Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ"

ΜΙΑ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
ΤΙ ΚΡΙΜΑ Κ. ΓΚΙΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ  ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 1991- 92 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΥΠΉΡΧΕ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ  L2,  ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΤΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ.


ΤΑ ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ  ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΊΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΌ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ..


ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ  ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ  ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΦΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ Ο Κ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ ! 

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ  ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΒΩΤΙΟΣΧΗΜΕΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥΣ! ΤΑ ΘΕΤΩ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ -ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ........................ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ 

ΤΙ ΚΡΙΜΑ! ! ! ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ .

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ   ΑΣ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΓΚΑΔΗ

Η ΑΝΩ  ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 

Μυκηναϊκή Αχαΐα ( Θέση: Χαλανδρίτσα )


http://porosnews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4718.html

(ΕΔΩ  ΓΙΑΤΙ  Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ,, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΛΩΝΑ???)
07 Σεπ 2012
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΗΝΑΙΚΗ ΑΧΑΙΑ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ. Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας. Θέση: Τείχος Δυμαίων. 


ΑΚΟΜΗ ΜΥΚΗΝΑΙΚΗ ΥΠΕΝΘΙΜΙΣΗ  


ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΥΚΗΝΕΣ  ΚΑΙ

29 Σεπ 2012

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΡΟΥ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.




ΚΑΙ   ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Το φαράγγι του Πόρου και ο λιμενικός χώρος στις εκ...



σχολιασμοι χρησιμα λινκ στο αλμπουμ


1 σχόλιο:

  1. Διάβασα από χθές δημόσιο σχολιασμό της κυρίας Σοφίας Καγκάδη στο Blog Porosnews του Γιώργου Γκιάφη που αναφέρει και εμμέσως καταγγέλλει εσκεμμένη καταστροφή μιας νεκροπόλεως από τα σκαπτικά μηχανήματα του εργολάβου που είχε την ευθύνη της κατασκευής του έργου της Λιμνοδεξαμενής L2 στα Τζαννάτα. Η κυρία Σοφία Καγκάδη επίσης αναφέρει πως είχε ενημερώσει τους φορείς της περιοχής και πως έχει στην διάθεσή της φωτογραφικό υλικό που έχει σχέση με κατεστραμμένες σαρκοφάγους οστά και αρχαιολογικό υλικό.
    Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν Πρόεδρος στην κοινότητα Πόρου και εκ της θέσεώς αλλά και από έντονο προσωπικό ενδιαφέρον (από όσα βεβαίως μπορώ να γνωρίζω και υπέπεσαν στην αντίληψή μου) έχω την αίσθηση ότι η κυρία Καγκάδη πολύ πιθανόν αναφέρεται στην μερική καταστροφή κατά την διάρκεια των εκσκαφών ενός κιβωτιόσχημου τάφου των πρώιμων χριστιανικών χρόνων που όντως υπήρξε και έγινε αμέσως αντιληπτός από την εποπτεύουσα τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων στον χώρο κατασκευής της λιμνοδεμενής L2 . Από πουθενά όμως δεν προέκυψε πως εκεί πέραν του συγκεκριμένου κιβωτιόσχημου τάφου υπήρξε εκτεταμένο νεκροταφείο (νεκρόπολης), αντιθέτως νεκρόπολη εντοπίστηκε ανάντη της λιμνοδεξαμενής L1 προς την πλευρά του οικισμού των Καμπιτσάτων κατά την διάρκεια του έργου του αρδευτικού δικτύου των λιμνοδεξαμενών οπου και έγιναν από την πλευρά της αρχαιολογικής υπηρεσίας οι αναγκαίες σωστικές εργασίες.
    Επειδή όμως η κυρία Σοφία Καγκάδη υποστηρίζει ότι κατέχει φωτογραφικό υλικό που πιστοποιεί τα λεγόμενά της καλό θα ήταν να το θέσει υπόψη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Ανεξαρτήτως όμως της επιβεβαίωσης ή όχι της συγκεκριμένης αναφοράς –καταγγελίας είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι πολλαπλασιάζονται οι φωνές συνανθρώπων μας που τοποθετούνται δημόσια και ζητούν την προστασία και την αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου στο νησί μας.
    Μάκης Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή