Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς μετά το ναυάγιο στη Ν. Κορέα


Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, 55 τραυματίες και περίπου 300 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της βύθισης φέρι μπόουτ κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Μεταξύ των νεκρών είναι μία γυναίκα μέλος του πληρώματος και ένας μαθητής γυμνασίου.

Το πλοίο με την ονομασία Sewol, μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νότια της κορεατικής χερσονήσου.
Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες ήταν μαθητές γυμνασίου που πήγαιναν διακοπές στο νησί αυτό. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ασφάλειας, με το πλοίο ταξίδευαν 30 μέλη πληρώματος, 325 μαθητές γυμνασίου, 15 καθηγητές και 89 ακόμη άτομα.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή 84 πλοίων και 18 αεροσκαφών. Παράλληλα, δύτες του ναυτικού εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια του πλοίου. Εξάλλου, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο για να μετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περισσότερων από 300 επιβατών που αγνοούνται μετά την ανατροπή και βύθιση σήμερα νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου.
Ο Αμερικανικός Έβδομος Στόλος ανακοίνωσε ότι το USS Bonhomme Richard που μεταφέρει ελικόπτερα εκτελούσε περιπολία ρουτίνας ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας και κατευθύνεται προς την περιοχή του ναυαγίου.
Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας "ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος".
Εξάλλου, μαθητής ανέφερε στο YTN ότι ο ίδιος και άλλοι μαθητές πήδηξαν στον ωκεανό φορώντας σωσίβια και κολύμπησαν μέχρι μία σωστική λέμβο.
«Καθώς το φέρι βυθιζόταν πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι αιμορραγούσαν.
«Ο ωκεανός ήταν τόσο κρύος αλλά βιαζόμουν γιατί σκεφτόμουν ότι ήθελα να ζήσω» δήλωσε ο Λιμ.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την πόλη Ιντσεον στα βορειοδυτικά της Νότιας Κορέας και το συνολικό ταξίδι επρόκειτο να διαρκέσει 14 ώρες μέχρι το νησί Ζεζού.
Το σήμα κινδύνου εστάλη τρεις ώρες μετά την αναχώρησή του όταν άρχισε να παίρνει κλίση, σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας και Δημόσιας Διοίκησης.
Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα ενώ οι προσπάθειες όλες επικεντρώνονται στην εύρεση και διάσωση των επιζώντων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap το πλοίο είχε μήκος 146 μέτρα και πραγματοποιούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο δύο φορές την εβδομάδα. Μάλιστα είχε κατασκευαστεί στην Ιαπωνία το 1994 και είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει 921 άτομα, 180 οχήματα και 152 κοντέινερ.
Η θερμοκρασία του νερού στην περιοχή φτάνει στους 12 βαθμούς Κελσίου και είναι αρκετά χαμηλή ώστε να προκαλέσει υποθερμία έπειτα από μιάμιση ώρα παραμονής στο νερό. Τέλος, σύμφωνα με αξιωματούχους η λάσπη στον πυθμένα του ωκεανού που στο συγκεκριμένο σημείο έχει βάθος 37 μέτρα δυσχεραίνει την επιχείρηση στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου