Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ,,ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΓΚΑΔΗ και ΚΩΣΤΑ ΡΑΣΣΙΑ


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ δημοσίευσε ένα σύνδεσμο στο Χρονολόγιότου χρήστη Makis Metaxas.
ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Διάβασα από χθές δημόσιο σχολιασμό της κυρίας Σοφίας Καγκάδη στο Blog Porosnews του Γιώργου Γκιάφη που αναφέρει και εμμέσως καταγγέλλει εσκεμμένη καταστροφή μιας νεκροπόλεως από τα σκαπτικά μηχανήματα του εργολάβου που είχε την ευθύνη της κατασκευής του έργου της Λιμνοδεξαμενής L2 στα Τζαννάτα. 

Η κυρία Σοφία Καγκάδη επίσης αναφέρει πως είχε ενημερώσει τους φορείς της περιοχής και πως έχει στην διάθεσή της φωτογραφικό υλικό που έχει σχέση με κατεστραμμένες σαρκοφάγους οστά και αρχαιολογικό υλικό. 
 Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν Πρόεδρος στην κοινότητα Πόρου και εκ της θέσεώς αλλά και από έντονο προσωπικό ενδιαφέρον (από όσα βεβαίως μπορώ να γνωρίζω και υπέπεσαν στην αντίληψή μου) έχω την αίσθηση ότι η κυρία Καγκάδη πολύ πιθανόν αναφέρεται στην μερική καταστροφή κατά την διάρκεια των εκσκαφών ενός κιβωτιόσχημου τάφου των πρώιμων χριστιανικών χρόνων που όντως υπήρξε και έγινε αμέσως αντιληπτός από την εποπτεύουσα τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων στον χώρο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής L2 . Από πουθενά όμως δεν προέκυψε πως εκεί πέραν του συγκεκριμένου κιβωτιόσχημου τάφου υπήρξε εκτεταμένο νεκροταφείο (νεκρόπολης), αντιθέτως νεκρόπολη εντοπίστηκε ανάντη της λιμνοδεξαμενής L1 προς την πλευρά του οικισμού των Καμπιτσάτων κατά την διάρκεια του έργου του αρδευτικού δικτύου των λιμνοδεξαμενών οπου και έγιναν από την πλευρά της αρχαιολογικής υπηρεσίας οι αναγκαίες σωστικές εργασίες. 

Επειδή όμως η κυρία Σοφία Καγκάδη υποστηρίζει ότι κατέχει φωτογραφικό υλικό που πιστοποιεί τα λεγόμενά της καλό θα ήταν να το θέσει υπόψη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Ανεξαρτήτως όμως της επιβεβαίωσης ή όχι της συγκεκριμένης αναφοράς –καταγγελίας είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι πολλαπλασιάζονται οι φωνές συνανθρώπων μας που τοποθετούνται δημόσια και ζητούν την προστασία και την αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου στο νησί μας.




 Μάκης Μεταξάς

ΠΟΡΟΣ ΝΙΟΥΣ: 
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ,,ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΦΙΑΣ:

σας ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρον ενημέρωση,,εποχή που ακόμη ουδείς (από εμάς ) γνώριζε την αρχαιολογική σημασία της περιοχής! αν υπάρχει κάποιο υλικό σε φώτο,, θα το ήθελα,, και όταν το κάνω αναφορά προς γνώση,,και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ οπως το λέτε,, διότι ακόμη το μεγάλο μας πρόβλημα οπως θεωρούν μερικοί είναι η υπαρξη αρχαιολογίας στον τόπο,, και φυσικά αν δεν έχετε και αντίρηση να σας αναφέρω σαν πηγή!

Ομηρική Ιθάκη Ταράζονται τα "λιμνάζοντα νερά".


  • Rassias Costas Συμφωνώ απόλυτα με την απαντηση του κ.Μακη μεταξα. διοτι η κ.Σοφια ρίχνει ευθύνες στην τοτε τοπικη ηγεσια,εγω προσωπικα ημουν παρον ολες της ημερες κατα την διαρκεια κατασκευής του εργου,και δεν υπηρξε καμια καταστροφή αρχαίων ευρημάτων εις την περιοχή που έγινε το εργο. (σημ. ετσι για την ιστορια...η κ.Σοφια ηταν μεσα στην ομαδα,που δεν ηθελαν την κατασκευη του εργου.) Κωστας ρασσιας τοτε Αν/προεδρος κοιν.Αγιας Ειρηνης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου