Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

τα προβλήματα της λειτουργίας του σχολείου Ληξούριου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015.

Κύριε Δήμαρχε

Με την παρούσα θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθειά ανησυχία μου για την δυσοίωνη προοπτική σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου τη νέα σχολική χρονιά. Προ ολίγων ημερών επισκεφθήκατε το σχολείο μας και διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και την αδυναμία ουσιαστικά να διεκπεραιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία κάτω από αυτές τις συνθήκες (ακατάλληλος χώρος, έλλειψη εργαστηρίων φυσικής, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων, κυλικείου κλπ.)
Κατά την επίσκεψη σας αυτή δεσμευτήκατε για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος σε χώρο που και εσείς συμφωνήσατε, καθώς και  ότι από την νέα σχολική χρονιά θα εγκατασταθούν στο πρόχειρα εγκατεστημένο σχολείο μας μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο και προστατευτικός φράχτης. Ιδιαίτερη δέσμευση υπήρξε για την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ στο γειτονικό χώρο που θα χρησιμοποιούνται και για τις αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων όλης της πόλης του Ληξουρίου.

Πολύ πρόσφατα επίσης επισκέφτηκε την πόλη μας ο υπουργός υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος δεν ανέλαβε καμιά ευθύνη για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα που μας αφορούν.
Επειδή λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από την πλευρά σας καμιά ενέργεια για όλα όσα δεσμευτήκατε, επειδή και ο κ. υπουργός δεν δεσμεύτηκε όπως προανέφερα σε τίποτε, αλλά και επειδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους είναι απελπιστικά λίγο, είναι ανάγκη αμέσως να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το σχολείο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία του και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά όλους τους υπεύθυνους
                                                                                 
                                                                                       Με τιμή
                                                                  Ο Διευθυντής του Γ.Λ.Ληξουρίου





                                                                            Κωνσταντίνος Ρίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου