Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΩΝ COMMITTEE OF 300 ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΩΣ… «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;; ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;;; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ;;; 
ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ  ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ,, ΜΕ ΠΗΓΗ  ΤΟ  http://alfeiospotamos.gr/?p=2957ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΟΥΣ 300
ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ… ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ… ΓΙΑΤΙ, ΛΕΕΙ…  
[...Μετά την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας το 1974, επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι αναγνωρίζει τη δημοκρατία, τους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον τίτλο "βασιλιάς Κωνσταντίνος," αν και δεν χρησιμοποιεί πλέον το "Κωνσταντίνος, Βασιλεύς των Ελλήνων"(μόνο στην Ελλάδα).

Έλληνες πολιτικοί υποστήριξαν ότι ο Κωνσταντίνος θα έπρεπε να διαθέτει επώνυμο, εφόσον δεν κατέχει πλέον το βασιλικό αξίωμα. Το επίσημο Ελληνικό διαβατήριο του Κωνσταντίνου τον προσδιόριζε ως "Κωνσταντίνο, πρώην βασιλέα των Ελλήνων". Όμως, με βάση τον νόμο του 1994, το διαβατήριο αυτό του αφαιρέθηκε μαζί με την ιθαγένεια.[6] Ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να τα ανακτήσει μόνο εάν υιοθετήσει επώνυμο, κατά το πρότυπο άλλων έκπτωτων βασιλικών δυναστειών της Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος αρνείται να αποκτήσει επώνυμο για λόγους αρχής: «Δεν έχω επώνυμο – η οικογένειά μου δεν έχει επώνυμο. Ο νόμος που ο κ. Παπανδρέου (εννοεί τον Ανδρέα Παπανδρέου) πέρασε βασικά λέει ότι θεωρεί ότι δεν είμαι Έλληνας και ότι η οικογένειά μου ήταν Ελληνική μόνο ενόσω ασκούσαμε τα μοναρχικά μας καθήκοντα, και έπρεπε να παρουσιαστώ και να αποκτήσω ένα επώνυμο. Το πρόβλημα είναι ότι η οικογένειά μου προέρχεται από τη Δανία, και η Δανική βασιλική οικογένεια δεν έχει επώνυμο.» Το Glücksburg, είπε, δεν ήταν επώνυμο αλλά το όνομα μιας πόλης.
Ο Κωνσταντίνος διαθέτει διπλωματικό διαβατήριο της Δανίας ως «Constantine de Grecia» (ισπανικά το «Κωνσταντίνος της Ελλάδας») ενώ οι σύγχρονες συνθήκες διακίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η εξέλιξη των πολιτικών ηθών στην Ελλάδα έχουν καταστήσει ξεπερασμένο το ζήτημα του διαβατηρίου για ταξίδια προς την Ελλάδα. Διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο και συχνά επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές και ιδιωτικούς λόγους.
Εκτός Ελλάδος, απουσία οποιασδήποτε πολιτικής φόρτισης, ο Κωνσταντίνος εξακολουθεί να προσφωνείται «Μεγαλειότατος» (His Majesty) και «Βασιλεύς Κωνσταντίνος» σε επίσημες τελετές και εκδηλώσεις, όπως ορίζουν οι διεθνώς αποδεκτοί κανόνες συμπεριφοράς[7][8].
Σύμφωνα με δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research ΑΕ για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» και δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου 2007, στο οποίο η συλλογή στοιχείων έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και μέσω Διαδικτύου, μόλις το 11,6% δήλωσε υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας[9]. Ο Κωνσταντίνος μετά τον γάμο του γιου του Νικολάου, επέστρεψε με την Άννα-Μαρία στην Ελλάδα και κατοικεί στο Πόρτο-Χέλι.


Ο Κωνσταντίνος, είναι επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μαζί με τον βασιλιά τής Νορβηγίας, Χάραλντ Ε΄…]http://el.wikipedia.org/wiki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου