Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Προς κατάργηση η ρύθμιση που στέλνει οφειλέτες στη φυλακή

Να καταργήσει την ρύθμιση Παπακωνσταντίνου, η οποία στέλνει φυλακή ακόμα και πολίτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, προτίθεται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου. 

Το θέμα έθεσε στην Βουλή ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλος, ζητώντας από την κυβέρνηση να εισηγηθεί άμεσα σχετική ρύθμιση, υπενθυμίζοντας ότι η επίμαχη διάταξη του ν. 3943/2011 «σε εφαρμογή των μνημονίων και για λόγους επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, ποινικοποιεί τη συμπεριφορά οφειλέτη του δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακόμα και όταν δεν έχει να πληρώσει για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας».Και πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος: «Στην Ελλάδα του 2014, λόγω κληρονομιάς των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, έχουμε εγκλήματα στα οποία συντρέχει αντικειμενική ποινική ευθύνη. Εάν μου βρει κανείς μία χώρα -όχι μόνο στην Ευρώπη, παντού- στην οποία έχουμε τέτοια αντικειμενική ευθύνη, να έρθει να μου το πει». 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερθείς στην ποινικοποίηση του οφειλέτη που δεν έχει δυνατότητα πληρωμής είπε ότι «είναι ένα θέμα που είναι πολύ σωστό και το έχουν πει όλες οι πτέρυγες της Βουλής». Και έκανε γνωστό ότι η σχετική διάταξη έχει προετοιμασθεί από μέρους του «εδώ και πολύ καιρό, αλλά το υπουργείο Οικονομικών είναι το επισπεύδον σ’ αυτήν την περίπτωση». «Είμαστε σε επαφή, προκειμένου να φέρουμε μαζί με άλλες διατάξεις κι αυτή τη διάταξη», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Πάντως ο κ. Παυλόπουλος διατύπωσε τις επιφυλάξεις του ως προς την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών: «Σας καλώ, σας παρακαλώ -γιατί ξέρω ότι έχετε ενστερνιστεί αυτή την άποψη, ξέρω ότι την έχετε δρομολογήσει, αλλά ξέρω ότι ενδεχομένως προσκρούει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες στο υπουργείο Οικονομικών- να τη φέρετε εδώ. Η Βουλή είναι εδώ, η Βουλή νομοθετεί», είπε απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να έχει λόγο το υπουργείο Οικονομικών στο να βγάλουμε αυτή τη διάταξη από την ελληνική έννομη τάξη, η οποία είναι ντροπή για το νομικό μας πολιτισμό».
πηγη  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=600716

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου