Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πώς ένα ναυάγιο... ανεβάζει στον (τουριστικό) αφρό το νησί του Σολωμού και του αγίου Διονυσίου


(ΚΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,ΟΤΙ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ   ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΗΣ) Οπως αρκετοι γνωρίζουμε!!!!! 
Με «όπλο» τη μαγευτική αμμουδιά του Ναυαγίου, που... υποχρέωσε την ηλεκτρονική εφημερίδα Huffington Post να υποκλιθεί στο μεγαλείο του, χαρίζοντάς του τον τίτλο της «πιο όμορφης παραλίας της Ελλάδας, άρα και του κόσμου», η Ζάκυνθος διεκδικεί κάθε χρόνο συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια τουριστική πίτα και κερδίζει -μάλλον εύκολα- μια θέση στα μεγάλα καλοκαιρινά αφιερώματα ξένων εντύπων, τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων. Οπως λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του νησιού αυξήθηκαν κατά 18,09% τον φετινό Ιούλιο, ενώ συνολικά για το επτάμηνο η αύξηση ανέρχεται σε 18,75%: «Η Βρετανία -η κύρια αγορά μας- παρουσιάζει αύξηση 10,89%, ενώ η Ιταλία της τάξεως του 71,62%».


Οι επισκέπτες του νησιού, ευλογημένου από τον άγιο Διονύσιο, δηλώνουν μαγεμένοι από τις καταπράσινες (και εύφορες) πλαγιές, τις εκατοντάδες εκκλησίες και τις γαλάζιες ακρογιαλιές που φιλοξενούν τις σπάνιες χελώνες Caretta-Caretta.

Και αν το Ναυάγιο «ευθύνεται» για το μεγαλύτερο μέρος της... δόξας της, η πατρίδα του Διονυσίου Σολωμού, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, κρύβει μυστικά, εικόνες και μυρωδιές σχεδόν σε κάθε γωνιά της. Ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, όπου χιλιάδες προσκυνητές σπεύδουν κάθε χρόνο να προσκυνήσουν το σκήνωμά του, συνεχίζοντας την περιπλάνηση στην πόλη της Ζακύνθου, στην πλατεία Σολωμού, στη Στράτα Μαρίνα (όπως λένε οι ντόπιοι τον παραλιακό δρόμο), στην εκκλησία της Φανερωμένης και στον Ναό του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1561, οι επισκέπτες βλέπουν τη βενετσιάνικη φινέτσα να παντρεύεται με την τοπική παράδοση.

Το κάστρο της Μπόχαλης είναι ένα «μπαλκόνι» με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο, ενώ στη διαδρομή προς τη λίμνη Κερίου, που παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, ξεφυτρώνουν δεκάδες παραλίες (Βασιλικός, Λαγανάς, Τσιλιβί, Μπανάνα, Γέρακας, Δάφνη κ.λπ.), όπως επίσης και το Μαραθονήσι, γνωστό και ως «νησάκι της χελώνας».
Στα βόρεια του νησιού, αφήνοντας πίσω τον Μακρύ Γιαλό και την παραλία Ξύγκια με τα ιαματικά νερά που μυρίζουν θειάφι, περιμένουν οι εντυπωσιακές Γαλάζιες Σπηλιές, ενώ πάνω από το Ναυάγιο έχει τοποθετηθεί ειδική εξέδρα ώστε οι τουρίστες που φτάνουν στο σημείο με αυτοκίνητο να μπορούν να θαυμάσουν τη θέα που κόβει την ανάσα και να φωτογραφηθούν με φόντο το... σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου.


Σήμα κατατεθέν το κουφάρι του «τσιγαράδικου» 



 Οι τουρίστες (κάτω) φτάνουν με πλοιάρια στην ακτή του ναυαγίου και απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά


Μια... παραξενιά της φύσης, που δημιούργησε μια παραλία με λευκή άμμο στην αγκαλιά ενός απόκρημνου βράχου, και ένα ναυτικό ατύχημα με «πρωταγωνιστή» έναν Κεφαλλονίτη καπετάνιο, που μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία, γέννησαν μία από τις πιο διάσημες και πολυφωτογραφημένες παραλίες του πλανήτη, στα βορειοδυτικά της Ζακύνθου.
Η πρόσβαση στην παραλία του Αγίου Γεωργίου -από το ομώνυμο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών- γίνεται μόνο με σκάφος. Σήμερα ακούει στο όνομα Ναυάγιο και με ατού τα πεντακάθαρα νερά της και το σκουριασμένο σκαρί που ξέβρασαν το 1982 τα κύματα στη μέση της αμμουδιάς προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.



«Στενές επαφές» με τις χελώνες Carreta-Carreta





Τουρίστες από πλοιάρια προσπαθούν να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν τις πανέμορφες χελώνες Caretta-Caretta που ζουν στον κόλπο του Λαγανά, ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια της προστατευόμενης χελώνας στη Μεσόγειο


Στον κόλπο του Λαγανά, που αποτελεί τη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της Caretta-Caretta στη Μεσόγειο, φτάνουν καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες δεκάδες καΐκια με τουρίστες που θέλουν να «γνωρίσουν» τις χελώνες, να κολυμπήσουν κοντά τους και να τις φωτογραφίσουν στο φυσικό περιβάλλον τους.
Οι υπεύθυνοι τουριστικών γραφείων που διοργανώνουν εκδρομές στα... στέκια των Caretta-Caretta είναι, μάλιστα, τόσο σίγουροι ότι θα τις εντοπίσουν, που σε αρκετές περιπτώσεις διαβεβαιώνουν τους τουρίστες ότι, αν δεν συναντήσουν χελώνες, θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω! Στην περιοχή του Λαγανά υπάρχουν έξι παραλίες ωοτοκίας (Μαραθονήσι, Ανατολικός Λαγανάς, Καλαμάκι, Σεκάνια, Δάφνη και Γέρακας), συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων.


Εξερευνητικές βουτιές στις Γαλάζιες σπηλιές





Τουρίστες μέσα σε βάρκες επισκέπτονται τις περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές, στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, και απολαμβάνουν μια αξέχαστη εμπειρία: να κολυμπήσουν στα βαθυγάλαζα νερά τους (κάτω)


Οι περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές, που ανακαλύφθηκαν το 1897, βρίσκονται στο «κεφάλι» του νησιού και θεωρούνται ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ζακύνθου. Οι ιδιότυποι γεωλογικοί σχηματισμοί, που έχουν δημιουργήσει μια σειρά από σπήλαια, ξεκινούν από την περιοχή του Αγίου Νικολάου και φτάνουν ως το ακρωτήριο Σκινάρι. Η περιοχή οφείλει το όνομά της στο εκπληκτικό γαλάζιο χρώμα που αποκτά το νερό από τις αντανακλάσεις του ηλίου και θεωρείται ιδανική για καταδύσεις.
Τα μικρά τουριστικά σκάφη που ξεκινούν από διάφορα σημεία του νησιού δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις σπηλιές και να κολυμπήσουν στα βαθιά κρυστάλλινα νερά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου