Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η ΑΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ


ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ
Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Στους δρόμους, ο λαός της Αργεντινής πανηγυρίζει και γιορτάζει την άρνηση πληρωμής στους γύπες. «Ούτε δολάριο στους γύπες των λαών …», φωνάζει το πλήθος και επευφημεί και την κυβέρνησή του…
Οι δικοί μας, οι μικρόνοες και οι επίορκοι που μας κυβερνούν, αυτοί που προδώσαν και βασανίζουν το λαό μας, αυτοί που την πατρίδα  παρέδωσαν αμαχητί,   αυτοί που πνίγουν την οικονομία μας και στραγγαλίζουν τους πολίτες, τα έδωσαν όλα, για λίγη εξουσία και για τα ινία της διακυβέρνησης. 


Και οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι-αναλυτές, τα ανθρωπάκια και τα τσιράκια της εξουσίας, οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι από τα μυστικά κονδύλια, προσπαθούν να παρουσιάσουν την  πραγματικότητα ανεστραμμένη. Ότι δήθεν η Αργεντινή βουλιάζει, γιατί χρεοκοπεί και δεν πληρώνει τους γύπες των λαών…  Μα αυτό θα ωφελήσει το λαό της  χώρας  και θα δώσει πνοή στην οικονομία της και την ανάπτυξη, αφού οι πόροι της οικονομίας θα μείνουνε στη χώρα και δε θα μοιραστούν στους γύπες του εξωτερικού. Δε μπορούν να δουν, οι μικρόψυχοι και άθλιοι, μα ούτε και να καταλάβουν, τι θα πει ανεξάρτητη πατρίδα, τι σημαίνει περήφανος λαός. 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ Μανωλάτε γεγονός είναι ότι έχουμε ψιλοσαπίσει σαν έθνος αλλά ας δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά:

    Εδώ που τα λέμε θα ήταν και τελείως ηλίθιο να ενδώσει στις πιέσεις η Αργεντινή.
    Μονόδρομος πλέον η αντίδρασή της.
    Αν πλήρωνε 1 δις στα όρνεα θα είχε πρόβλημα κατά το νόμο να πληρώσει άλλα 200 δις σε αυτούς που είχαν δεχθεί να κουρέψουν το χρέος της.
    Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι θαρραλέα κίνηση η μη πληρωμή, ή αναγκαστική.
    Θαρραλέα κίνηση ήταν η «έξωση» του ΔΝΤ και η επακόλουθη κατάσταση πτώχευσης.
    Η Αργεντινή ήταν και είναι απαράδεχτο σα χώρα να λιμοκτονεί, έχει τα πάντα.
    Αλλά οι σκλάβοι της Νότιας Αμερικής έφτιαξαν οικονομικά τους Γιάνκηδες.

    Τα πράγματα σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα έχουν διαφορές.
    Η Αργεντινή σε έκταση είναι όσο περίπου η Ευρωπαϊκή Ένωση, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα δηλαδή.
    Η Ελλάδα αν έκανε πτώχευση θα κτύπαγε την Ευρώπη και μετά?
    Ποιος θα την βοήθαγε που ο Έλληνας έγινε Ευρωπαίος χωρίς πέος? Τα λεμόνια που παίρνω είναι Αργεντινέζικα, γιατί τα χεράκια τα Ελληνικά δυστυχώς απέκτησαν λεπτή επιδερμίδα.
    Το λεπτό σημείο της Ελλάδας ήταν η έλλειψη πολιτικών προσώπων που δυστυχώς πάντα πριν γίνουν πολιτικά πρόσωπα έχουν γίνει, ή πράχτορες μυστικών υπηρεσιών, ή ελέγχονται πλήρως από αυτές. Ίσως δεν υπάρχει και άλλη επιλογή για αυτούς, κάτι που τείνω να το αποδεχτώ πλήρως.
    Και το χειρότερο εμείς που φωνάζουμε και προσπαθούμε υποτίθεται κάτι να αλλάξουμε, τι ποιότητα πολίτη έχουμε?
    Μπαρμπούτσαλα!!! Κουτοπονηρίστικες καταστάσεις. Δε βλέπουμε πιο πέρα από το συμφέρον της στιγμής, ή ήμάστενε στραβάδια πιστοί και μας αρέσει το «δός ημίν σήμερον» και για αύριο βλέπουμε.
    Διαλέχτε όποια άποψη σας αρέσει, το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει.
    Περίμενα προχτές σε επαρχιακή τράπεζα πάνω από τρείς ώρες για να πληρώσω τις δόσεις τις εφορίας για συγγενικά μου πρόσωπα. (Τώρα γιατί πήγα εγώ ο γραφικός μακάκας μη ψάχνετε). Όλοι οι συγγενείς είχαν οικονομική άνεση να έχουν εξοφλήσει μέσα σε ολόκληρο μήνα γιατί τελευταία μέρα? Και στη χειρότερη περίπτωση τα πλήρωναν τον Αύγουστο σιγά το πρόστιμο γι΄ αυτούς, μα κοίταγα και γύρω μου σχεδόν όλοι καλοβαλμένοι οικονομικά φαίνονταν. Χάσανε μια μέρα μέσα στη ταλαιπωρία με ποιο κέρδος ακριβώς??? Αφήστε ρε τους ανθρωπάκους που έχουν οικονομικό πρόβλημα και κοιτάνε να πληρωθούνε τη σύνταξη να βγάλουνε τη δόση τση εφορίας, μη τσου πεθαίνετε στην ορθοστασία, αρκετά τραβάνε.
    Και ματασκέφτομαι άμα αυτούς που πραγματικά είναι στα δύσκολα τους άλλαζες δια μαγείας κατάσταση θα έκαναν αυτό που λέω, ή τα ίδια σκατά με το συμπάθιο θα έβλεπες και από αυτούς???
    Απελπισία, απελπισία είμαστε!!
    Σαφώς και κάποιοι θα έχετε τις αντιρρήσεις σας έτσι τις είχα και εγώ πολύ πιο πριν, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε άλλο πνευματικό επίπεδο και άλλη ποιότητα σχολείων τέτοια πράγματα που περνάμε θα ήταν αδιανόητα, γιατί αυτοί που τα σχεδιάζουν δεν θα είχαν τη πλήρη ελευθερία κινήσεων.
    Και κατά το γνωστό και μη εξαιρετέο με ξένες μπογιές (Αργεντίνικες) δε βάφουνται τα δικά μας αυγά, άσπρα θα μείνουνε και θα τα κλωσάμε και αποπάνου…
    Αυτά τα λίγα.

    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή