Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ένσταση ΦΙ.Κ.Ο. κατά των «Καλλικρατικών» εκλογών



Τα μέλη της  παράταξής μας κ. Ηλίας Παρίσης, ως υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού μας και κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος, ως υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, κατέθεσαν σήμερα, 23/6/2014, στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, Ένσταση για αντισυνταγματικότητα της παρ. 3 άρθρου 36 ν. 3852/2010 (νόμος «Καλλικράτη»), βάσει της οποίας ο συνδυασμός ΦΙ.Κ.Ο., ενώ στα εκλογικά τμήματα του Ληξουρίου κατετάγη δεύτερος σε εκλογική δύναμη, ΔΕΝ καταλαμβάνει έδρα στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, αφού, σύμφωνα με την διάταξη αυτή, για την εκλογή συμβούλου δημοτικής κοινότητας, λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ψήφοι που έλαβαν οι συνδυασμοί σε ολόκληρο τον Δήμο. (!!!!)
Πέραν της διεκδίκησης της έδρας, που δικαιωματικά ανήκει στην παράταξή μας, σκοπός της Ένστασής μας είναι να καταδείξουμε ότι Ο «Καλλικράτης», εκτός από σύστημα αποτυχημένο οργανωτικά και υπέρ των «ολίγων» κοινωνικά, αποτελεί και εκλογικό νόμο που φαλκιδεύει την ίδια την Δημοκρατία σε επίπεδο τουλάχιστον Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η περίπτωση μας είναι χαρακτηριστική:
Στα εννέα εκλογικά τμήματα της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, η παράταξή μας κατετάγη δεύτερη, αφού οι Ληξουριώτες Δημότες την τίμησαν με την ψήφο τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες του προεκλογικού μας αγώνα και την εναντίον μας «λάσπη», ο δε υποψήφιος μας Ανδρέας Γρηγορόπουλος, συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης από κάθε άλλον υποψήφιο όλων των συνδυασμών.
Χάριν όμως του Καλλικρατικού, παράλογου, αντιδημοκρατικού τεχνάσματος, η βούληση των Ληξουριωτών ρίχνεται στον κάλαθο των αχρήστων και σύμβουλοι της Δημοτικής τους Κοινότητας εκλέγονται όποιοι αποφάσισαν οι κάτοικοι άλλων περιοχών!
Αυτή είναι η «δημοκρατικότητα» του Καλλικράτη, που οι περισσότεροι συνδυασμοί στήριξαν ή αδιαφόρησαν για την κατάργησή του, κατά τις εκλογές.
Ο αγώνας μας για την κατάργηση του Καλλικρατικού τέρατος, πρώτης αιτίας των δεινών όλης της Κεφαλονιάς, θα συνεχιστεί αμείωτος.
Μαζί θα κρατήσουμε ζωντανό ό,τι αγαπάμε.

                                                      Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου