Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η “μάχη” των σκουπιδιών σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο μόλις ξεκίνησε

Τη μεγαλύτερη “μάχη” της καριέρας του καλείται να δώσει ο νέος δήμαρχος του νησιού για την αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Μπροστά στην επιτακτική ανάγκη να βγούμε από το αδιέξοδο, ο Στρατηγός ψάχνει άμεση, ουσιαστική και οριστική λύση για τα σκουπίδια.
Μέχρι τότε και μετά την “έκρηξη” της βραδυφλεγούς “βόμβας” των απορριμμάτων που ήρθε με την καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, ο Παύλος Κολοκοτσάς πήρε τα μέτρα του.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας της νέας δημοτικής αρχής του νησιού, ταξίδεψε προχθές το πρωί για το Αργοστόλι και είχε πολύωρη συνάντηση με το δήμαρχο της Κεφαλονιάς. Αντικείμενο της συζήτησης η προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων της Ζακύνθου στο γειτονικό μας νησί. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δρομολογηθούν κάποιες ενέργειες και από τις δυο πλευρές και στη συνέχεια να επικυρωθούν και από τα Δημοτικά Συμβούλια των δυο νησιών. Εκείνο που συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση είναι πως το χρονικό διάστημα που θα γίνεται κάτι τέτοιο δεν θα ξεπεράσει σε καμιά περίπτωση το ένα έτος.
Ο νέος δήμαρχος συνοδευόμενος από επιτελείο συνεργατών του ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα προκειμένου να πείσει την Κυβέρνηση ότι η δαπάνη της μεταφοράς πρέπει να βαρύνει το δημόσιο και όχι τους δημότες.
Στην Κεφαλονιά
Ταξίδι αστραπή στο Αργοστόλι πραγματοποίησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου. Ο κ. Κολοκοτσάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχε και ο Αντώνης Αντίοχος, συναντήθηκε με το δήμαρχο Κεφαλονιάς και τους αρμόδιους για θέματα καθαριότητας αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Μοναδικό θέμα στην ατζέντα ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χειριστεί ο κ. Κολοκοτσάς το θέμα των απορριμμάτων. Μετά την καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και πριν την επιβολή προστίμου πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τη διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ και την διαχείριση των σκουπιδιών.
Ένας από τους προσωρινούς τρόπους η μεταφορά των απορριμμάτων στο γειτονικό νησί που έχει προ πολλούς λύσει το θέμα των εγκαταστάσεων διαχείρισης τους με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ΧΥΤΥ.
Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει αφενός να υπάρχει συγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη που θα επικυρωθεί και από τα δυο δημοτικά συμβούλια και αφετέρου ο χρόνος που θα γίνεται η μεταφορά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ένα έτος καθώς το κόστος είναι πολύ υψηλό.
ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ…
ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
“Πρέπει να δρομολογηθούν ενέργειες για να βοηθήσουμε τους αδελφούς Ζακυνθινούς”

“Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζουμε τη θετική μας πρόθεση και διάθεση να βοηθήσουμε τους αδελφούς Ζακυνθινούς στην αντιμετώπιση σοβαρών και σημαντικών προβλημάτων που τους απασχολούν. Αυτό θα πράξουμε και τώρα με τη διαχείριση του ζητήματος των απορριμμάτων. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με το νέο δήμαρχο και τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε. Δεν συμφωνήσαμε τίποτε αφού το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Εμείς διαθέτουμε ένα σύγχρονο και οργανωμένο ΧΥΤΥ. Για αυτό είμαστε ευνοϊκά προσκείμενοι στο να βρεθεί λύση μόνιμη και ουσιαστική”
Π. ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ – νέος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
“Αναζητώ ουσιαστική και οριστική λύση για το πρόβλημα που μας απασχολεί”

“Είχαμε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με το δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση για το τόσο σπουδαίο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συμφωνήθηκε οι όποιες ενέργειες αποφασιστούν να καταγραφούν στα πλαίσια μιας οικονομοτεχνικής μελέτης και στη συνέχεια να επικυρωθούν και από τα Δημοτικά Συμβούλια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Εάν όλα πάνε καλά και ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών μας στο σύγχρονο και οργανωμένο ΧΥΤΥ της Κεφαλονιάς, σε καμιά περίπτωση το χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να ξεπεράσει τον ένα χρόνο εξαιτίας του μεγάλου κόστους. Για αυτό άμεσα μαζί με τους συνεργάτες μου θα ταξιδέψω στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσω την Κυβέρνηση και να την πείσω να αναλάβει την πληρωμή αυτού του ποσού που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να βαρύνει τους δημότες. Μέχρι τότε θα πρέπει η σημερινή δημοτική αρχή να προχωρήσει τα έργα συντήρησης του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, των φίλτρων και τοιχίων που έχουν διακοπεί λόγω μη πληρωμής του εργολάβου για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.
Επαναλαμβάνω πως παρέλαβα από την απερχόμενη δημοτική αρχή μια “βόμβα”. Λυπάμαι που δεν φρόντισαν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια να κάνουν τις ενέργειες εκείνες που δεν θα μας είχαν οδηγήσει στη σημερινή καταδικαστική απόφαση. Πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση. Δεν είναι σωστό να κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες ούτε το πρόστιμο της Ευρώπης που θα μετακυλήσει στο δήμο. Δεν φταίνε αυτοί. Είμαι διατεθειμένος να φτάσω μέχρι την Ευρώπη”.
parisis-kolokotsas
πηγή:http://imerazante.gr/ kai  e-kefalonia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου