Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δανειοδότηση σεισμοπλήκτων!! - Από το Επιμελητήριο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αν και δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή  σας σε μια σοβαρή αδικία που διαπράττεται  εις βάρος των επαγγελματιών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς.
Ένα από τα μέτρα ανακούφισης των συναδέλφων επαγγελματιών που υπέστησαν ζημιά από τους πρόσφατους σεισμούς στο νησί μας  ήταν η χορήγηση δανείου από το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας ΑΕ. Σημειωτέον ότι  για την εκταμίευση του συγκεκριμένου δανείου απαιτείται και η υποβολή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εκ μέρους του δανειολήπτη.
Αρκετοί συνάδελφοι όμως  κάνοντας χρήση της χορηγηθείσας από την πολιτεία αναστολής πληρωμής  φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών,  βρέθηκαν  παγιδευμένοι σε ένα αδιέξοδο. 

Αν επιθυμούν σήμερα την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας καλούνται να πληρώσουν τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις τους εφάπαξ. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον όχι μόνο λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από την οικονομική κρίση αλλά και λόγω των επιπρόσθετων και μη προβλέψιμων ζημιών που υπέστησαν από τους σεισμούς.
Κύριε Υπουργέ,
Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να εξαγγέλλει ένα μέτρο ανακούφισης το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να επιβαρύνονται με επιπρόσθετα βάρη και να  οδηγούνται στην απόγνωση.  Αρκετά προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μην μας προσθέτετε και άλλα.
Δεδομένης λοιπόν αυτής της κατάστασης , θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να  προβείτε άμεσα σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία. Η ανάπτυξη στην χώρα δεν θα έρθει μέσα από τον εμπαιγμό του επαγγελματικού κόσμου. Η ανάπτυξη προϋποθέτει  ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη εκ μέρους της πολιτείας.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος


Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου