Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Με λαμπρότητα γιόρτασε την Παναγία της η Σάμη!

Του Αντώνη Καγγελάρη
Με λαμπρότητα έκλεισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Θεοτόκου με τη καθιερωμένη Λιτανεία στη Σάμη. Ο Μεθέορτος Εσπερινός ξεκίνησε περί ώρας 8 και η περιφορά περί της 9. Στον Εσπερινό και την Ιερά Λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος και πλήθος Ιερέων.
ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
επισης από Βλαχάτα Σάμης

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας στη Σάμη. Αργά το απόγευμα ξεκίνησε ο μεθεόρτιος εσπερινός, χοροστατούντος του επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεόκλητου. Τον Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης, π. Γεράσιμος Φωκάς.
Από την πολιτική ηγεσία, παραβρέθηκαν η βουλευτής του νομού κ. Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κεφαλονιάς ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σ. Σολωμός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Κωνσταντάκης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο νεοεκλεγής Αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας. Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, έγινε στις κεντρικές οδούς της πόλης. Στη κεντρική πλατεία εψάλη παράκληση και εκφωνήθηκε σύντομος πανηγυροκός από τον Βρεσθένης Θεόκλητο. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία της Σάμης και τον ψαλμό των εγκωμίων. Τον εσπερινό και την λιτανεία παρακολούθησε πλήθος πιστών από τη Σάμη και την ευρύτερη περιοχή καθώς και αρκετοί επισκέπτες του νησιού μας. Να σημειώσουμε ότι εκτός της Φιλαρμονικής Σάμης, που συμμετείχε στη λιτανεία, παραβρέθηκε και η Φιλαρμονική Λεχενών "Ορφέας". Κλείνοντας να πούμε ότι η Φιλαρμονική Σάμης χτες το βράδυ, έκανε "βήμα καλής θέλησης" προς την Ηγεσία της ΚΕΔΗΚΕ και της Δημοτικής Αρχής! Αναμένεται ουσιαστική ανταπόκριση από τη μεριά της Πολιτικής Ηγεσίας του νησιού! Αναμένεται επίσης και από τη μεριά της εκκλησίας της Σάμης, στήριξη προς τα παιδιά της Φιλαρμονικής, που για 14 συναπτά έτη, καλύπτουν ανελειπώς όλες τις εκκλησιαστικές τελετές της πόλης μας και όχι μόνο!

Φωτογραφίες θα δείτε στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/vlahatasamis/media_set?set=a.743625715697864.1073741982.100001513274820&type=1
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου