Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

μια ακόμη εξήγηση ,,για το τι σημαίνουν τα φιδάκια

Κεφαλονιά: Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας»; - Μερικές αλήθειες για το "θαύμα"
Labels: Christianity , News at Saturday, August 09, 2014
Πολύ το άγχος φέτος από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς καθώς δεν είδαν τα φιδάκια.......
(δειτε και  μιά  σχετική  με το συνδεσμο   του  κυριου Μελέτη  , και  δημοφιλή  αυτό  τον μήνα ανάρτηση στο μπλοκ




και
Αυτό το ερώτημα απασχολεί ιερείς και πιστούς στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς ακίνδυνα, μέχρι την ημέρα της γιορτής, το Δεκαπενταύγουστο, όταν κρύβονται και πάλι στις φωλιές τους.

Τα περίεργα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς στην περιοχή, ενώ η παρουσία τους έχει και συμβολική σημασία, καθώς συνδέονται με καλοτυχία.



Σύμφωνα με την παράδοση τα φιδάκια αυτά όταν δεν εμφανιστούν είναι κακός οιωνός καθώς το 1953(!!!!!) δεν εμφανιστήκαν και έγιναν τότε τεράστιοι σεισμοί. Επίσης όως δεν εμφανιστήκαν το 1987 και το 2005 όπου δεν συνέβηκε και κάτι ιδιαίτερο.Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και το kefaloniapress.gr, όλοι ελπίζουν να τα δουν τις επόμενες μέρες στα σπίτια και την εκκλησία τους κανονικά.

Ρε χριστιανοπρόβατα θα με τρελάνετε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.



Από το 2006 μέχρι πέρσι το 2013 όλα ήταν καλά και ρόδινα για την Ελλάδα; Υπήρχε τεράστια καλοτυχία επειδή εμφανίζονταν τα φιδία; Τόσες αυτοκτονίες, φτώχεια, καταστροφή, μνημόνια ήταν καλοτυχία; Φαντάστου δηλαδή αν είχαμε κακοτυχία τι θα γινόταν......
Το φίδι συμβολίζει το διάβολο, αφού το φίδι ξεγέλασε την Εύα κλπ κλπ. Εδώ τα φίδια φέρνουν καλοτυχία; Τελικά ο καθένας ερμηνεύει όπως συμφέρει και βολέβει την θρησκεία ή μου φαίνεται;
Γιατί μόνο στην Κεφαλονιά συμβαίνει αυτό; Μόνο αυτοί δικαιούνται την "καλοτυχία του θεού με τα μαγικά φιδάκια";;;;; Ο υπόλοιπος κόσμος δεν τα δικαιούται; Σύμφωνα με το amen.gr "Η παρουσία τους δηλώνει το συνεχιζόμενο θαύμα και δείχνει στους ανθρώπους κάθε εποχής ότι «όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις» δηλαδή όπου υπάρχει Θεός καταλύονται οι φυσικοί νόμοι." Άρα μόνο στην Κεφαλονιά υπάρχει θεός;;; Μάλιστα. Άρα εμείς που μένουμε οπουδήποτε αλλού να μετακομίσουμε εκεί διότι είμαστε καταδικασμένοι.
Όταν άκουμε ότι άλλες θρησκείες έχουν ιερά ζώα τους κοροιδεύουμε. Τους αποκαλούμε ειδωλολάτρες κλπ κλπ. Επίσης στην χριστιανική θρησκεία πιστεύετε ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή. Άρα κάτι χωρίς ψυχή είναι καλός οιωνός..... αλλά όταν το λέει άλλη θρησκεία είναι ειδωλολάτρες. Μάλιστα.
Συνεχίζοντας θα ήθελα να αποκαλύψω μερικές αλήθειες για το "θαύμα".

Σύμφωνα με τον μύθο-παράδοση τη περιοχή κτίστηκε γυναικεία Μονή, οι μοναχές της οποίας φρόντιζαν την εικόνα. Κάποια μέρα καθώς πλησίαζαν πειρατικά πλοία και οι πειρατές κατευθύνονταν προς τη Μονή προκειμένου να την λεηλατήσουν, οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να προστατέψει τις ίδιες και το μοναστήρι. Τότε συνέβη το θαύμα. Το μοναστήρι κυκλώθηκε από φίδια που έτρεψαν τους πειρατές σε φυγή. Αυτό θεωρήθηκε σημάδι από την Παναγία. Έτσι οι μοναχές και η Μονή σώθηκαν. (πηγή dogma.gr)
Ένας άλλος μύθος λέει ότι η Παναγία μεταμόρφωσε τις μοναχές που είχαν κρυφτεί στο καμπαναριό σε φίδια, για να γλυτώσουν. Γι” αυτό τα φιδάκια εμφανίζονται στο παλιό γκρεμισμένο καμπαναριό και έχουν στο κεφάλι τους ένα άσπρο σταυρό, όπως είχαν οι μοναχές. (πηγή kefalonitis.com)
Όλα τα παραμυθάκια είναι ωραία αλλά ας μιλήσουμε για μερικά ψέματα που μας πλασάρουν και την αλήθεια πίσω από αυτά.

Ψέμα 1ο. Ερπετολόγοι που εξέτασαν τα φιδάκια δεν μπορούν να τα κατατάξουν σε κανένα είδος." Στο βίντεο που ακολουθεί στο 5.05 (το έχω να ξεκινά από το 5.00) λέει ότι ήρθαν ερπετολόγοι από Γερμανία, Ιταλία και διάφορες άλλες χώρες και δεν βρήκαν

Τα φιδάκια της Παναγίας ~ Αληθινά σενάρια by KRASODAD

Αλήθεια: Τα φιδάκια ανήκουν στο είδος Telescopus fallax, ομοταξία Κολουβρίδες, ελληνικό όνομα Αγιόφιδο. Άλλες ονομασίες Γατόφιδο, Σταυρόφιδο, Φιδάκι της Παναγιάς, Ξυλόδρωπις.
Διαβάστε ΕΔΩ στη καταπληκτική σελίδα του ερπετολόγου Ηλία Στραχίνη.

Ψεμα 2ο. Τα φιδάκια εμφανίζονται στο ναό και ανεβαίνουν στην εικόνα της Παναγίας στα καντήλια κτλ.
Αλήθεια: Τα φιδάκια εμφανίζονται στο παλιό γκρεμισμένο καμπαναριό.ΕΔΩ 30′:50»& ΕΔΩ 03′:20»

Ψέμα 3ο: Τα φιδάκια εμφανίζονται μόνα τους.
Αλήθεια: Τα φιδάκια τα ψάχνουν να τα βρουν στις 6 Αυγούστου μετά τον εσπερινό γύρω από το παλιό γκρεμισμένο καμπαναριό (δηλαδή χαλάσματα με πέτρες, φυσική κατοικία φιδιών) με φακούς μέσα στη νύχτα, πολλές φορές μέχρι 2-3 το πρωί. Το αγιοφιδο είναι νυκτόβιο και τα μικρά του εκκολάπτονται στα μέσα Αυγούστου.

Ας δούμε σε ένα αρκετά παλιό ντοκιμαντέρ πως βρίσκουν τα φίδια ΕΔΩ 32′:20»& 37′:15»

Ψέμα 4ο. Τα φιδάκι εμφανίζονται στις 6 Αυγούστου.
Αλήθεια: Όπως διαβάσατε παραπάνω, ψάχνουν να τα βρουν στις 6 Αυγούστου μετά τον εσπερινό. Λογικό να εμφανίζονται την ημερομηνία που τα ψάχνουν.

Ψέμα 5ο: Τα φιδάκια εξαφανίζονται μετά τον 15αυγουστο.
Αλήθεια: Μετά τον 15αυγουστο τα ελευθερώνουν.

Ψέμα 6ο: Τα φιδάκια έχουν λευκό σταυρό στο κεφάλι και στη άκρη της γλώσσας.
Αλήθεια: Όσες φωτογραφίες και βίντεο έχω δει, δεν βρήκα ένα να έχει σταυρό στο κεφάλι. Για τη άκρη της γλώσσας δεν ξέρω. Στην αριστερή ή στη δεξιά; Τα φίδια έχουν διχαλωτή γλώσσα.
Βλέπετε εσείς κανένα λευκό σταυρό; Δείτε όλο το βίντεο από τα Αληθινά σενάρια και βρείτε ένα που έχει λευκό σταυρό στο κεφάλι ΕΔΩ

Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια για το "θαύμα" με τα "άγια φιδάκια". Πριν πιστεύετε ότι σας λένε λοιπόν καλύτερα να το ψάχνετε και λίγο για να βρείτε τις αλήθεις πίσω από τα "θαύματα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου