Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΑkΟΜΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΓΙΑ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕς

Aggelos Spiliotis

ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΙΚΑΝΟΤΕΡΑ;

Ποια κόμματα θεωρείτε τα ικανότερα, να διαχειριστούν τις καταστάσεις στην Ελλάδα, είτε σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής (κρίση, οικονομικά θέματα κλπ. π.χ.), είτε εξωτερικής (εθνικά θέματα π.χ. κλπ.);

Συμμετέχουν 42 κόμματα.

Έχετε δικαίωμα να βαθμολογήσετε όσα πολιτικά κόμματα θέλετε, ακόμη και όλα, από 1 έως 5 αστέρια.

1 αστέρι=Κακό, 2 αστέρια=Μέτριο, 3 αστέρια=Καλό, 4 αστέρια=Πολύ καλό και 5 αστέρια=Άριστο.

Η ψηφοφορία διεξάγεται με την μέθοδο Schulze που βασίζεται στην μέθοδο Condorcet. Διαβάστε πρώτα για την μέθοδο Condorcet εδώ, στην σελίδα 10:http://www.jurisconsultus.gr/pubs/uploads/3129.pdf

Για την μέθοδο Schulze, διαβάστε εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/Μέθοδος_Schulze

Eίναι ένα εκλογικό σύστημα που απαιτεί ευρεία πλειοψηφία και ευρεία συναίνεση, για να αναδειχθεί ο νικητής.



Τονίζω αυτό από την σελίδα 11:

Πολλές φορές συμβαίνει ο νικητής να είναι κάποιος που δεν υπήρξε η πρώτη επιλογή των πλειοψηφίας των ψηφοφόρων ή ακόμα και κανενός από αυτούς. Παρ’ όλα αυτά το σύστημα αυτό έχει ως σκοπό τη εκλογή κάποιου που είναι ευρέως αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ακόμα και αν δεν αποτέλεσε την πρώτη τους επιλογή και όχι κάποιου που ,ναι μεν, ψηφίστηκε από την πλειονότητα των πολιτών, αλλά αποδοκιμάζεται από τους υπόλοιπους.

Εάν θέλετε να ψηφίσετε, κάποια κόμματα, που δεν είναι στην λίστα:

Πρώτα δείτε, στην σελίδα που φαίνονται τα αποτελέσματα, πατώντας εκεί που γράφει: View write-in canditates Kάντε αντιγραφή του ονόματος του κόμματος, που θέλετε να ψηφίσετε και: Κάτω απ' όλα τα ονόματα, γράφει: If you think a reasonable candidate is missing, provide it below and rate it. Επικολλήστε το όνομα του κόμματος, που θέλετε να βαθμολογήσετε και βαθμολογήστε το.

Σε περίπτωση διπλοψηφίας, όταν είναι μεγάλος ο αριθμός διπλοψηφιών από την ίδια IP, παρουσιάζεται το εξής μήνυμα:

Στο σημείο που γράφει, Current winner με πράσινο χρώμα, το νικητή δηλαδή, βγάζει προειδοποίηση σε κίτρινο χρώμα: Για παράδειγμα: Warning: This election may be experiencing ballot stuffing. 13 ballots were collected from 4 IP addresses. You may want to consider recreating this election by invite only or by paper ballots.

Επαναλαμβάνω, καλό είναι, να διαβάσετε για τις μεθόδους, στις οποίες βασίζεται η δημοσκόπηση, στα λινκ που έδωσα πιο πάνω, για να καταλάβετε πως διεξάγεται.

Με την μέθοδο Schulze, διεξάγονται οι εκλογές, στις κοινότητες ελεύθερων λογισμικών του Gentoo, του Ubuntu και του Debian Linux, και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Software in the Public Interest.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΔΩ:
https://modernballots.com/elections/8vx8jakp/vote/

Την δημοσκόπηση την κοινοποιώ, μόνο σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ιδιαιτέρως στο facebook, κάθε φορά που αναρτούνται τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, στις ιστοσελίδες αυτές, από τις γνωστές εταιρίες δημοσκοπήσεων.
Την δημοσκόπηση, ποτέ δεν την έχω κοινοποιήσει, σε κομματική ιστοσελίδα.
Το τονίζω, αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου