Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗ!!

1 σχόλιο:ΣΤΟ 

  1. ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΧΑΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΟΜΩΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΑΠΕΛΛΑΣ". ΤΕΡΜΑ Η ΘΕΩΡΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ! ΕΡΡΩΣΘΕ ! - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
σχολιο  ΟρφέαΤζανετόπουλου
Είπαν για την Ελληνική γλώσσα
Ας δούμε όμως πρώτα τι είπαν άνθρωποι των γραμμάτων για την Ελλάδα, την Γλώσσα και την Παιδεία:
* Η Ελληνική κλασσική γλώσσα όργανον αποτελεί της διαμορφώσεως του ανθρωπίνου νοός τε και εργαλήιον δοκιμασμένον του ποιείν τους ανθρώπους σκεπτομένους τε και κριτικούς… Η Ελλάς έστι μήτηρ της Ευρώπης˙ εγέννησε γαρ και έτεκεν αυτήν. Διό, όσοι Ευρωπαίοι ή Δυτικοί, τέκνα εσμέν της Ελλάδος. Η Ελλάς ου μόνον το νόημα αυτής ημίν εδίδαξεν, αλλά και το νοείν (Juan José Puhana Arza, Εισήγησις εις το Γ’ Παγκόσμιον Γλωσσικόν Συνέδριον, Ολυμπία 7-10/8/1996)
* …Πρώτον μεν – ο θεός – ενθείς σύνεσιν – είτα δε άγγελον γλώσσαν λόγων δους (Ευριπίδου, Ικέτιδες)
* Greaci qui sermonem primi facerunt - Οι Έλληνες οι οποίοι πρώτοι εποίησαν ομιλίαν (Quintiianus, Instituto Oratoria)
* Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα (Διονύσιος Σολωμός)
* O λόγος, ως Έλλην, υπηρετεί εξ ορισμού την αλήθειαν (Χ. Σαρτζετάκης, 2003)
* Εν καιροίς χαλεποίς μέμνησο της γλώσσης (Πολύβιος)
* Η Ελλάδα είναι ο νους και η καρδιά του κόσμου (Γκαίτε)
* Η Γλώσσα εστίν η πατρίς μου. Ελλάς γαρ αληθώς, ημάς τους Δυτικούς, βαρβάρων ημών όντων, πεπολιτισμένους πεποίηκε (Juan José Puhana Arza, Εν Βιλβαίοις – Bilbao 19/6/97)
* Τοιουτοτρόπως δια της ορολογίας της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης και της Τέχνης, η Ελληνική Γλώσσα εξακολουθεί την εκπολιτιστικήν αυτής αποστολήν ανά τα πέρατα του συγχρόνου κόσμου, εμφανίζουσα και επί του πεδίου τούτου ακατάβλητον και αναντικατάστατον δύναμιν(Γ. Κουρμούλης, Η εκπολιτιστική δύναμις της Ελληνικής Γλώσσης, Αθήνα 1950)
* Πρώτοι οι Έλληνες – Ορφικοί – και προ του 4000π.Χ. είχον καθορίσει τους ζωδιακούς κύκλους του Ουρανού. (Σύμπαν, Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν του Ηλίου)
* En el campo cultural, todos han recurrido al griego – Επί του πνευματικού πεδίου, όλοι κατέφυγαν στην Ελληνική (Javier de Aranburu, Euskalerria)
Ἡ μεγαλύτερη πνευματική μου ἄσκηση ἦταν ἡ θητεία μου στὴν ἀρχαία Ἑλληνική (Β. Χάιζενμπερκ)
Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα των Θεών (Κικέρων)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ  ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΝΝΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου