως η μόνη μας ευκαιρία. Μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε το ποσό που χρειάζεται για τη χρηματοδότηση της πρώτης, παγκόσμιας, εντελώς ανεξάρτητης έρευνας για την εξαφάνιση των μέλισσών μας που θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις κομπογιαννίτικες έρευνες των μεγάλων βιομηχανιών χημικών. Πρέπει επειγόντως να σταματήσει η εξόντωση των μελισσών και αν εμείς οι πολίτες, ενωμένοι δεν τη σταματήσουμε τότε ίσως κανένας να μην το κάνει. Ας δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ταμείο για τη διάσωση των μελισσών μας.

Κάνε κλικ για να δεσμευτείς να στηρίξεις με ό,τι ποσό μπορείς. Θα χρεωθείς μόνο εάν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το ποσό που χρειάζεται για τη χρηματοδότηση μιας επιστημονικής έρευνας που θα έρθει αντιμέτωπη με τις μεγάλες, χημικές βιομηχανίες:

1 σχόλιο: