Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Εγγυήτρια για τον πολιτισμό των Ιονίων

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΥΟ  ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ΕΝΩ  ΤΕΛΙΚΑ,,ΚΑΙ  ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ  ΕΝΤΕΛΩς ΓΚΑΝΤΕΜΗς!!
ΜΕ  ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ,, ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΙΣΩς  ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΙΝΑ)

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 12/6/2014 Βασίλης Μούτσιος

Οι πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις της υφυπουργού Πολιτισμού Άντζελας Γκερέκου

• “Πυλώνες ανάπτυξης της χώρας είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός”
• “Γνωρίζω τις δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τις ξεπεράσουμε”

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που απορρέει από ένα σημαντικό τομέα όπως είναι ο πολιτισμός, ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα η Βουλευτής Άντζελα Γκερέκου. Στις πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις της, στην εφημερίδα μας, εμφανίζεται ως η εγγυήτρια του πολιτισμού των Ιονίων. Εκτιμά πως από κοινού με τον τουρισμό αποτελούν τους πυλώνες της ανάπτυξης όχι μόνο των Επτανήσων αλλά και της χώρας.
Γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος αλλά πιστεύει ότι με συστράτευση και κοινή προσπάθεια είναι δυνατόν να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.
Όντας υποψήφια Περιφερειάρχης στις πρόσφατες εκλογές είχε την δυνατότητα και ευκαιρία να επισκεφθεί πολλές φορές τα Επτάνησα. Να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε τομέα, πολύ περισσότερο στον πολιτισμό. Συνεπώς έχει την απόλυτη γνώση, εμπειρία και κυρίως τον απαιτούμενο μηχανισμό για να ισορροπήσει πολλά ζητήματα που όχι μόνο χωρίζουν, αλλά πολλές φορές φέρνουν έστω και άτυπα, αντιμέτωπες τις τοπικές κοινωνίες σε ότι αφορά την ανάπτυξη και προαγωγή στον ευαίσθητο τομέα που καλείται να χειριστεί και διαχειριστεί.
Γνωρίζει πώς να διεκδικεί τους πόρους και τα προγράμματα που υπάρχουν, σε ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο, αλλά και επειδή έχει την εμπειρία της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η οποία είναι πολύτιμη για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός στα Ιόνια νησιά.
γνωρίζει επίσης ότι δεν θα πρέπει να κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις αλλά να λειτουργήσει με ισότιμη μεταχείριση, επιτυγχάνοντας έτσι το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Ευθύνες και δυσκολίες
Παίρνοντας τα κλειδιά του Υπουργείου Πολιτισμού, η κ. Γκερέκου στις πρώτες τις δηλώσεις επεσήμανε ότι αποτελεί για την ίδια ιδιαίτερη τιμή η ανάληψη καθηκόντων της Υφυπουργού Πολιτισμού. Οι ευθύνες και οι δυσκολίες που θα κληθεί να φέρει σε πέρας είναι πολλές και μεγάλες. Σε ότι την αφορά, τόνισε πως “δεν υπάρχει καλύτερο πεδίο σύνθεσης και εθνικής συνεννόησης από το Πολιτισμό. Έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο χώρος του πολιτισμού. Στόχος μου είναι να συνεργαστώ δημιουργικά και ουσιαστικά με τους φορείς και το ανθρώπινο δυναμικό του χώρου προκειμένου να πετύχουμε μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.
Την μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως ο πολιτισμός των Ιονίων είναι ατελείωτος και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την διεξαγωγή σπουδαίων πνευματικών, κοινωνικών, και πολιτιστικών γεγονότων που είναι θεσμός.
Θεσμός πνευματικής πανεπτανησιακής πανστρατιάς, εμπέδωσης των νησιών του Ιονίου. Αυτό είναι που μας ενώνει συν τοις άλλοις. Έχουμε όχι την καλύτερη, ούτε την χειρότερη από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά την ιδιαίτερη Επτανησιακή κουλτούρα. Αυτό καταφαίνεται από κάθε πτυχή των πολιτιστικών μας δράσεων.
Κοιτίδα πολιτισμού
Η ίδια οραματίζεται ένα Ιόνιο που θα γίνει πόλος πραγματικής ανάπτυξης, με πυλώνες τον ποιοτικό τουρισμό και τη διαφύλαξη – ανάδειξη της πολιτιστικής παρακαταθήκης. Και τούτο διότι μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμού μας, θα προστεθεί ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο κάποιος θα επιλέξει να επισκεφθεί τα Επτάνησα. Έναν τουρισμό με ανάδειξη και περεταίρω αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και ταυτόχρονη δημιουργία νέων.
Τα Στροφάδια
Μεγάλη πρόκληση το έργο της αναστήλωσης του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια. Μπορεί να μην είναι διατεθειμένη να κάνει διακρίσεις υπέρ της μιας ή άλλης περιοχής στη χώρα, ωστόσο, θεωρεί δίκαιο το αίτημα και τους αγώνες του Μητροπολίτη Δωδώνης.
Προεκλογικά την δέχθηκε στο γραφείο του και την ενημέρωσε αναλυτικά για το τι έχει πράξει μέχρι σήμερα. Για την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των εργασιών. Την πληροφόρησε για την ολιγωρία και αδράνεια όχι μόνο των προκατόχων της αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που, είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, και πρόσφατα του παρέδωσε για τρίτη φορά υπόμνημα. Τον κάλεσε, μάλιστα, να συνδέσει το όνομά του με το νησί μας, αποδεικνύοντας πως η όλη εξέλιξη δεν αποτελεί ένα άκομψο παιχνίδι εμπαιγμού και ανακόλουθης τακτικής μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτισμού για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου