Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Κεφαλονιά, με δυο ή με ένα “λ”; Επανέρχεται η συζήτηση

Επανέρχεται η συζήτηση μεταξύ φιλολόγων και άλλων διανοούμενων της Κεφαλονιάς αν θα πρέπει το «Κεφαλονιά» να γράφεται με ένα ή δυο «λ».
πηγη  ionianpress
Ο Σύνδεσμος φιλολόγων το 2011 είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου ανέφερε τα εξής:
«Η σημασία της λέξης Κεφαλλήνες σχετίζεται, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Μαρινάτο και τον ιστορικό Σακελλαρίου, με την ορεινή καταγωγή του φύλου, το οποίο κατοίκησε το συγκεκριμένο νησί του Ιονίου. Στην αρχαία ελληνική γλώσσα οι κορυφές των ορέων ονομαζόταν κεφαλαί (Λεξικά Liddle- Scott, και Μπαμπινιώτη). Άρα, ετυμολογικά η λέξη Κεφαλλήνες (έτσι ονομάζει τους υπηκόους του Oδυσσέα ο Όμηρος) προέρχεται από τη λέξη κεφαλή με την προσθήκη του επιθήματος -ήνες: Κεφαλ + ήνες Κεφαλήνες. (Το επίθημα -ήνες συναντάται και σε άλλα ονόματα ελληνικών φύλων).
Όμως η γραφή με δυο -λ- της λέξης Κεφαλλήνες, που εμφανίζεται στον Όμηρο, οφείλεται σε μετρική αναγκαιότητα, στην προσπάθειά του δηλαδή ο ποιητής να συνθέσει σε δακτυλικό εξάμετρο, το κατεξοχήν μέτρο του έπους, διπλασίασε το σύμφωνο -λ- (αυτή την τακτική τη συναντάμε όχι μόνο στον Όμηρο αλλά και σε άλλους ποιητές), με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το διπλό -λ-.
Από τη λέξη Κεφαλλήνες προήλθε η λέξη Κεφαλληνία, η οποία πρωτοεμφανίζεται στον Ηρόδοτο, ο οποίος τη γράφει με δύο -λ-. Αλλά και ο Θουκυδίδης, ο Παυσανίας και αρκετοί άλλοι υιοθέτησαν την παραπάνω γραφή με δύο -λ-, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το διπλό -λ- στις λέξεις Κεφαλληνία και Κεφαλλήνες.
Ωστόσο, από την αρχαία κιόλας εποχή υπήρξαν συγγραφείς, όπως ο εξερευνητής του 6ου αι. π.Χ. Σκύλακας, ο Πτολεμαίος, 1ος -2ος αι. μ.Χ. και βυζαντινοί λόγιοι, οι οποίοι έγραφαν τη λέξη Κεφαλληνία με ένα -λ-.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και στις αρχαίες επιγραφές, που έχουν βρεθεί στο νησί, η λέξη γράφεται πάντα με ένα -λ-.
Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι, ενώ οι λέξεις Κεφαλληνία, Κεφαλλήνες έπρεπε να γράφονται με ένα -λ- (αφού οι λέξεις προέρχονται από τη λέξη κεφαλή, που γράφεται με ένα -λ-), επικράτησε η γραφή με δύο -λ-.
O νεότερος τύπος Κεφαλονία, Κεφαλονιά θα εμφανιστεί κατά τα πρωτοβυζαντινά χρόνια με ένα -λ-, ενώ συναντάται και με -ω-.
Η λέξη Κεφαλονία προέκυψε αναλογικά προς άλλα τοπωνύμια, όπως Καπαδοκία, Πελαγονία κ.ά.
Η γραφή με ένα -λ- στις λέξεις Κεφαλονία, Κεφαλονιά θα καθιερωθεί: τη συναντάμε σε σημαντικά έργα, όπως στα κείμενα του βυζαντινού ιστορικού Προκόπιου, στην «Ιφιγένεια» του Π. Κατσαΐτη, στη «Γεωγραφία Νεωτερική» των Κωνσταντά- Φιλιππίδη, στο Λεξικό του Δ. Μάγνη κ.ά., αλλά και σε κείμενα Κεφαλονιτών νοταρίων.
Η γραφή Κεφαλλονία με δύο -λ-, ανάμεσα σε πολλές άλλες παραλλαγές, συναντάται στο «Χρονικό του Μορέως» του οποίου συγγραφέας είναι κάποιος εξελληνισμένος Φράγκος του 14ου αι μ.Χ.
Επομένως, από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο τύπος Κεφαλλονιά που εμφανίζεται είναι αυθαίρετος καθώς δε δικαιολογείται ετυμολογικά. Η σωστή γραφή είναι Κεφαλονιά με ένα -λ-.»

Υπήρξαν κι άλλες ανακοινώσεις γύρω απ’ αυτό το θέμα, όλες μιλούν για ένα «λ».
Είναι άξιο παρατήρησης γιατί το υπουργείο εσωτερικών υιοθέτησε μια τέτοια εξέλιξη. Ποιος μεσολάβησε …ορμώμενος από την Κεφαλονιά – ασφαλώς «χέρι» κεφαλονίτικο δημιούργησε αυτή την ανωμαλία – αλλά κανείς δεν αντέδρασε. Ούτε ακόμα και ο τελευταίος Δήμαρχος του Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες μας αιφνιδιάστηκε.
Ωστόσο, άλλες πληροφορίες λένε ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Λούκα Κατσέλη στέλεχος της κυβέρνησης τότε, μεσολάβησε μάλλον πιεζόμενη από την Κεφαλονιά από το φιλικό της περιβάλλον. Αλλά και ο καθηγητής Γιώργος Μοσχόπουλος έχει πει ότι υπάρχει μια μειοψηφική άποψη για τα δυο “λ”, αλλά το θέμα έχει συζητηθεί σε συνέδρια και τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Επίσης όλοι αναζητούν με ποιο σκεπτικό το υπουργείο πήρε την απόφαση η Κεφαλονιά να γράφεται με δυο “λ”.

Σήμερα εν έτει 2014, όπως μαθαίνουμε δημιουργείται μια νέα «Κίνηση» για τα δυο «λ» με παρεμβάσεις σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο αλλά και το Υπουργείο. Ποιες θα είναι εξελίξεις κανείς δεν γνωρίζει. Αλλά οι περισσότεροι είναι οργισμένοι με την τότε παρέμβαση, όλα έγιναν μόνο και μόνο από «αρχαιολατρικές» εμμονές, και με καμία επιστημονική γνώση.

03 Ιαν 2011
Χάριν της παράδοσης που φτάνει μέχρι την καταγραφή των ομηρικών επών, είχε προταθεί προ ετών στην Ακαδημία Αθηνών να γράφεται η Κεφαλλονιά με δύο "λ" όπως και οι Κεφαλλήνες στα ομηρικά έπη. Άλλωστε από αυτόν ...
17 Φεβ 2014
Αγαπάμε την Κεφαλλονιά, στηρίζουμε τους παραγωγούς της! Στεκόμαστε δίπλα στους σεισμόπληκτους οινοποιούς-συνεργάτες μας από την Κεφαλλονιά και συμβάλουμε στην ενίσχυση της οικονομίας του νησιού. Από σήμερα ...
03 Ιαν 2011
ΟΣΑ (ΕΙΔΑ) ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΥΟ ΛΑΜΔΑ · Τέλος τα πέναλτι το 2014; · ΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΣΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ · ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜ.ΚΟΙΝ... ΑΔΟΞΟ ΤΟ ...
13 Ιαν 2011
Όμως η γραφή με δυο –λ- της λέξης Κεφαλλήνες, που εμφανίζεται στον Όμηρο, οφείλεται σε μετρική αναγκαιότητα· στην προσπάθειά του δηλαδή ο ποιητής να συνθέσει σε δακτυλικό εξάμετρο, το κατεξοχήν μέτρο του έπους, ...
παλιοι  σχολιασμοι  να περασει  η ωρα

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ POROSNEWS

3 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  Η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΕ

Άτρος είπε...
Που βλέπετε το καινούργιο; Εκτάσεις σε πολυεθνικές δεν πωλούνται αβέρτα -κουβέρτα; Το πρόβλημα είναι οι όροι των συμβολαίων, τους ξέρετε μήπως;
POROSNEWS είπε...
ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΘΡΩΝ ΕΙΜΑΙ!!!! ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΟΝΩΜΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΠΟΥ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ! ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ,, ΟΠΩΣ ΠΧ ΠΕΡΙ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ , ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ (ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ) ΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ!
Άτρος είπε...
O.K. φίλε. Σαν ρητορική ερώτηση το έθεσα για να πιάσει ο αναγνώστης την ουσία. Όσο για την Ομηρική Ιθάκη και εγώ έχω άποψη. Πιστεύω πάντως ότι και οι δύο συμφωνούμε ότι δεν είναι η τωρινή Ιθάκη. Να είσαι καλά.
 
7 ΣΧΟΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ , ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ
POROSNEWS είπε...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ!!!! ΕΞΑΛΟΥ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!!
Ανώνυμος είπε...
loipon oi liksouriotes den psaxnoun gia ton Odyssea h gai petreleo aplos kanoun tripes kai tha tis gemisoun fournela gia na ginei epitelous to oneiro tous pragmatikotita . na apoktisoun diko tous nisi
POROSNEWS είπε...
πλεον ο Δήμος ενώθηκέ, έπρεπε να την είχαν κάνει πέρυσι!!! Το όλο θέμα είναι ότι πολύ πιθανόν να ήταν άλλο νησί ,αλλά όχι η ιθάκι!!!! Μάλλον για το Δουλίχι τους κόβω!!!!!! Η Σάμη είναι απέναντι απο την αντίΣαμό (το λέει και η λέξη), και το δασομένο πυκνόφυλλο Νήριτον κάτι μου θυμίζει!!! Νομίζω αναφέρει ότι είναι το μεγαλύτερο βουνό που ξεχωρίζει πρώτο!! που να είναι το ρημάδι? Αυτό το λιμάνι πάλι του Φ΄'ορκύνα που τον άφησαν οι Φαίακες, κοντά σε ένα σπήλαιο κάτι ώρες δρόμο από το παλάτι του, ποιος ξέρει? Το Παλάτι πάλι Πάνω από του Ρείθρου το λιμάνι στο Δασωμένο Νηίον, (παχύ ίσως)...., δύσκολα τα πράγματα να βρεθεί!! Τα λέμε , έχει πολύ ψάξιμο η υπόθεση!
Ανώνυμος είπε...
ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ..... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ''Β Α Σ Ι Λ Ι Κ Ο Σ Τ Α Φ Ο Σ Μ Υ Κ Η Ν Α Ι Κ Η Σ ΠΕΡΙΟΔΟΥ .... Ο ΤΡΙΤΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ '''Η Δ Η ''' .... ΄΄ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ΄΄... Ο ΤΑΦΟΣ ??????? ΕΓΩ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.... '''ΠΟΙΑΝΟΥ'''' ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΑ ΤΖΑΝΑΤΑ.....?????
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΑΤΟΥ είπε...
...ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΑ ΤΖΑΝΑΤΑ.....??????
POROSNEWS είπε...
ΤΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ,, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ!! ΕΞΑΛΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ , ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΘΕΤΩ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

2 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ


;Ατρος είπε...
Δηλαδή ψάχνουν για το δίαυλο, ψάχνουν για νερό, ψάχνουν τα πετρώματα του υπεδάφους με σεισμικά και δεν ψάχνουν για υδρογονάνθρακες! Και το μεγάλο γεωτρύπανο γιατί το φέρνουν να δοκιμάσουν αν τρυπάει; Χουά χα χα χα. Αφού ο δίαυλος 140 μέτρα βάθος χρειάζεται. Βρε έχουν ξεσκονίσει όλη την Παλική πλάκα μας κάνουν;
POROSNEWS είπε...
ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΛΗΣΗ!!!

2 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...
Τους είπε κανείς ότι στους Κεφαλλονίτες κέρατα μπορεί να έχουν φορέσει στο κεφάλι, αλλά το φωτοστέφανο του ΜΑΚΑΚΑ ΠΟΤΕ;
POROSNEWS είπε...
http://porosnews.blogspot.com/2011/01/kefaloniapressgr_23.html ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΕΦ.ΠΡΕΣΣ

1 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...
Κατάλαβες τώρα ... γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

1 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  Ο ΣΕΙΣΜΟΣ 1867

POROSNEWS είπε...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΩΜΟΡΦΟ, ΚΑΛΑ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΕΙΣ ΤΗ ΔΡΟΣΑΤΗ ΣΟΥ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ, ...ΑΧ! ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΝΤΕΧΑ ΚΙ ΕΡΕΙΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΙΔΩ,ΖΩΝΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΓΕΡΑΤΙΑ. ΜΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΚΟΥΖΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΧΡΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ Σ ΕΧΩ Μ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΛΗ ΚΑΡΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ????? ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ Γ. ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ,ΚΙ ΑΥΤΟ Σ ΕΝΑ ΤΙΜΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΕΝΩ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΤΑ ΓΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΥΡΤΕΣ....ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ...Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΑΣ...ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ...ΑΕΝΑΟΣ ΦΑΡΟΣ..ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ.

2 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ΄?

Πουλάτα είπε...
http://www.youtube.com/watch?v=PZvjuvNGQHY
Άτρος είπε...
Τώρα που κολλάει διερωτώμαι. Ας είναι. Ευχάριστη νότα! Στεναχώρια μου όμως. Σας έχει φάει ο γκασμάς και το φτυάρι ρε παιδί μου. Και με λίγη μουσική ή "ακαπέλα"; Πάμε 1, 2, 3. Ωχ αμάν, ωχ αμάν και πάνω τούουουρλααα…

2 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

kefaloniasportsnews είπε...
Α ΕΧΘΡΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...... ΕΧΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........... ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΕΙΝΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΕΔΩ ΕΧΩ ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ http://www.youtube.com/watch?v=0gSuXFwWek8&feature=player_embedded#!
POROSNEWS είπε...
POLY KALO,,,,,,, ΓΙ , ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟ ..... ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ, ΕΔΩ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ!!!!!! ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ,, ΤΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ! ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ! ΧΑΧΑ!

2 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΟΤΙΚΟ

Άτρος είπε...
Δε σας κόβει ρε, δ ε σ α ς κ ό β ει. Βραζιλιάνες μας στέλνει τσάμπα ο Νοέμβριος Καίσαρας της Ιθάκης. Για μπάντα ε καρναβάλι είναι, δώστε σε κάνα γύφτο τα ταμπούρλα, θα έχουν και κάνα κλαρινέτο και όλα βολεύονται!
POROSNEWS είπε...
ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ,,,, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ!!! ΕΞΑΛΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ!!ΧΑΧΑ!

1 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΑΠΑΝΤΗ

Άτρος είπε...
Ωραία όλα αυτά αλλά χωρίς να γνωρίζω τον εσωτερικό κόσμο του κ Ζαπάντη, κρίνοντας μόνο από το επάγγελμά του, γιατί αφού δικά του πράγματι ήτανε τα λεφτά δεν τους ξέχεζε τσαμπουκαλίδικα, αλλά ψάχνουμε τώρα τι τάκανε που πήγαν και τα συναφή; Δεν είναι παράξενο; Αν ήμουν εγώ στη θέση του θα τους δούλευα και από πάνω. Και τώρα τι ακριβώς περιμένουμε; Να δούμε τι έκανε τα δικά του λεφτά ή κάτι άλλο; Με βλέπετε μπερδεμένο; Ίσως…

1 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Άτρος είπε...
Ρε όλη η Ευρώπη ψόφησε από το κρύο και εδώ άρχισαν τα παραμύθια της ζέστας; Μην τσιμπάτε ορέ θυμάστε πριν από χρόνια τα περί ξηρασίας και αναβροχιάς; Τώρα που έχουμε πνιγεί στο νερό κάτι χρόνια, που είναι οι εμπειρογνώμονες να μας τα ξαναπούν;

 

2 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

Άτρος είπε...
Για σκέψου σε μια συντηρητική σχετικά περιοχή έγινε τέτοια κίνηση! Ενώ εδώ στο νησί των Ριζοσπαστών θέλουν να βουλώσουν το στόμα των bloggers με απειλές εξωδίκων κλπ. Όταν υπάρχει διαφάνεια και δημοκρατία άσε όποιον θέλει να λασπολογεί. Τον αποστομώνεις στο λεπτό. Διαφορετικά όμως φοβάσαι και πυροβολείς στον αέρα για εκφοβισμό. Για σκέψου και πόσα φακελάκια θα εκλείψουν υπό τον φόβο των Ιουδαίων; Και πόσο καθαρές θα είναι οι υπηρεσίες! Και πόσο καλύτερη κοινωνία θα έχουμε! Λασπολογίες μόνο στα μουλωχτά μπορούν να περάσουν. Όταν δημοσιοποιούνται γνωρίζεις τον αντίπαλο και τον πολεμάς στα ίσα, αν είσαι φυσικά καθαρός.
Aνεμος είπε...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

1 σχόλια:ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΜΗΣ


Οι πεπαιδευμένοι είπε...
Εδώ που σήμερα καίνε βιβλία , ΑΎΡΙΟ θα κάψουν ανθρώπους... Γκαιτε

2 σχόλια: ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΜΔΑ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...
Εγώ πάντως επιμένω ότι το σωστό είναι Κεφαλλωνιά. Από Κεφαλληνία έγινε στην δημοτική πρώτα Κεφαλλωνιά, μετά Κεφαλλονιά και στο τέλος Κεφαλονιά.
POROSNEWS είπε...
ΤΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ!!! ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,,,,,, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΣΕΣ ΑΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!!!!!

1 σχόλια: ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΔΑ

Οι πεπαιδευμένοι είπε...
Η ορθογραφία της ονομασίας του νησιού ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της. Όταν κάποτε νεαρός φοιτητής του τμήματος φιλολογίας ρώτησα τον καθηγητή μου( ένας από τους καλύτερους γλωσσολόγους της χώρας )ποια είναι η σωστή ορθογραφία της ονομασίας του νησιού μας, αυτός μου απάντησε : << Αν και εσύ μου δώσεις την ακριβή έννοια του ομηρικού όρου μεγάθυμος , θα σου απαντήσω και εγώ >> .Τότε μου εξήγησε ότι αν δεν κατάγεσαι από αυτό το νησί ή δεν γνωρίζεις καλά τους αλλόκοτους και δύστροπους κατοίκους του, δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε το μεγάθυμος - κουρλός ούτε την ονομασία του νησιού.Τελικά, συμφωνήσαμε ότι η πρώτη ονομασία είναι Κεφαλληνία ( λόγω Ομήρου και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην καθαρεύουσα ) και Κεφαλονιά ( στα νέα ελληνικά λόγω Κεφάλου ).Α, και κάτι τελευταίο Πρόννοι, Πρώννοι ή Πρόνοι;

2 σχόλια:ΣΤΗΝ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ  Ο ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Ανώνυμος είπε...
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ (ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΖΑΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ , ΕΓΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΖΑΠΑΝΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΛΑΓΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΛΠ ,ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΚΑΤΓΓΕΛΙΑΣ ΜΟΥ! << ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ >>
POROSNEWS είπε...
ΝΑΙ ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ,ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΗΝΗΓΑΕΙ ΛΑΓΟ!!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου