Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Σύλληψη Σύρων Μεταναστών στο λιμάνι της Σάμης

 AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ    KEFALONIAPRESS
 
http://2.bp.blogspot.com/_90Pm9NOtRqc/TUMDicNrawI/AAAAAAAADHQ/kY6t1w0Plxg/s320/lathrometanastes15-425x288.jpgΤην Τρίτη 5/8 στο λιμάνι της Σάμης, συνελήφθησαν εννέα Σύροι μετανάστες. Το ταξίδι τους προς τη Κεφαλονιά, ξεκίνησε από Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Έφτασαν Κυλλήνη, με το πλοίο της γραμμής στον Πόρο και  με το ίδιο λεωφορείο στη Σάμη. Εκεί προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, για το Μπάρι της Ιταλίας. Κατά τον έλεγχο που τους έγινε από τον Προϊστάμενο κ. Καρελάκη και το Προσωπικό του Λ.Σ. Σάμης, διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστά έγγραφα.
Συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο εισαγγελέα Κεφαλονιάς. Στο αυτόφωρο, καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τρεις χιλιάδες οχτακόσια ευρώ πρόστιμο έκαστος. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το λιμάνι της Σάμης υπόκεινται στους κανόνες της Συνθήκης του Σέγκεν.

Αυτό σημαίνει ότι ( ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις αφίξεις των πλοίων από Ιταλία ), τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και η περιφρούρηση του χώρου από το προσωπικό του Λ.Σ. Σάμης, είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Το λιμάνι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, παραμένει κλειστό και έχει πάψει πλέον να αποτελεί πάρκινγκ των αυτοκινήτων των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου