Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ε. Λειβαδά: Η Συμφωνία του Σένγκεν, η Τουρκία, η Θράκη και οι προειδοποιήσεις του Γεράσιμου Αρσένη



Η διευκόλυνση του εμπορίου, η ελεύθερη διακίνηση για όλους τους υπηκόους και η δημιουργία συστήματος πληροφοριών για δικαστική και αστυνομική συνεργασία είναι ισχυροί λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. υπέγραψαν τη Συμφωνία του Σένγκεν, μια από αυτές που υπηρετούν τον παγκόσμιο εξουσιαστικό σχεδιασμό.
Έτσι κάπως «χρυσώθηκε το χάπι»: Ρήξη συνόρων, αδελφοποίηση λαών. Δυο θέματα που κανείς νοήμων δεν αρνείται. Το «χάπι» όμως περιείχε μεγάλη δόση δηλητηρίου. Οι εγκέφαλοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης πληροφορήθηκαν τον μιθριδατισμό, κι αποφάσισαν την παροχή μικρών, μικρών ποσοτήτων δηλητηρίου σε όλους τους λαούς. Περιορίζομαι όμως στα όρια της Ελλάδας και επικεντρώνομαι στο θέμα της Θράκης. -Η αναφορά μου στους ρόλους των νυν κομμάτων της ελληνικής βουλής σε υποθέσεις που ταλανίζουν το έθνος είναι εκτός θεματικής-.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού εντάσσεται και η εφαρμογή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του «Καποδίστρια» αρχικά, και του «Καλλικράτη» Ι και ΙΙ (;) μεταγενέστερα. Είναι πλέον πασίδηλο ότι προχωρούμε, μέσω της διοικητικής μεταρρύθμισης, σε κατακερματισμό των γεωγραφικών ενοτήτων που απαρτίζουν την Ελλάδα –βλ.και κατάργηση του όρου «Εθνικός» στους κρατικούς φορείς-. Και το πιο τραγικό είναι ότι αυτές οι περιφέρειες θα βρίσκονται υπό γερμανική εποπτεία –ήδη βρίσκονται 12 Δήμοι και 3 Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και αυτή της Δυτικής Μακεδονίας (υπενθύμιση ύπαρξης Σλαβικού κόμματος Φλώρινας «Ουράνιο Τόξο»)-.
Παράλληλα τα εν είδη κατακλυσμού τουρκικά σήριαλς που παίζονται στα περισσότερα ελληνικά -κι ευρωπαϊκά- τηλεοπτικά κανάλια προωθώντας την ευφυή κι «αναίμακτη» πολιτισμική οθωμανική διείσδυση, η απόφαση του ελληνικού Υπουργείου -τότε Εθνικής- Παιδείας για την χρήση της Τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, τα συνεχή θερμά επεισόδια στο Αιγαίο –σε αέρα και θάλασσα-, οι δηλώσεις του Ερντογάν για την Αγία Σοφία, η καταστροφή ιστορικών ορθόδοξων εκκλησιών στην Τουρκία, η λειτουργία του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και τα ως εκ των δράσεών του πρόσφατα ευρω-εκλογικά αποτελέσματα με τη δημιουργία και νίκη του φιλοτουρκικού μορφώματος «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» DEB, και τόσα άλλα που σημειώνονται με μικρά γράμματα και στον τύπο και στις καρδιές των άβουλων Ελλήνων πολιτικών, προδιαγράφουν το μέλλον της ευρύτερης ελληνικής περιοχής και θέτουν γερά θεμέλια για την υλοποίηση και της Συνθήκης του Σένγκεν έτσι όπως ακριβώς την σχεδίασαν οι εμπνευστές της ομογενοποίησης και χαλιναγώγησης των λαών.
Η τουρκική πολιτική προελαύνει -με την επικουρία των σχεδιασμών της Ε.Ε.- και καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα ιδρώτα κι ούτε να καταναλωθεί φαιά ουσία από τα κρανία των αδύναμων πολιτικών μας που, ως φάνηκε, επέδειξαν πρωτοφανή για την ελληνική ιστορία αναλγησία στοχεύοντας ψυχροϋπολογιστικά στο παζάρι των ψήφων!
Οι Τούρκοι υπήκοοι από το 2016 θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς βίζα στην Ε.Ε. Μέχρι τότε το πρόβλημα με την Θράκη θα έχει «διευθετηθεί» κατά τις βουλές, επιθυμίες και συμφέροντα των ισχυρών.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, με δεδομένη την ύπαρξη Ισλαμικού κόμματος που δραστηριοποιείται κυρίως στη νότια Βουλγαρία, και γνωρίζοντας ότι βιώνουμε κοσμογονικές αλλαγές ευρισκόμενοι σε μια βαθιά και σκοτεινή παγκόσμια χύτρα, αυτό που μας μένει είναι να περιμένουμε παθητικά να αρχίσουν να μιλούν για «αλυτρωτικό τουρκισμό» στη Θράκη.
Πόσο μακριά τελικά μπόρεσε να δει ο πρώην Υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης όταν από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του ’90 εξέφραζε ανοιχτά τους φόβους του για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, στην οποία, ως Υπουργός –Εθνικής τότε- Άμυνας στήριξε και ενίσχυσε με κάθε μέσο και ως Υπουργός –Εθνικής τότε- Παιδείας, ίδρυσε τόσα σχολεία όσα σε κανένα άλλο μέρος της ελληνικής επικράτειας!

Ευρυδίκη Λειβαδά

Aκούστε το ΙΟΝΙΟΝ FM:


Διαβάστε ενδεικτικά και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου