Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μείωση τιμών στις όμορες των αιγιαλών επιχειρήσεις

Πριν από λίγο τελείωσε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο για ακόμη μια φορά συνεδρίασε οριακά, μια και οι Σύμβουλοι στην αίθουσα ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 23, με την απαρτία να είναι οι 21.
Το πιο σοβαρό από όλα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παραχώρηση των τμημάτων του αιγιαλού στις όμορες επιχειρήσεις. Το θέμα αυτό κράτησε αρκετή ώρα χάρη στις πολλές ερωτήσεις που έγιναν προς τον εισηγητή του θέματος, Αντιδήμαρχο, Νίκο Παπαδάτο, ο οποίος συνεπικουρούταν από τη νομική σύμβουλο του Δήμου, Νίκη Χριστοφοράτου. Η εισήγηση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν δεχόμαστε την χρήση των παραχωρουμένων τμημάτων για την χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Διαμαρτυρόμαστε στην ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών για επικείμενη ρύθμιση σημαντικής μείωσης του μισθώματος για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια επειδή θα πληγούν σημαντικά τα ήδη επιβαρημένα οικονομικά των Δήμων πανελληνίως. Ζητάμε την εσαεί παραχώρηση των αιγιαλών από το Υπουργείο Οικονομικών στους Δήμους». Αναφορικά με το χρηματικό τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν οι όμορες με τον αιγιαλό επιχειρήσεις η εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή ανέφερε: «Το τίμημα θα είναι μειωμένο σε σχέση με πέρσι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησαν οι σεισμοί ως εξής: Στην Παλλική μείωση 25%, στη Δ.Ε. Αργοστολίου μείωση 20% και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά μείωση 15%. Η εισήγηση ψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή και από τον συνδυασμό του Μάρκου Κοτσιλίνη, η «Ανεξάρτητη Αγαπημένη» ήταν απών, ενώ την καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, που υποστήριξε τη δική της πρόταση περί ελεύθερων παραλιών για τον λαό κ.τ.λ.

Σημείωση: Αξίζει να σημειώσουμε πως σε όλη τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου διέκρινες την έντονη προεκλογική συμπεριφορά των περισσότερων Συμβούλων.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
ΚΑΙ  ΜΕ ΦΩΤΟ ,,ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΡΟΥ,,ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου