Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Από τη συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Δήμαρχου Αλέκου Καλαφάτη,,Tι είπε για Ληξούρι!


Από   Eleni Hioni
 · 
Από τη συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Δημαρχου Αλέκου Καλαφάτη :
"Κκάποιοι από αυτούς που με αποκαλούν «ζόμπι και βρικόλακα», ήρθαν πριν λίγο καιρό και χτύπησαν την πόρτα μου για να τους βοηθήσω, να τεθώ επικεφαλής.
Το αρνήθηκα , τους είπα ότι πρέπει να αναλάβουν νέοι , τους υπέδειξα και νέους ανθρώπους που θαυμάζω και τιμώ . Μεταξύ αυτών που υπέδειξα ως ικανό υποψήφιο δήμαρχο Κεφαλονιάς είναι και ένας εκ των αρθογράφων που με αποκαλεί «βρικόλακα». Γιατί με κατηγορεί ακριβώς? Εγώ ήμουν ο πρώτος που ζήτησα από νέους να ηγηθούν , αλλά κανείς δεν δέχτηκε..
και συμνέχεια για Ληξούρι

Από τη συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Δήμαρχου Αλέκου Καλαφάτη
Κική Κρούσσου (ΠΕΝΑ) : Το Ληξούρι σε αυτή την 3ετία έχει πλήρως απαξιωθεί. Ο σεισμός το αποτελείωσε . Ποια θα είναι τα άμεσα μέτρα που θα πάρετε, την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων σας, για την ανάκαμψη της περιοχής;
Αλέκος Καλαφάτης
Το Ληξούρι και ολόκληρη η Παλική βεβαίως, θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα !
Ξέρουμε ότι έχει αναλάβει το κράτος, η επίσημη πολιτεία, την ευθύνη για τα μεγάλα πράγματα. Και αυτό είναι πολύ θετικό και πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι οι Κεφαλονίτες.

Το οτιδήποτε είναι σωστό, εγώ το εγκρίνω και θεωρώ ότι η πολιτεία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δράσει αποτελεσματικά.
Στα ζητήματα που είναι αρμοδιότητα του Δήμου θα πρέπει άμεσα να επέμβει.
Πρώτον θα πρέπει να δώσουμε την αποκεντρωμένη λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου στην Παλική που να είναι συνεχώς πάνω από τα προβλήματα.
Κάθε μέρα να επιβλέπει τις εργασίες που γίνονται, γιατί οι εργασίες που γίνονται από το κράτος χρειάζονται την τοπική επίβλεψη.
Χρειάζεται η επίσπευση των εργασιών, η παρακολούθηση, ο έλεγχος.
Δεν αφήνουμε κάποιον ξένο να κάνει ό,τι γουστάρει στο σπίτι μας.
Είμαστε από πάνω, βλέπουμε και τον ελέγχουμε. Τον ενημερώνουμε, τον διαφωτίζουμε.
Αυτή είναι η δεύτερη ενέργεια.
Η τρίτη ενέργεια αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου. Την ύδρευση, τους δρόμους, τα σχολεία και ακόμη τα πιο μικρά έργα. ΣΕ όλα αυτά οι υπηρεσίες του Δήμου με τις αποκεντρωμένες λειτουργίες θα μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά.
Το πιο σημαντικό όμως απ’όλα είναι ότι με τη συνδρομή του κράτους και της περιφέρειας, θα δημιουργήσουμε ως Δήμος ένα τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Παλική.
Θα έχετε πιθανόν ακούσει την περίπτωση της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς το 1986.
Υπάρχει λοιπόν η εμπειρία ότι η Καλαμάτα άλλαξε ριζικά μετά τους σεισμούς του 1986. Μέσα από συγκροτημένες δράσεις της πολιτείας και του Δήμου.
Είμαι στενός, αδελφικός φίλος με τον Σταύρο Μπένο, Δήμαρχο τότε της Καλαμάτας. Θα τον έφερνα τώρα, αλλά δεν το κάνω γιατί θα ήταν παλαιοκομματικό.
Όμως από τις πρώτες μας ενέργειες θα είναι να τον φέρουμε εδώ για να μας πει τις εμπειρίες του.
Θα φωνάξω τον Σταύρο Μπένο να κουβεντιάσουμε με την απερχόμενη δημοτική και περιφερειακή αρχή.
Και από τις 25 Μαΐου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε να έχουμε συγκροτήσει μια λύση, ένα πρόγραμμα που θα κουβεντιάσουμε με τους πολίτες και την πολιτεία για να βρεθούν τα χρήματα.
Έτσι θα φτιάξουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Παλικής.
Και δεν είναι μόνο η αναστύλωση της Παλικής, είναι να δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας άλλος, ένας νέος χώρος στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου