Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

Ο Δούρειος Ίππος είναι “σήμα κατατεθέν” για τον Στέλιο Δ. Μαραγκό και το Silo Art Factory. Είναι κατασκευασμένος από τη μια του πλευρά από παλιό ξύλο και από την άλλη από παλιά μεταλλικά εξαρτήματα. Το ύψος και το μήκος του φτάνουν τα 3,5 μέτρα.
Δουρειος Ιππος
Δούρειος Ίππος
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ http://www.siloart.gr
Δούρειος Ίππος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιδέα του Στέλιου γεννήθηκε πριν από 12 χρόνια, όταν πρωτοβρέθηκε στις εγκαταστάσεις στις οποίες επρόκειτο να δημιουργηθεί το Silo Art Factory. Εκεί υπήρχε ένας μεγάλος κοχλίας. Στο μυαλό του άρχισε να δημιουργεί την εικόνα ενός γιγαντιαίου Δούρειου Ίππου, στον οποίο ο κοχλίας θα αποτελούσε την ουρά του. Ξεκινώντας να υλοποιεί την ιδέα του και στήνοντας τις ρόδες, το μέγεθος τον τρόμαξε, όπως ο ίδιος παραδέχεται. Η πείρα του καλλιτέχνη ήταν μεγάλη, αλλά είχε να τα βάλει με ένα θηρίο 12-15 μέτρων!
Οι ρόδες του υπό κατασκευή Δούρειου Ίππου
Ο Στέλιος ποζάρει με τις τεράστιες ρόδες του υπό κατασκευή Δούρειου Ίππου.
Δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να υλοποιήσει πρώτα τον “μικρό” του αδερφό, ο οποίος μόνο μικρός δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μάλιστα, χρειάστηκε να γκρεμιστεί μέρος του τοίχου για να χωρέσει να βγει από το εργαστήριο. Λειτούργησε, δηλαδή, ως ένας πραγματικός Δούρειος Ίππος, αφού ομοίως οι Τρώες αναγκάστηκαν να γκρεμίσουν μέρος από τα τείχη τους για να τον τραβήξουν μέσα στην πόλη τους. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πραγματική ιστορία του Δούρειου Ίππου.
Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τον Στέλιο και τους συνεργάτες του, που δούλεψαν ατελείωτες ώρες για να τον “χτίσουν”. Έτσι, πλέον, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αρχική του ιδέα και να κατασκευάσει ένα Δούρειο Ίππο με ανεπανάληπτο μέγεθος.
Email: info@siloart.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ Επικοινωνίας: 2751076276

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ροδες Μεγαλου Δουρειου Ιππου
Οι ρόδες από τον τεράστιο Δούρειο Ίππο που ετοιμάζεται…. Φανταστείτε το μέγεθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου