Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΘΛΙΒΕΡΟ ΡΕΚΟΡ ΠΝΙΓΜΩΝ: Πάνω από 15 έχασαν τη ζωή τους στην Δυτική Ελλάδα


 

Αρνητική πρωτιά σημειώνει κάθε καλοκαίρι η χώρα μας στους πνιγμούς.
Ήδη μέχρι στιγμής 124 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους σε κάποια παραλία της χώρας. Και στην Δυτική Ελλάδα οι αριθμοί τρομάζουν. Για πολλούς συνανθρώπους μας, η χαρά της θάλασσας μετατράπηκε σε τραγωδία. Σχεδόν τρεις άνθρωποι χάνουν την ζωή τους καθημερινά σε κάποια παραλία της χώρας μας.
Από την πρώτη Ιουνίου μέχρι και χθες, σε διάστημα 50 περίπου ημερών έχουν καταγραφεί 124 περιστατικά θανάτου από πνιγμό, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ήταν 96. Στην Δυτική Ελλάδα έχουν πνιγεί πάνω από 15 άτομα. Οι περισσότεροι πνιγμοί σημειώνονται τις μεσημεριανές ώρες. Γεγονός που δείχνει σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι πολλοί από τους λουόμενους δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.
Η κατανάλωση τροφής και αλκοόλ, είναι οι δυο βασικές αιτίες πνιγμού στη χώρα μας. Ακολουθούν τα παθολογικά αίτια, αλλά και η άγνοια κολύμβησης.
Το αλκοόλ προκαλεί λιποθυμία στους ανθρώπους. Το ίδιο συμβαίνει με το φαγητό. Στην προσπάθεια να κολυμπήσουμε, εκείνη τη στιγμή γίνεται η πέψη, καταπίνουμε για να πάρουμε αέρα και το φαγητό πάει στους πνεύμονες.-  http://www.dete.gr/articles/223843

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου