Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνιων και Ιθακησίων "Οδυσσεύς"

με θέμα την έναρξη των Εκδηλώσεων της "Εβδομάδας του Απόδημου - 2014".
Ρεπορτάζ: Μαρία Κουρκουμέλη ΠΗΓΗ  INKEFALONIA.GR
Ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα μέλη της Ομοσπονδίας, δίνοντας το λόγο στον πρόεδρο κ. Γιάννη Χίονη ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται εδώ και τόνισε ότι η Ομοσπονδία είναι «σύμβολο ενότητας, αγάπης και συνεργασίας».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Φίλιππος Ρασσίας, απ΄ τον Σύλλογο του Τορόντο και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας για τις μεγάλες προσωπικότητες του εξωτερικού και τις δράσεις των απόδημων σε σχέση με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τους περασμένους σεισμούς, επισημαίνοντας ότι «με οποιοδήποτε τρόπο τα χρήματα πρέπει να πιάσουν τόπο».
DSC 0003
DSC 0005
Η κ. Αγγελική Χίονη, μέλος του συμβουλίου, στάθηκε στην ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή τονίζοντας ότι «Όλοι οι Κεφαλονίτες είναι ευπρόσδεκτοι για την πραγματοποίηση δράσεων , διατηρώντας έτσι ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας αλλά και με τη χώρα».
Τέλος το λόγο πήρε ο κ. Αντώνης Φωκάς, καθηγητής του Πανεπηστημίου Cambridge και επίτιμος πρόεδρος του Συνεδρίου εκφράζοντας μια του παρατήρηση, ότι οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν μια μεγάλη και βαθιά αγάπη για την Ελλάδα, το οποίο είναι και εντυπωσιακό. Μια πραγματικότητα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε και θα έπρεπε. «Πρέπει να βρουν τρόπους ώστε ο Απόδημος Ελληνισμός να μπορεί να προσφέρει».
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στην αρωγή που προσέφεραν στην Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα.
Απ την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν καταφέρνοντάς σήμερα να έχουν μαζέψει, με μεγάλη προσπάθεια που έγινε απ΄ όλους τους συλλόγους, περισσότερα από 70.000 δολάρια. Ανάμεσα στα έργα που επιθυμούν να διατεθούν τα χρήματα είναι το ορφανοτροφείο, το γηροκομείο, πολιτιστικά κέντρα, να φτιαχτεί η Φιλαρμονική που είναι από το 1831, να αγοραστούν μπογιές για το νοσοκομείο και επίσης μας είπαν ότι ό Σύλλογος της Νέας Υόρκης «Ο Κέφαλος» θα κάνει δωρεά κρεβάτια για το Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου