Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Απάντηση στο Αρθρο του Σπ. Αλεβιζόπουλου «Επιτέλους συνεννοηθείτε για το καλό της Κεφαλονιάς».


Αγαπητέ Σπύρο.

Με αφορμή το σημερινό άρθρο σου που φέρει τον τίτλο «Επιτέλους, συνεννοηθείτε για το καλό της Κεφαλονιάς» και σε ότι με αφορά θέλω να επαναλάβω την πάγια θέση μου την οποία  έχω κατ’ επανάληψη διατυπώσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στους καθ’ ύλην υπεύθυνους η οποία σε γενικές γραμμές είναι:

Η  συστηματική έρευνα, μελέτη, συντήρηση ταυτοποίηση, αξιοποίηση και ανάδειξη της μνημειακής κληρονομιάς των Κεφαλλήνων μαζί με την φυσική ομορφιά και την μοναδικότητα των σπάνιων οικοσυστημάτων που υπάρχουν στο νησί μας, από μόνα τους μπορούν να μας καταστήσουν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ειδικότερα όμως για την υπόθεση των αρχαιολογικών εγκαταστάσεων της  προϊστορικής  εποχής που έχουν εντοπισθεί εντός του «Ηράκλειου πεδίου», αλλά και όλης της Κεφαλληνίας γενικότερα που άλλα είναι ορατά και άλλα είναι ακόμη στην αγκαλιά της μάνας γης ένα έχω να πω: Όταν και όποτε βρεθεί  η κρίσιμη ομάδα των υπεύθυνων φορέων του τόπου μας που θα αφουγκραστούν τα μηνύματα  που μας μεταφέρουν  και εκ της θέσεώς τους  θα πράξουν το αυτονόητο, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε πως είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό και μοναδικό που από μόνο του μπορεί κυριολεκτικά να μας απογειώσει και να μας μεταφέρει σε ένα άλλο επίπεδο.

Χάριν αυτών των αρχαιολογικών υποδομών και του παγκόσμιου μηνύματος που μεταφέρουν  είναι εφικτό να μιλάμε για έναν τόπο που θα μπορεί τουλάχιστον να τριπλασιάσει τον μόνιμο πληθυσμό του και να γίνει ένας παγκόσμιος τουριστικός   και εκπαιδευτικός προορισμός με αριθμούς τουριστών που θα ξεπερνούν κατά πολύ τον στόχο του ενός εκατομμύριου που εκ των πραγμάτων θα συνοδεύονται με δεκάδες χιλιάδες μόνιμες νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό αγαπητέ μου Σπύρο είναι αναπόφευκτο ότι θα γίνει. Μπορεί να μην γίνει αυτά τα χρόνια ή για όσο διάστημα κάποιοι θα αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, αλλά όμως αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Κάποτε νομοτελειακά θα έλθει η ώρα που οι νέες γενιές θα μας αντικαταστήσουν και τότε τα κάθε είδους τοπικιστικά, πολιτικά, συντεχνιακά και επιστημονικά αναχώματα που ανθίστανται  θα έχουν καταρρεύσει  και δεν θα υπάρχουν. Όσο ποιο γρήγορα συμβεί τόσο ποιο κοντά θα βρεθούμε στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Εμείς που συγκροτούμε μια ομάδα ενεργών πολιτών  για την προώθηση αυτού του θέματος  και για όσο διάστημα οι δυνάμεις μας θα μας το επιτρέπουν θα κάνουμε το αυτονόητο. Θα ήταν πολύ σημαντικό βέβαια να είχαμε δίπλα μας τους υπεύθυνους φορείς του τόπου μας.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ατομική μας υπόθεση, είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και πρωτίστως αφορά τους θεσμικούς εκπροσώπους μας. Η πρόσκληση λοιπόν είναι διαρκής και το πεδίο λαμπρό εάν θελήσουν να συμβάλλουν. Εάν θελήσουν επιπρόσθετη ενημέρωση θα είμαστε πάντα στην διάθεσή τους να το κάνουμε.

Ως προς το ερώτημά σου εάν η στάση του υπευθύνου Αντιδημάρχου επί των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων ήταν ειλικρινής σε διαβεβαιώνω ότι είναι. Ο Κύριος Κεκκάτος είναι από τους  μοναδικούς της πρώην Δημοτικής Αρχής που υποστήριξε δια λόγων και δια έργων την υπόθεση αυτή ὀταν αντίστοιχα κάποιοι συνάδελφοί του από την περιοχή μας του είχαν κηρύξει τον πόλεμο. Ο κύριος Κεκκάτος είναι βέβαιο ότι μπορεί να συμβάλει καθοριστικά για την αλλαγή πλεύσης της νέας Δημοτικής αρχής και να εισηγηθεί την ενίσχυση και την αξιοποίηση των ερευνών στην επίδικη περιοχή.

Επί προσωπικού τώρα Σπύρο,   ειλικρινά θλίβομαι και ώρες ώρες απορώ  για αυτά που έχουν συμβεί αλλά έμαθα να συμβιβάζομαι με την πραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν καλά το τι συμβαίνει εδώ και αισθάνομαι τυχερός που είμαι ένας από αυτούς. Λυπάμαι μόνο πολύ για αυτούς που ενώ θα ήθελαν και έχουν κάθε δικαίωμα να το μάθουν, θα φύγουν από αυτή την ζωή και δεν θα μπορέσουμε  ενωρίτερα να τους κάνουμε κοινωνούς και συμμέτοχους σε αυτό που ο χρόνος θα φέρει.

Φιλικά

(Με την ιδιότητα του Προέδρου της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας)

Μάκης Μεταξάς                                                                                    Πόρος 7/6/2014
ΠΗΓΗ  IONIANPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου