Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι φωτογραφίες της γης από το διάστημα είναι μαγικές.

Daily overview: 

Η Βαρκελώνη από δορυφόρο
αναδημοσίευση απο http://pronnoi.blogspot.gr/
Το λεγόμενο Overview Effect περιγράφηκε για πρώτη φορά από το συγγραφέα Frank White το 1987. Είναι η εμπειρία που μεταμορφώνει εντελώς τον τρόπο που οι αστροναύτες βλέπουν τη γη και την ανθρωπότητα από ψηλά. Κοινά χαρακτηριστικά της εμπειρίας είναι η αίσθηση δέους για τον πλανήτη, η βαθύτατη κατανόηση της αλληλοσύνδεσης όλων των μορφών ζωής, καθώς και μια ανανεωμένη αίσθηση υπευθυνότητας σχετικά με τη φροντίδα του περιβάλλοντος. 
Όταν οι αστροναύτες ανεβαίνουν στη στρατόσφαιρα, ή ακόμη ψηλότερα, όλες οι μορφές της φύσης και της ανθρώπινης ανάπτυξης εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο που
βλέπει κανείς τον κόσμο από μια εντελώς διαφορετική οπτική.
Το Daily Overview είναι ένα project που βασίζεται στο Overview Effect. Κάθε μέρα δημοσιεύει μια νέα δορυφορική φωτογραφία του πλανήτη μας σε μια προσπάθεια να "εκτιμηθεί πλήρως η ομορφιά και η περιπλοκότητα όλων των πραγμάτων και συστημάτων που κατασκευάσαμε, καθώς και -κάποιες φορές- οι καταστροφικές επιπτώσεις της ανθρώπινης δράσης στον πλανήτη μας."
Από το daily overview δημοσιεύουμε τις 10 καλύτερες φωτογραφίες, όπως τις ψήφισε το κοινό στο instagram. Υπάρχουν πολύ περισσότερες, εξαιρετικές φωτογραφίες για όσους θέλουν να θαυμάσουν τη γη από ψηλά.

Το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και καταλαμβάνει μια χερσόνησο που περιτριγυρίζεται από 315 νησιά. Εδώ βλέπουμε μια πανοραμική άποψη του Punavuori, 
μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της πόλης.

Το Bourtange είναι ένα οχυρό σε σχήμα αστεριού που βρίσκεται στο νομό Vlagtwedde της Ολλανδίας. Χτίστηκε το 1593, ανακατασκευάστηκε το 1960 και σήμερα είναι υπαίθριο μουσείο.

Ο σιδηρόδρομος Norfolk Southern Railway διασχίζει 22 πολιτείες, κυρίως των νοτιοανατολικών ΗΠΑ και διαθέτει 21.300 μίλια γραμμών. Εδώ βλέπουμε αποθηκευτικό χώρο που φιλοξενεί μέρος των 3.648 ατμομηχανών και των 79.082 βαγονιών.

Πάρκινγκ λεωφορείων στο λιμάνι του Δουβλίνου. 

Τα κτίρια που στεγάζουν το Κοινοβούλιο της Καμπέρα στην Αυστραλία.

Το 2010 κατοικούσαν 19.537 άνθρωποι στα 9.708 σπίτια της Νάπολης, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Καλλιέργεια φυκιών στο Νusa Lembongan – ένα μικρό νησί στα νοτιοανατολικά του Μπαλί, στην Ινδονησία. Τα φύκια αποξηραίνονται στον ήλιο για 3 με 7 ημέρες, ανάλογα την εποχή.

Αγκυροβολημένα πλοία σε ένα εντυπωσιακό σχηματισμό, στο New Bullards Bar Reservoir της Yuba County, στην California.

Η αγροτικές καλλιέργειες περικυκλώνουν το χωριό El-Kom El-Ahmar κοντά στο Osim της Αιγύπτου. Οι σοδειές ποτίζονται από ένα ευρύ δίκτυο αρδευτικών καναλιών που διακλαδώνονται από τον Νείλο ποταμό.

Το κοινοβιακό χωριό Rutzendorf βρίσκεται εντός του Groß-Enzersdorf, στην Austria, περίπου 18 χιλιόμετρα ανατολικά της Βιέννης. 
πηγή: http://www.toportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου